Razstava ustvarjalk ročnih del Društva upokojencev Veržej

Na razstavi so sodelovale tudi kleklarice s svojimi kleklanimi izdelki

Jože Žerdin, ponedeljek, 11. maj 2015 ob 09:04
Razstava ročnih del v Veržeju

Razstava ročnih del v Veržeju

V Puščenjakovi dvorani centra domače in umetnostne obrti Salezijanskega zavoda Marjanišče v Veržeju, je prostor namenjen za domačo in umetnostno obrt in za razne razstave, ki jih Salezijanci iz Veržeja pripravljajo skupaj z ustvarjalci, ki ročno izdelujejo rokodelske izdelke.

Tako je Društvo upokojencev Veržej, skupaj z občino Veržej in Salezijanskim zavodom Marijanišče Veržej v okviru 16. občinskega praznika občine Veržej v petek, 8. maja, pripravilo razstavo ročnih del. Razstava obsega več 100 ročno izdelanih izdelkov. Največ je izdelkov, ki so narejeni z iglo na platno, to so razne vizitke, našiti prti, slike, kvačkani in štrikani izdelki za otroke in odrasle, kot so nogavice, šali, rokavice, razna otroška oblačila in gobelini. Prikazana je tudi Gorenjska narodna noša z obleko in pokrivalom, katero izdeluje Ida Bukovec iz Veržeja.

V sklopu razstave pa so svoje kleklane izdelke dale na ogled kleklarice, ki se učijo kleklanja v prostorih Marijanišča v Veržeju. Vsi izdelki na razstavi so ročno izdelani s poudarkom na rokodelstvu in so unikatni in prava umetnost članic sekcije ročnih del in kleklaric. Razstavo so odprli vodja Salezijanskega zavoda Marijanišče Grega Valič, predsednik Društva upokojencev Veržej Ernest Arih in župan občine Veržej Slavko Petovar. Tako center domače in umetnostne obrti v Veržeju bogati poleg svojih izdelkov še z raznimi razstavami in tako s tem privabi v Veržej vse več obiskovalcev od blizu in daleč. Razstava bo odprta mesec dni.


Več v Kultura in izobraževanje