Lovska družina Ljutomer pripravila Hubertovo mašo in dan odprtih vrat lovskega doma

LD Ljutomer letos praznuje 70-letnico, druga izmed slavnostnih prireditev je bila Hubertova maša in dan odprtih vrat lovskega doma

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. maj 2015 ob 10:35
Hubertova maša v cerkvi Sv. Ane na Podgradju

Hubertova maša v cerkvi Sv. Ane na Podgradju

Lovska družina Ljutomer v letu 2015 praznuje 70-letnico svojega obstoja, kjer je vse skozi njena skrb ohranjanje divjadi in narave. Visok jubilej bodo obeležili s številnimi prireditvami skozi celotno leto, druga izmed tovrstnih slavnostnih prireditev je bila v nedeljo, 10. maja, kjer je družina skupaj z župnijo Ljutomer v podružnični cerkvi Sv. Ane na Podgradju pripravila Hubertovo mašo.

Sveto mašo je daroval domači župnik župnije Ljutomer Andrej Zrim, pri maši pa so se zbrali lovci Lovske družine Ljutomer in lovci iz Zveze lovskih družin Prlekije, krajani Podgradja in ostali gostje. Evharistično lovsko praznovanje so pri sveti maši z glasbo in petjem obogatili Križevski rogisti in Pevsko društvo Prekmurskih lovcev. Pri sveti maši se je župnik zahvalil lovcem, da že 70 let uspešno delajo in se trudijo v skrbi za ljubezen do narave, živali ter do sočloveka, ki jo znajo gojiti samo člani zelene bratovščine.

Po maši je sledil skupen odhod k lovskemu domu, kjer so se ob dnevu odprtih vrat zbrali lovci, kmetovalci, vinogradniki in prijatelji. Sledil je pozdrav in predstavitev lovske družine, spregovorili so Marijan Pihlar, predsednik Komisije za lovske šege in navade pri društvu, starešina LD Ljutomer, Gorazd Kuhar in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. V kulturnem programu so nastopili otroci vrtca Stročja vas, Križevski rogisti in Pevsko društvo Prekmurskih lovcev. Po prireditvi so bili vsi prisotni tudi po lovsko postreženi, za zabavo pa je poskrbel glasbenik Braco.

Ostale prireditve v sklopu 70-letnice bodo še v mesecu juniju, ko bo odprtje razstave »LD Ljutomer skozi 70 let« v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru, 12. junija sledi osrednja prireditev v Domu kulture Ljutomer, v mesecu avgustu bodo pripravili tabor za osnovnošolske otroke, kot vsako leto pa bodo sodelovali tudi na Prleškem sejmu. Prva izmed prireditev je potekala že v marcu, ko so v Termah Banovci pripravili lovski ples.


Več v Družabno