DOSOR pridobil poln certifikat Družini prijazno podjetje

Tako podjetje še dodatno potrjuje sloves odgovornega podjetja, ki pri delovanju upošteva pomembnost zaposlenih, stanovalcev ter v svoje aktivnosti vključuje tudi širšo družbo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. maj 2015 ob 14:37
Poleg prve nagrade za družbeno odgovornost v slovenskih podjetjih Horus ter mednarodne nagrade za ženskam prijazno podjetje v letu 2014 je DOSOR tokrat pridobil še poln certifikat Družini prijazno podjetje. Tako podjetje še dodatno potrjuje sloves odgovornega podjetja, ki pri delovanju upošteva pomembnost zaposlenih, stanovalcev ter v svoje aktivnosti vključuje tudi širšo družbo.

DOSOR, dom starejših Radenci, d.o.o. je bil s strani Občine Radenci in družbe Alpe-Adria-Consultants d.o.o. ustanovljen v letu 2004, medtem ko so bili v letu 2008 vseljeni prvi stanovalci. Dom trenutno razpolaga s 178 mesti za bivanje v eno- in dvoposteljnih sobah ter apartmajih oz. garsonjerah z lastno kuhinjo in teraso. Podjetje zaposluje več kot 100 sodelavcev. Ker je za kakovostno oskrbo stanovalcev pomembna zavzetost zaposlenih, daje DOSOR izjemen poudarek vzdrževanju trdnih odnosov s svojimi sodelavci, zato je prepoznan predvsem po  srčnosti zaposlenih in njihovem pristnem odnosu s stanovalci. Stanovalci se v DOSOR-ju tako počutijo sprejeto, domače in srečno.

V okviru svojih aktivnosti za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih je podjetje ob koncu leta 2014 vpeljalo 11 dodatnih ukrepov, med katerimi najdemo varstvo šolskih otrok zaposlenih v podjetju, izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine, vključitev tematike v letne razgovore, posredovanje informacij odsotnim sodelavcem, ocenjevanje vodij s strani podrejenih, obdaritev novorojenca, novoletno obdarovanje otrok, raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine, ustanovitev timov za omenjeno tematiko ter komuniciranje z zaposlenimi in zunanjimi deležniki. V letu 2015 se le-tem priključujejo tudi ukrepi za ponovno vključevanje zaposlenih po daljši odsostnosti, filozofija/načela vodenja ter dan odprtih vrat.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje