Društvo kmetic Križevci – Veržej na Državnih ženskih kmečkih igrah

Ekipo Zrelih frajl je spremljala navijaška skupina Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je ves čas močno navijala za svoje članice, ki so med igrami pokazale veliko spretnosti

Prlekija-on.net, sreda, 27. maj 2015 ob 23:48
10. Državne ženske kmečke igre

10. Državne ženske kmečke igre

Članice društva kmetic Križevci – Veržej so se v torek, 26. maja, udeležile 10. Državnih ženskih kmečkih iger, ki so potekale v športni dvorani v Podčetrtku. Lanskoletne zmagovalke, članice društva kmetic Ajda iz Podčetrtka so kot gostiteljice pripravile igre z zanimivo tematiko, ki se jih je udeležilo več kot 30 društev kmetic iz celotne Slovenije.

Tričlanska ekipa Društva kmetic Križevci – Veržej, ki so jo sestavljale Milena Farkaš, Slavica Vrbnjak in Anica Duh, je uspešno tekmovala v petih spretnostnih in športnih igrah, ki so bile delno vsebinsko povezane tudi z značilnostmi kraja, kjer so igre potekale.

Ekipa Zrelih frajl iz Križevec je v prvi igri pokazala znanje s področja poznavanja zelišč, v drugi igri, ki je bila prav tako časovno omejena, so tekmovalke v čimkrajšem možnem času morale oblikovati sladkorne bonbončke in jih pravilno zaviti v papirčke ter jih na vsaki strani bonbona zaključiti s pentljico. Tretja igra je prikazovala prenos ajde v mlin na tak način, da je prva tekmovalka z žlico zajela ajdo, jo podala drugi tekmovalki, ki se je z žlico morala zavrteti okrog svoje osi ter žlico podati tretji tekmovalki, ki je vsebino žlice vsula v vrečko. Ekipa, ki je po izteku časa imela v vrečki največ ajde, je bila zmagovalka te igre. V četrti igri so tekmovalke kot simulacijo igre golfa, s posebnimi palicami med količki vodile žogo. V zadnji, peti igri pa so tekmovalke pokazale spretnost v igri metanja žoge na koš. Tekmovalke so bile ves čas pod budnim očesom strogih sodnic, ki so vsakršno napako članic oziroma neupoštevanje pravil iger, strogo kaznovale z odvzemom vseh točk v igri. Sodniško funkcijo je opravljala tudi predsednica društva Križevci – Veržej, Majda Markovič.

Najuspešnejših osem ekip se je uvrstilo v finale, kjer so se morale izkazati s spretnim nameščanjem elastike v hlače, kot pripomoček pa so uporabile leseno palčko. Tretje mesto je zasedla ekipa Ovtark iz Lenarta, druge so bile Divje babe iz Idrije, zmagovalke pa Čebele iz Škocjana, ki bodo prihodnje leto gostiteljice 11. Državnih ženskih kmečkih iger.

Ekipo Zrelih frajl je spremljala navijaška skupina Društva kmetic Križevci – Veržej, ki je ves čas močno navijala za svoje članice, ki so med igrami pokazale veliko spretnosti. In kar je najpomembneje – ženske so se prijetno zabavale in v športno navijaškem duhu so preživele lep dan.


Več v Družabno