Četrtič likovna kolonija v Domu pod gorco

Sodelovalo 14 likovnic in likovnikov, tudi par iz Radencev

Filip Matko, četrtek, 4. junij 2015 ob 10:29
4. likovna kolonija Doma pod gorco

4. likovna kolonija Doma pod gorco

Na spletnih straneh »prlekija-on.net« smo pred poldrugim mesecem poročali o že drugi slikarski razstavi »uigranega dueta« iz Radencev v mariborskem Domu pod gorco. V dneh od 14. aprila do 13. maja sta namreč že drugo skupno razstavo (prvo sta imela leta 2011 !) v tem domu pripravila oče in sin, Filip in Marko Matko Ficko.

Dom pod gorco, na Studencih v Mariboru, je letos pomladi praznoval svoj četrti rojstni dan. Vsako leto v tem domu pripravijo tudi likovno kolonijo, običajno v mesecu maju. Tako je bilo tudi letos, ko je 4. likovna kolonija potekala 29. in 30. maja. Na 4. likovni koloniji je letos skupno ustvarjalo 14 likovnic in likovnikov iz Maribora ter njegove okolice, poleg prej omenjen dvojice iz Radencev še: Marta Drozg, Branko Gajšt, Gordana Gašperlin, Marjana Košat, Milena Mavsar, Manja Miketič, Vladimir Peter Plavčak, Ana Marija Pupnik, Jolanda Pušnik, Štefka Ramšak, Mira Senekovič in Mira Uršič.

Otvoritev nastalih del na letošnjem srečanju likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev v Domu pod gorco bo v ponedeljek, 15. junija.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje