V Lendavi zmagala ekipa prve pomoči RK Gornja Radgona

21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju

Filip Matko, sobota, 6. junij 2015 ob 20:02
21. preverjanje usposobljenosti pomurskih ekip

21. preverjanje usposobljenosti pomurskih ekip

Na spletnih straneh »prlekija-on.net« smo ta teden že napovedali, da Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Lendavi ter Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti v soboto, 6. junija, izvedeta 21. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju na področju mesta Lendava.

Po pozdravnih nagovorih se je tako ob 8. uri na ploščadi pred Gledališko in koncertno dvorano na Trgu Györgya Zale ob 9. uri pričelo preverjanja usposobljenosti sodelujočih ekip prve pomoči na štirih delovnih točkah ter na šestih predstavitvenih točkah. Njih delo je potekalo vse do 14. ure.

V času aktivnosti 21. izbirnega regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, med 9. in 14. uro, so se na območju centra mesta Lendava odvijale predstavitvene dejavnosti in prikazi opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, Rdečega križa Slovenije, DARS, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij in služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč. Tako so si lahko udeleženci preverjanja in drugi zainteresirani občanke in občani ogledali omenjene predstavitve.

Na ploščadi pred Gledališko in koncertno dvorano na Trgu Györgya Zale je po zaključenem preverjanju bil zbor udeležencev ter zaključek 21. preverjanja z razglasitvijo rezultatov ob 14.30. V kategoriji C (gostujoče ekipe) je zmagala je ekipa prve pomoči RK Pula (Hrvaška) s 3593 točkami pred ekipo prve pomoči RK Čakovec (Hrvaška) s 3358 točkami ter pred ekipo prve pomoči CZ Lenti (Madžarska) z 2683 točkami in ekipo prve pomoči CZ Körmen (Madžarska) z 2593 točkami. V kategoriji B (ekipe šolarjev) je zmagala je ekipa prve pomoči Gimnazije Ljutomer (3480 točk) pred ekipo prve pomoči Osnovne šole Gornja Radgona (3420 točk). V kategoriji A (ekipe CZ in RK) je zmagala je ekipa prve pomoči RKS OZ Gornja Radgona (3913 točk) pred ekipo prve pomoči RKS OZ Ljutomer (3698 točk) ter pred ekipo prve pomoči CZ Občine Ljutomer (3676 točk). Razvrstitev ostalih: 4. RKS OZ Murska Sobota (3256 točk), 5. Dvojezična srednja šola Lendava (3253 točk), 6. CZ Občine Lendava (3116 točk), 7. CZ MO Murska Sobota 2 (2597 točk) in 8. CZ MO Murska Sobota 1 (2536 točk). Zmago na predstavitvenih točkah si je zagotovila ekipa RKS OZ Ljutomer.

Zmagovalna pomurska ekipa, ekipa RKS OZ Gornja Radgona, bo imela pravico nastopa na letošnjem 21. državnem preverjanju, ki bo 3. oktobra organizirano in izvedeno v Murski Soboti.


Več v Kultura in izobraževanje