Folkloristi so se predstavili prvič

Premierni nastop nove folklorne skupine na DOSOR-jevi terasi

Filip Matko, četrtek, 11. junij 2015 ob 13:19
Nastop folklorne skupine v DOSOR-ju

Nastop folklorne skupine v DOSOR-ju

Pobudo za ustanovitev folklorne skupine v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki jo je posredovala pomočnica gospodinje Valerija Kovač, sta pozdravili direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser, kot tudi glavna gospodinja Lidija Vitez.

Tako je večletna folkloristka Valerija v mesecu maju uspela zbrati štiri plesalke in plesalce, ki so kot štirje pari pričeli z vajami štajerskih plesov: stanovalka Brigita in stanovalec Branko, gospodinja Silvija in stanovalec Hasan, stanovalka Nada in stanovalec Janez ter stanovalka Milka in stanovalec Esad. Kot harmonikar se jim je pridružil Robert Majerič, ki je pred tem že velikokrat nastopal v DOSOR-ju kot glasbenik in pevec, s svojo frajtonerico pa spremlja že več let kar štiri folklorne skupine.

V torek, 9. junija opoldne, je bilo na DOSOR-jevi terasi vse pripravljeno za premierni nastop nove folklorne skupine, iz DOSOR-jeve kuhinje pa so prav tega dne postregli z jedmi z žara, da je bilo vzdušje med stanovalkami in stanovalci še toliko prijetnejše. Ob spremljavi glasbenih taktov Robertove frajtonerice ter usmerjanju vaditeljice Valerije so premierno nastopili trije plesni pari. Zaplesali so štajerske plese, ki jih poznamo kot Čindara, Ob bistrem potoku, Ti si baba nora in Beksl.

Ob krepkem aplavzu spremljajočega občinstva so se plesalke in plesalci priklonili ter odšli na zasluženo kosilo, jedi z žara. Seveda pa so povabili k sodelovanju še morebitne nove članice in člane folklorne skupine, ki bo to poletje na DOSOR-jevi terasi sigurno nastopila še večkrat.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje