V Ljutomer prihajajo Jadranske igre

Jadranske igre, ki bodo 21. junija v Ljutomeru so kvalifikacijske, kar pomeni, da bo zmagovalna ekipa napredovala v polfinale v Velenje ali Kranj

Prlekija-on.net, četrtek, 11. junij 2015 ob 16:36
Jadranske igre, foto: jadranskeigre.com

Jadranske igre, foto: jadranskeigre.com

V nedeljo, 21. junija, ob 19.30, se bodo v Ljutomeru na Letnem kopališču odvile Jadranske igre. Za več informacij smo se obrnili na organizatorja, ki sta v Sloveniji Kooperativa Alpe Adria in agencija Adria events.

Glede iger v Ljutomeru so nam zapisali, da so te kvalifikacijske, kar pomeni, da bo zmagovalna ekipa napredovala v polfinale v Velenje ali Kranj ter če bo tudi tam uspešna, v finale, ki bo v Kopru. Ekipo sestavlja 8 tekmovalcev, morajo pa biti vsaj 3 punce.

Šesta sezona Jadranskih iger
Šesta sezona Jadranskih iger se je uradno pričela v soboto 6. junija 2015. Letos bodo igre potekale v največjem obsegu doslej saj se širijo na 12 držav v regiji. Novost iger v Sloveniji je, da se bodo letos odvile v bistveno večjem obsegu, kot v preteklih letih, saj bodo potekale kvalifikacije v več mestih, sledila bosta dva polfinala in veliki slovenski finale.

Turneja dolga 106 dni, bo to poletje obiskala kar 45 lokacij vzdolž regije. Več kot 2.500 tekmovalcev in 70.000 obiskovalcev, bo imelo priložnost občutiti čar tega športno-zabavnega spektakla, vse pa se bo končalo z mednarodnimi tekmovanji (dva mednarodna polfinala in mednarodni finale), ki se bodo letos predvajali na malih ekranih v državah ekip Jadranskih iger.

Prve letošnje kvalifikacije Jadranskih iger v Sloveniji bodo že 21. junija v Ljutomeru, 27. junija so na sporedu kvalifikacije v Kopru, nato pa se karavana Jadranskih iger seli na Hrvaško in v Črno Goro. V Slovenijo se ponovno vrne zadnji teden avgusta, s kvalifikacijami v Radljah ob Dravi in v Domžalah. Organizatorji se dogovarjajo še z nekaj potencialnimi gsotitelji, zato obstaja možnost, da bodo kvalikacije še v kakšem od slovenskih mest.

Prvi polfinale Jadranskih iger v Sloveniji se bo odvil v Kranju, drugi v Velenju, sledil jima bo veliki slovenski finale, ki bo 30. avgusta v Kopru.

Prijave za sodelovanje na Jadranskih igrah so odprte
"Upamo, da bodo Jadranske igre v Sloveniji letos pritegnile veliko število ekip željnih tekmovanj, simpatizerjev in prijateljev. Prijave za letošnje Jadranske igre v Sloveniji so odprte, več informacij o le teh lahko dobite na e-pošti slovenija@jadranskeigre.com. Prednost pri sodelovanju na Jadranskih igrah imajo ekipe, ki se bodo prijavile prve," so nam ob tem še zapisali organizatorji.

Za več informacij o samih igrah pa lahko obiščite uradni spletni naslov www.jadranskeigre.com.


Več v Družabno