V Radencih se razrašča nogometni podmladek

NK Slatina s petimi selekcijami oziroma z 80 nogometaši

Filip Matko, sobota, 13. junij 2015 ob 22:17
NK Slatina s petimi selekcijami

NK Slatina s petimi selekcijami

V Nogometnem klubu Slatina v Radencih, kot tudi v vsej Občini Radenci, so lahko izredno zadovoljni z mladinsko nogometno šolo, ki jo vodi Izidor Klemenčič. Imajo namreč organiziranih pet selekcij (U-7, U-9, U-11, U-13 in U-15) s kar 80 mladimi ljubitelji nogometa, med katerimi je tudi nekaj deklet. Vendar vsi niti niso doma iz Radenec in okolice, prihajajo tudi od drugod, celo preko Mure, iz Občine Tišina.

Tako se tudi na tem delu Murskega polja, na desnem bregu Mure, širi moštvena igra z žogo, ki je eden najbolj priljubljenih športov na svetu, saj mu ne pravijo zaman »najbolj priljubljena postranska stvar na svetu«. Pa še dan pred nogometno tekmo Slovenija - Anglija je bil.

Kajti uspešno sezono 2014/2015 so zaključili v soboto, 13. junija, ko so se po 11. uri na travnati zelenici Športno rekreativnega centra v Radencih zvrstile vse selekcije. Mlade nogometaše so na tribuni pozdravili starši, ob njih pa so na zelenici bili tudi njihovi trenerji. Vsi mladi nogometaši so ob tem prejeli medalje za uspešno zaključeno sezono, nekateri posamezniki pa tudi pokale za posebne dosežke.

Nekateri mladi, ki so pričeli v najmlajših selekcijah, sedaj že uspešno nastopajo v višjih selekcijah pri drugih pomurskih klubih (NK Veržej, NK Mura Murska Sobota), vemo pa, da nekateri celo pri NK Maribor. Posebej je bila ob tem izpostavljena Maša Zupančič, ki je prestopila v žensko nogometno ekipo NK Beltinci. Je pa vodja mladinske nogometne šole v Radencih prepričan, da bodo nekateri iz vrst selekcije U-15 lahko uspešno zaigrali že to jesen v mladinski ekipi domačega kluba NK Slatina, morda pa celo v članski ekipi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport