Čudovito popotovanje z glasbo in petjem

V Murski Soboti zboru Cantate prišel v goste zbor s Filipinov

Filip Matko, ponedeljek, 15. junij 2015 ob 15:13
Manila Chamber Singers, foto: Zbor Cantate

Manila Chamber Singers, foto: Zbor Cantate

Čudovito popotovanje z glasbo in petjem je bilo poldrugo urno druženje s pevkami in pevci dveh mešanih pevskih zborov v murskosoboški Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v nedeljo, 14. junija zvečer. Domači Mešani pevski zbor Cantate, ki ga kot zborovodja vodi v Murski Soboti Dejan Prasl, je gostil mešani pevski zbor s Filipinov, Manila Chamber Singers, ki ga vodi William Zartero.

Republika Filipini so otoška država v tropskem zahodnem delu Tihega oceana, ki jo sestavlja kar 7.107 otokov s približno 85 milijoni prebivalcev. Ti po trditvah poznavalcev sodijo med »najbolj srečne narode sveta«, njihova dežela pa premore neštevilna terasasta riževa polja, plemenske vasi, morsko eksotiko v vsej lepoti, podzemne jame...Tam je daljnega leta 1521 pristal pomorščak - raziskovalec Ferdinand Magellan in deželo tisočerih otokov poimenoval po takratnem španskem kralju Filipu II.

Da je glasba res čarovnija, ki združuje, je dokazal nastop obeh zborov na tokratnem koncertu zborovske glasbe. 14-članski Manila Chamber Singers se je najprej predstavil z gospel glasbo, nato pa je poslušalkam in poslušalcem zapel pesmi v filipinskem jeziku ter njihovi domači melodiki. Bile so to naslednje pesmi: Song of Praise, Every time IFeel the Spirit, Bannatiran, Paruparong Bukid in Idem-dem Mallida. Bučen aplavz je bil spodbuda pevkam in pevcem iz daljne dežele preštevilnih morskih otokov, ki so si malce oddahnili, »vskočil« pa je domači Mešani pevski zbor Cantate.

Tudi ta 16-članski zbor, s svojimi pevkami in pevci ni kar tako, saj so se lotili predstavitve dokaj zahtevnih pesmi. Pod vodstvom Dejana Prasla so zapeli: You raise me up, Eye of the tiger, Joyful, Jurjevanje, Zottelmarsch in Hallelujah. Za odličen nastop so bili nagrajeni z dolgim aplavzom.

V drugem delu svojega nastopa pa so pevke in pevci s Filipinov predstavili zborovske priredbe pop glasbe in tovrstnih pesmi. Zapeli so: What a Wonderful World, For the First Time, For Good ter Man in the Mirror. Zapetim pesmim je sledil huronski aplavz občinstva in gostje so zapeli še »bis«: pesem Michaela Jacksona, po dodatnem aplavzu in prejetem darilcu pa je za zahvalo sledila še ena filipinska pesem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje