Goske in gosaki so peli in plesali

KTD Goska Satahovci je proslavilo 10 let delovanja

Branko Košti, ponedeljek, 22. junij 2015 ob 00:29
10 let KTD Goska Satahovci

10 let KTD Goska Satahovci

Kulturno turistično društvo Goska Satahovci je v soboto, 20. junija, s prireditvijo »Ko goske zapojejo in gosaki zaplešejo« proslavilo desetletno delovanje. Od ustanovitve leta 2005 se člani društva, katere od sredine leta 2012 vodi Drago Ketiš, trudijo ohranjati kulturno dediščino in zanjo navdušiti tudi mlade rodove, skupaj z drugimi društvi pa s prirejanjem kulturnih prireditev in z urejanjem zunanje podobe vasi, povečujejo prepoznavnost znotraj MO Murska Sobota ter v širšem pomurskem prostoru.

Na sobotni prireditvi so se poleg domačinov, folklorne skupine Goska ter ljudskih pevcev in godcev Mokuš, predstavili še ljudski pevci Taščica, Gorički klantoši, instrumentalno-pevska skupina Zvonček DU Moravske Toplice, z nasprotnega brega Mure so prišli plesalci FS Leščeček iz Veržeja in FS KD A. Krempl od Male Nedelje, za dodatno popestritev pa so poskrbeli posebni gostje – plesalci in plesalke FS iz Paračina v Srbiji, pobratene občine z MO M. Sobota.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje