Na Jadranskih igrah v Ljutomeru, slavili Cvenski čehi in dikline

Ekipe so se na Jadranskih igrah pomerile v igrah leteči vaterpolo, mošarka, strelec in vrv

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2015 ob 01:19
Jadranske igre v Ljutomeru

Jadranske igre v Ljutomeru

V nedeljo, 21. junija, so na Letnem kopališču v Ljutomeru, potekale Jadranske igre. Ena od novosti šeste sezone Jadranskih iger je razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki letos potekajo v več slovenskih mestih, pričele pa so se v Ljutomeru, kjer so bile kvalifikacije.

V Ljutomeru so se pomerile ekipe iz Ljutomera in sicer Cvenski čehi in dikline, Boks klub Ljutomer, Lotmerk, Prleški judoisti, Šic bar cafe Ljutomer, Prleški pirati in Jan, ekipa Dupleška mornarica iz Dupleka ter ekipa Velenje iz Velenja. Ekipe so se pomerile v igrah leteči vaterpolo, mošarka, strelec in vrv. Na koncu je slavila ekipa Cvenski čehi in dikline, ekipa Prleški judoisti je bila druga, tretja pa Velenje. Prve tri ekipe so prejele tudi medalje, zmagovalni ekipi je medalje podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Zmagovalna ekipa je napredovala v polfinale v Velenje ali Kranj ter če bo tudi tam uspešna, v finale, ki bo 30. avgusta v Kopru. Finalno tekmovanje celotne izvedbe Jadranskih iger bo 19. septembra v hrvaškem letovišču Biograd na moru. Ekipo je sestavljalo osem tekmovalcev, od tega so morale biti vsaj tri ženske.

Organizatorji Jadranskih iger v Ljutomeru so bili Občina Ljutomer, agencija Adria events in Kooperativa Alpe Adria.

Šesta sezona Jadranskih iger se je sicer uradno pričela 6. junija 2015, letos pa igre potekajo v največjem obsegu doslej, saj potekajo v 12. državah v regiji, turneja dolga 106 dni pa bo to poletje obiskala kar 45 lokacij vzdolž regije. Več kot 2.500 tekmovalcev in 70.000 obiskovalcev, bo imelo priložnost občutiti čar tega športno zabavnega spektakla, katerega del smo lahko videli tudi v Ljutomeru. Utrinke si oglejte spodaj.


Več v Družabno