Dve nesreči motoristov, eden podlegel poškodbam

Na ormoški obvoznici se je pri padcu motorist poškodoval, pri Ptuju pa je motorist po trku v obcestno odbojno ograjo umrl

Prlekija-on.net, sreda, 1. julij 2015 ob 22:53
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Motoristična sezona je na vrhuncu, žal se ob tem dogajajo tudi prometne nesreče, kjer so udeleženi motoristi. V sredo, 1. julija, se je za enega končalo tragično, saj je umrl na kraju nesreče.

Voznik z motornim kolesom je ob 19. uri na regionalni cesti Hajdina–Turnišče, v občini Ptuj, izven naselja Draženci, trčil v obcestno odbojno ograjo in padel na cestišče ter umrl na kraju nesreče. 28-letni državljan Slovenije je vozil motorno kolo iz smeri Ptuja proti Hajdini. V kraju Draženci je med vožnjo z neprilagojeno hitrostjo, skozi dolgi, desni, blagi ovinek izgubil oblast nad motornim kolesom in trčil v kovinsko zaščitno ograjo. Zaradi poškodb, ki jih je utrpel med trčenjem, je voznik motornega kolesa umrl.

Gasilci PGD Ptuj so nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, na motociklu odklopili akumulator, zavarovali kraj nesreče, ter počistili iztekle motorne tekočine. Lokalna cesta Hajdina–Turnišče je bila do 22.00 zaprta za ves promet. V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 3000 evrov. Policisti bodo zadevo zaključili s poročilom na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Nesreča z udeležbo motorista se je zgodila tudi ob 20.30 na regionalni cesti Ormož–Ptuj, na ormoški obvoznici, kjer je motorist padel in se poškodoval. Reševalci NMP Ormož so poškodovanca prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj. Gasilci PGD Ormož so nudili pomoč reševalcem, na motociklu odklopili akumulator, požarno zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, ter počistili iztekle motorne tekočine in cestišče. Ormoška obvoznica je bila do 22.00 zaprta za ves promet.


Več v Črna kronika