Karavana #neukrotljivih obiskala Prlekijo

Karavana #neukrotljivih se je v petek, 29. septembra, ustavila v Murski Soboti, Lendavi in Ljutomeru. Podjetje Avto Rajh je avtomobile Ford Mustang, ki slovijo po zmogljivosti in imajo status legende, postavilo na ogled pred svojim salonom v Murski Soboti in Ljutomeru, vmes so se zapeljali v Lendavo pred stolp Vinarium, vsi zainteresirani pa so se z njimi lahko tudi zapeljali.Od začetka prodaje leta 1964 so kupci prevzeli že več kot devet milijonov Mustangov, ki na Facebooku velja za najbolj ...

petek, 29. september 2017 ob 20:26

Na Kogu deluje društvo starodobnih traktorjev Steyr

Kog pri Ormožu leži na gričevnati legi, kjer se prepletajo vinogradi, travniki, gozdovi in polja. Tamkajšnji ljudje so se nekoč v veliki meri preživljali s kmetijstvom in vinogradništvom. Tudi danes so polja okrog Koga lepo obdelana, v vinogradih pa raste žlahtno grozdje iz katerega vinogradniki pridelajo odlično in vrhunsko vino. Od leta 2008 na Kogu deluje Klub za ohranjanje tehnične kulturne dediščine in razvoj podeželja Steyr - Steyr klub Kog, ki povezuje lastnike avstrijskih traktorjev ...

četrtek, 24. avgust 2017 ob 09:571

Starodobniki pri Mali Nedelji

Na lepo sončno nedeljo, so Malo Nedeljo obiskali starodobniki, tokrat traktorji. Naše ljubitelje tovrstne tehnike, je tudi tokrat okrepila ekipa starodobnikov iz sosednje avstrijske Štajerske. Po postanku in okrepčilu, so se podali na pot proti sadjarstvu Šilec in naprej. Gostitelj je bilo društvo starodobnikov iz Stare Gore.

ponedeljek, 14. avgust 2017 ob 12:17

Osemdeset starodobnih traktorjev je premagovalo prleške griče

Društvo Oldtimer Stara Gora je pripravilo 13. traktorsko srečanje, katerega se je udeležilo osemdeset lastnikov starodobnih traktorjev s svojimi traktorji, od katerih mnogi presegajo starost svojih lastnikov. Nekatere so spremljali tudi družinski člani ali prijatelji, tako da je bilo udeležencev srečanja okrog sto. Poleg slovenskih ljubiteljev starodobnih vozil so na srečanje prišli tudi njihovi prijatelji iz Avstrije in Hrvaške.Tokrat so sklenili preveriti, kako uspešni bodo traktorji ...

nedelja, 13. avgust 2017 ob 19:431

Sto sedemdeset udeležencev na 13. srečanju starodobnih vozil

Društvo Oldtimer Stara Gora je v soboto, 22. julija, pripravilo 13. srečanje starodobnih vozil, ki je pred društvene prostore v Bolehnečicih privabilo sto sedemdeset lastnikov in sovoznikov osebnih avtomobilov, mopedov, motorjev in motorjev s prikolico častitljive starosti.

nedelja, 23. julij 2017 ob 12:591

Traktoristi veterani na panoramski vožnji

Traktoristi veterani Stara gora smo se 15.7.2017 podali na panoramsko vožnjo. Zbrali smo se na avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici ob 9.00 uri. Zabeležili smo prisotnost in krenili s starodobnimi traktorji preko Bučečovec do Babičevega milna na Muri kjer nas je sprejel gospod Babič.

ponedeljek, 17. julij 2017 ob 14:331

Ob Gajševskem jezeru se je zaključilo 16. srečanje MK Jezerski duhovi

Ob Gajševskem jezeru je konec tedna potekalo 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi, kjer so v soboto zvečer nastopili Pero Lovšin, Zaklonišče prepeva, Norton ter Julie & The Diamonds.

nedelja, 9. julij 2017 ob 14:531

Na panoramsko vožnjo po Prlekiji se je podalo okoli tristo motoristov

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi. V soboto se je na prizorišču, kot vsa leta, zbrala velika množica motoristov, ki so se popoldan podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji. Izpred Gajševskega jezera se jih je na vožnjo zapeljalo okoli tristo, kar nekaj pa jih je ostalo še na prizorišču.

sobota, 8. julij 2017 ob 18:366

Petkov večer na 16. srečanju MK Jezerski duhovi

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 16. srečanje motoristov MK Jezerski duhovi. Zvečer so na prizorišču nastopili Eklips, Samo Budna & Band ter Ritam SEX-I-JA (Red Hot Chilli Peppers Tribute), panoramska vožnja pa je odpadla zaradi slabega vremena.

sobota, 8. julij 2017 ob 17:314

15. memorialno srečanje Ludvika Bratuša pri Svetem Tomažu

V soboto, 1. julija, je bilo 15. tradicionalno srečanje članov Društva ljubiteljev starodobnih vozil Janez Puh iz Ljutomera. Srečanje je v celoti posvečeno spominu na preminulega predsednika kluba in nekdanjega župana občine Ljutomer Ludvika Bratuša. V ta namen se zbrani udeleženci memoriala udeležijo skupne svete maše, srečanje pa zaključijo s prijetnim druženjem med člani in ostalimi obiskovalci.

sobota, 8. julij 2017 ob 13:37