Ormoški policisti pri nedovoljenem vstopu v državo prijeli sedem tujih državljanov

Policisti policijske postaje Ormož so ob koncu tedna obravnavali več nelegalnih prehodov meje. V petek, 16. junija, ob 23:40 so tako na območju Središča ob Dravi izsledili in prijeli štiri državljane Irana, kateri so ilegalno prestopili državno mejo. Zoper njih so uvedli ustrezne prekrškovne postopke. Državljane so v soboto dopoldan predali hrvaškim varnostnim organom na PMP Središče ob Dravi.

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 17:52

Devet Afganistancev mejo prestopilo ilegalno ter brez ustreznih dokumentov

Policisti policijske postaje Ormož so v četrtek, 1. junija, ob 23:51 uri pri varovanju državne meje v bližini naselja Središče ob Dravi zaznali gibanje več oseb, za katere se je pri identifikacijskem postopku izkazalo, da gre za devet državljanov Afganistana.

petek, 2. junij 2017 ob 09:00

Na Gibini prijetih devet mladoletnih oseb, državljanov Afganistana in Bangladeša

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, enajst kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in poskus samomora.

torek, 25. april 2017 ob 07:1313

Stanovanje za potrebe nastanitve azilantov tudi v Gornji Radgoni

Na portalu ministrstva za javno upravo, je iz javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno, v katera državna stanovanja namerava vlada nastaniti begunce, ki so dobili azil. Razpis se je sicer iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra. Razpis lahko vidite tukaj.

četrtek, 5. januar 2017 ob 13:4117

V tovornem vozilu se je skrivalo sedem mladoletnih državljanov Afganistana

V torek, 3. januarja, ob 17.20 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 50-letni državljan Turčije, voznik tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom, oboje turških registrskih oznak.

sreda, 4. januar 2017 ob 15:47

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 8. decembra, ob 23.13 uri v naselju Moškanjci ustavila 47-letnega voznika osebnega avtomobila znamke VW Golf, doma iz okolice Ptuja, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal vrednost kar 0,91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

torek, 13. december 2016 ob 13:042

Dva Afganistanca peš prestopila državno mejo in se skrivala v gozdu

V ponedeljek, 12. decembra, ob 11.38 sta policista PP Ormož v naselju Vitan prijela dva Afganistanca, stara 28 in 38 let. Afganistanca sta v ponedeljek okoli 4. ure, v bližini maloobmejnega mejnega prehoda Središče ob Dravi 1, na nedovoljen način peš prestopila državno mejo in vstopila v našo državo. Po prestopu meje sta se do okoli 11.00 skrivala v gozdu, nato pa nadaljevala pot.

torek, 13. december 2016 ob 12:03

Postavljanje začasnih tehničnih ovir se nadaljuje

Vlada Republike Slovenije se je na sredini seji seznanila z dosedanjim potekom postavitve začasnih tehničnih ovir. Tako je bilo do sedaj postavljenih 183,5 kilometrov začasnih tehničnih ovir, in sicer od mejnega prehoda Gibina v občini Razkrižje do doline reke Dragonje v občinah Piran in Koper. Začasne tehnične ovire so odstranili na prehodnih mestih, mejnih prehodih, v strnjenih naseljih, turističnih destinacijah ter na območjih, kjer bi lahko narasel vodostaj reke ogrozil postavljene ...

petek, 21. oktober 2016 ob 20:27

Policija vabi k zaposlitvi in izobraževanju nove kandidate za policiste za varovanje meje

Policija k sodelovanju vabi večje število kandidatk in kandidatov za policiste oz. policistke, ki bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje. Rok za oddajo je 15. september 2016.

četrtek, 1. september 2016 ob 19:54

Pet tisoč evrov za 1.250 metrov košnje ob žičnati ograji

Pred kratkim smo že pisali o žičnati ograji oz. t.i. tehnični oviri na naši južni meji, ki jo zarašča rastlinje. Država ovir še ne nameni odstraniti, saj bo v naslednjih mesecih lahko mejo spet prečkalo več tisoč migrantov, ki v Grčiji čakajo na svojo pot v Evropo. Potrebno pa je ovire ustrezno oskrbeti ter pokositi travo in drugo rastlinje, ki je ograjo v devetih mesecih od postavitve že pošteno zaraslo.

četrtek, 11. avgust 2016 ob 22:20