Razkriški kmetje zaradi žičnate ograje zahtevajo odškodnino

11. novembra, so na območju občine Razkrižje, natančneje pri mejnem prehodu Gibina, postavili okrog 1.000 metrov žičnate ograje, ki naj bi pripomogla k večjemu nadzoru prihoda prebežnikov, da ti ne bi prečkali zelene meje, ampak bi se usmerjali na uradne prehode.

sobota, 28. november 2015 ob 16:423

Rdeči križ Slovenije v svoje vrste vabi nove prostovoljce za pomoč prebežnikom

Več kot devetsto prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Slovenije (RKS) od 16. oktobra dalje dnevno lajša trpljenje ljudi, ki prihajajo v Slovenijo, utrujeni in oslabljeni od dolge poti. Doslej so prostovoljke in prostovoljci RKS, skupaj z zaposlenimi iz območnih združenj in Zveze združenj RKS, pomagali že več kot dvesto tisočim ljudem v vseh sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji.

sreda, 25. november 2015 ob 12:49

Preklic zbiranja materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona

Iz RKS - OZ Gornja Radgona sporočajo, da preklicujejo zbiranje materialne pomoči v Namestitvenem centru Gornja Radgona, saj so v zelo kratkem času zbrali večjo količino oblačil, ki zadostuje trenutnim potrebam.

sreda, 25. november 2015 ob 08:45

V Splošni bolnišnici Ptuj umrla prebežnica

V nedeljo, 15. novembra, je policija v poznih popoldanskih urah od hrvaških varnostnih organov na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo sprejeli 551 prebežnikov. Vse so registrirali v sprejemnem centru Gruškovje, 548 pa so jih nato prepeljali v nastanitveni center Šentilj.

torek, 17. november 2015 ob 11:10

V Splošni bolnišnici Murska Sobota umrl 46-letni prebežnik

V petek, 13. novembra, okrog 2.00 ure je bilo med postopkom evidentiranja tujcev v sprejemnem centru v Petišovcih ugotovljeno slabo zdravstveno stanje 46-letnega državljana Sirije. Tujec je bil takoj odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, od koder so policijo okrog 22.30 ure obvestili, da je tujec umrl zaradi odpovedi notranjih organov. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Po izjavi pokojnega je bil le-ta že v bolnišnici pred dvema tednoma v Turčiji.

sobota, 14. november 2015 ob 09:12

Tudi latvijski in avstrijski kolegi okrepili vrste slovenskih policistov

Na območju Policijske uprave Maribor svoje naloge že opravlja 6 avstrijskih, 20 slovaških, 20 madžarskih in 5 francoskih kolegov. V sredo so v sprejemnem centru v Gruškovju pozdravili še 20 latvijskih in dodatnih 7 avstrijskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim ter tujim policistom pri delu z migracijami.

petek, 13. november 2015 ob 17:34

V pomožno policijo se bodo lahko odslej vključili tudi upokojeni policisti

V skladu s spremembo 101. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji (ZODPol), ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 86/15 in je začela danes veljati, se je starost pomožnega policista dvignila s 50 na 60 let. Tako bo lahko slovenska policija med pomožne policiste odslej vključevala tudi upokojene policiste in tiste, ki jim je delovno razmerje prenehalo po lastni volji. Sprememba uredbe o pomožni policiji pa omogoča sklepanje pogodb o prostovoljni službi v pomožni policiji ...

petek, 13. november 2015 ob 17:08

Žičnata ograja obdaja tudi mejni prehod v Središču ob Dravi

Postavljanje žičnate ograje na meji s Hrvaško se nadaljuje tudi v petek. Potem ko so jo v sredini tedna na našem območju postavili na Gibini, so jo v četrtek pričeli postavljati še v Središču ob Dravi in jo tam postavljajo tudi v petek.

petek, 13. november 2015 ob 15:10

Ograja tudi v Središču ob Dravi

Potem, ko je Slovenska vojska v sredo žičnato ograjo postavila na mejnem prehodu na Gibini, jo v četrtek postavljajo tudi v Središču ob Dravi. Kot smo dobili informacijo, je vojska z deli pričela dopoldan na zeleni meji med prehodoma Središče ob Dravi - Trnovec.

četrtek, 12. november 2015 ob 14:11

Na Gibini postavili 1.500 metrov ograje z ostrimi ploščicami

V sredo, 11. novembra, so po južni meji Slovenije na izpostavljenih mestih začeli postavljati žičnato ograjo. Na Gibini so vojaki postavili okoli 1.500 metrov ograje, ki bo služila nadzorovanemu prehodu prebežnikov v državo, ograja pa je za zdaj predvidena za pol leta.

sreda, 11. november 2015 ob 17:12