Na Gibini že stoji žičnata ograja

Potem ko je Vlada RS sprejela dodatne ukrepe pri nadzoru prihoda prebežnikov, je v sredo, 11. novembra, na najbolj izpostavljenih delih južne meje Slovenska vojska pričela postavljati žičnato ograjo.

sreda, 11. november 2015 ob 12:49

V Gornji Radgoni so se prebežniki zaprli v prostore WC-ja in tuša

V torek, 10. novembra, okrog 9. ure je bilo v nastanitvenem centru Gornja Radgona 533 prebežnikov. Hrvaški varnostni organi so slovenskim ob 8.00 uri na Mednarodnem mejnem prehodu Petišovci predali 577 prebežnikov, ki so bili tja pripeljani z 10 avtobusi in ob 10.00 uri še 438 prebežnikov pripeljanih z 8 avtobusi. Vsi prebežniki so bili evidentirani v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja so bili nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni ...

torek, 10. november 2015 ob 18:54

V sredini tedna naj bi čez Slovenijo šlo do 30.000 prebežnikov; vzdolž južne meje najverjetneje žičnata ograja

Po besedah zunanjega ministra Karla Erjavca, je za pričakovati, da bo v sredo ali najpozneje v četrtek čez Slovenijo v enem dnevu šlo veliko več prebežnikov, kot smo bili vajeni do sedaj, saj naj bi po ocenah teh bilo od 20.000 do 30.000.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 17:50

Slovenskim policistom se je pridružilo še 52 madžarskih kolegov

Potem, ko se je v soboto našim policistom poleg nemških, avstrijskih in estonskih, pridružilo še 20 slovaških policistov, se jim je sedaj pridružilo še 52 madžarskih policistov, ki bodo nudili pomoč slovenskim kolegom. Te so sprejeli v ponedeljek, 9. novembra, na mejnem prehodu Dolga vas. Ob prihodu sta jih pozdravila direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić in veleposlanica Republike Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi.

ponedeljek, 9. november 2015 ob 16:25

Našim policistom na pomoč še 20 slovaških policistov

Slovenski policisti so se ob množičnem begu beguncev in migrantov v zahodno Evropo preko naše države strokovno, odgovorno in humano spoprijeli s temi izzivi, ob čemer posebno pozornost namenjajo spoštovanju človekovih pravic ter primarni zaščiti otrok, žensk, bolnih in obnemoglih. Teh nalog policija ne bi zmogla brez tesnega sodelovanja s tujimi varnostnimi organi, v naši državi pa ne brez sodelovanja s Civilno zaščito, Slovensko vojsko ter mnogimi vladnimi in nevladnimi organizacijami ...

nedelja, 8. november 2015 ob 19:13

Nad nastanitvenim centrom Šentilj obravnavali kršitev letenja z droni

V petek, 6. novembra, je bilo ob 18. uri v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 945 prebežnikov. Ob 18.13 je v Šentilj pripeljal vlak novih 308 prebežnikov iz Dobove, tako, da je bilo tam ponoči nastanjenih 1.253 prebežnikov. Vsi ti tujci so trenutno v postopku predaje avstrijskim varnostnim organom. Tako bodo v kratkem vsi centri na območju Policijske uprave Maribor prazni.

sobota, 7. november 2015 ob 08:46

Med čakanjem na sprejem v Avstrijo se je pet prebežnikov sprlo in začelo pretepati

V četrtek, 5. avgusta, ob 17. uri, je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju 1.461 oseb. Nastanitveni center Šentilj je tekom dne zapustilo 3.120 oseb. Okoli 800 jih je še na vstopu v Avstrijo.

četrtek, 5. november 2015 ob 19:00

Pričeli z zbiranjem podpisov za postavitev ograje na slovenski meji

Danes so se na spletni strani www.slovenija-spreglej.si začeli zbirati podpisi za peticijo Slovenija, spreglej!, s katero želi njen pobudnik in prvopodpisnik predsednik SLS mag. Marko Zidanšek Vlado RS opozoriti, da »ne sme več pristajati na vlogo obstranskega statista v igri interesov velikih evropskih držav, predvsem Nemčije, in na pleča Slovencev prenašati tujih bremen.« Po njegovem in prepričanju drugih podpisnikov peticije Slovenija, spreglej! mora državno mejo Vlada RS ...

sreda, 4. november 2015 ob 12:221

Avstrija na meji s Slovenijo postavila žico, prebežnikom pa namerava tudi omejiti pravico do azila

Avstrija je na meji med Slovenijo v Špilju (avstrijska stran v Šentilju) postavila bodečo žico, ki stoji ob robu avtoceste. Tako so se odločili, saj naj bi tam številni prebežniki poskušali v državo vstopiti prek avtoceste.

torek, 3. november 2015 ob 20:48

Prostovoljcem se bodo pri pomoči prebežnikom pridružili tudi brezposelni

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak je na novinarski konferenci namenjeni aktualnemu dogajanju v zvezi s prihodom beguncev oziroma migrantov podrobneje predstavila program javnih del "Pomoč pri obvladovanju migracijskih tokov" in druge aktivnosti ministrstva in centrov za socialno delo na tem področju.

ponedeljek, 2. november 2015 ob 18:40