Okoli 800 migrantov trenutno čaka na hrvaški strani prehoda Središče ob Dravi

Objavljamo najnovejše podatke (ponedeljek, 19. oktobra, do 12. ure) v zvezi s prihodi migrantov v Slovenijo in aktivnostmi policije. Okoli 800 migrantov trenutno čaka na hrvaški strani prehoda Središče ob Dravi, sprejemajo jih postopoma in so v različnih fazah obdelave oz. registracije in odvoza v nastavitvene centre. Popoldan so prispeli avtobusi, ki so migrante prepeljali v nastanitvene centre. Več o aktualnem dogajanju.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 13:29

Na meji ograja in večje število policistov; 300 prebežnikov je prišlo tudi mimo meje na Gibini

V ponedeljek, 19. okobra, okoli 2.20 ure, so Hrvaški varnostni organi kljub obvestilu, da se do nadaljnjega ne sprejema prebežnikov, z vlakom do državne meje z Republiko Slovenijo v bližini Središča ob Dravi pripeljali večje število prebežnikov. Policija je zaradi tega začela z intenzivnim varovanjem državne meje tako, da so na meji razporedili ograje in večje število policistov, ki preprečujejo nedovoljen vstop migrantov v Slovenijo.

ponedeljek, 19. oktober 2015 ob 07:20

V Središče ob Dravi pripotoval še en vlak s 1.200 prebežniki

Iz sobote na nedeljo ponoči, je bilo iz Mejnega prehoda Središče ob Dravi v sprejemni center v Dolgo vas pripeljanih 356 tujcev, za katere je bil izveden postopek evidentiranja tujcev. Po končanem postopku bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Šentilj.

nedelja, 18. oktober 2015 ob 09:17

V Središče ob Dravi z vlakom prispelo 1.200 prebežnikov

V soboto, 17. oktobra, okoli 19.50 ure je na Mednarodni železniški mejni prehod Središče ob Dravi pripotoval vlak z okoli 1.200 prebežniki. Policija je začela z opravljanjem registracijskih postopkov, ki se bodo opravljali v sprejemnih centrih, ki so pripravljeni v Petišovcih, Središču ob Dravi in Gruškovju. Po postopku registracije bodo prebežniki nastanjeni v nastanitveni center v Šentilju in Gornji Radgoni.

sobota, 17. oktober 2015 ob 22:203

Na poti proti Središču ob Dravi 1.200 prebežnikov

Policija na podlagi sodelovanja s policijami sosednjih držav opravlja vrsto nalog v povezavi s prebežniki. Trenutno migrante, ki so bili registrirani na Gruškovju nastanjajo v nastanitvenem centru v Šentilju in se dogovarjajo za njihov prevzem z avstrijskimi varnostnimi organi, so sporočili iz PU Maribor.

sobota, 17. oktober 2015 ob 14:08

Iz Hrvaške že pripeljano dvanajst avtobusov prebežnikov

Potem, ko je Madžarska opolnoči zaprla mejo s Hrvaško, je v soboto, 17. oktobra, okrog 8.45 ure bilo iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod Petišovci s šestimi avtobusi pripeljanih okrog 300 tujcev. Postopek evidentiranja tujcev bo potekal v sprejemnem centru v Petišovcih in v Dolgi vasi. Po opravljenih postopkih bodo tujci prepeljani v nastanitveni center v Šentilj.

sobota, 17. oktober 2015 ob 12:08

Madžarska zapira mejo s Hrvaško

Madžarski zunanji minister je potrdil, da bo Madžarska opolnoči zaprla mejo s Hrvaško. Mejni prehodi bodo delovali še naprej, le da bodo na njih izvajali strožji nadzor, vzpostavili pa bodo tudi dve tranzitni območji, kjer bodo lahko prebežniki zaprositi za azil.

petek, 16. oktober 2015 ob 16:47

V Sloveniji trenutno prostora za nastanitev preko 6 tisoč tujcev

Stanje s prebežniki je v Sloveniji trenutno umirjeno, kar so v nastanitvenih centrih izkoristili za povečanje kapacitet, saj se stanje lahko hitro spremeni. Na Hrvaško še namreč vsak dan vstopi več tisoč prebežnikov, ki pa v veliki večini državo zapustijo v 24 urah ter pot preko Madžarske nadaljujejo večinoma proti Nemčiji in Skandinaviji.

četrtek, 1. oktober 2015 ob 19:59

Madžarska gradi ograjo tudi na meji s Slovenijo

Madžarska je tudi na meji s Slovenijo zažela postavljati ograjo in bodečo žico. Policisti in vojaki jo postavljajo na avtocestnem mejnem prehodu Pince-Tornyiszentmiklos ter na mejnem prehodu, ki stoji na stari cesti nekoliko oddaljen od avtoceste. Promet zaradi tega ni oviran na nobeni strani.

četrtek, 24. september 2015 ob 17:13

Nastanitveni centri po državi prazni, na poti skupina z 10.000 prebežniki

Položaj v državi je trenutno miren, kar se tiče prebežnikov, na mejo prihajajo le še posamezne osebe in manjše skupine, nastanitveni centri pa so praktično prazni. 23 tujcev se nahaja trenutno le v Postojni, ki so v Sloveniji zaprosili za azil.

sreda, 23. september 2015 ob 08:57