Na delavko padli železni profili, odpeljal jo je helikopter

V petek, 6. julija, okoli 8. ure je v enem izmed ljutomerskih podjetij med prevozom kovinskih profilov na transportnem vozičku prišlo do delovne nesreče. Med transportom se je voziček prevrnil, kar je imelo za posledico, da so profili padli na delavko, ki je pri tem utrpela hudo telesno poškodbo.Po naših neuradnih podatkih se je na delavko prevrnil voziček s težo okoli 500 kilogramov, ki so ga nato delavci z nje morali umakniti z viličarjem. Pri tem ji je zlomilo roko, ker pa ji je vozi ...

sobota, 7. julij 2018 ob 11:47

S trga umikajo živilo, zaradi vsebnosti nedovoljene gensko spremenjene koruze

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča potrošnike, da je bila obveščena o umiku živila s trga, koruzne moke ameriškega proizvajalca.Nosilci živilske dejavnost, ki so vključeni v distribucijo navedene serije proizvoda, izvajajo umik proizvoda s trga, ker je bila v živilu ugotovljena nedovoljena gensko spremenjena koruza.Potrošniki se naj za vračilo izdelka obrnejo na mesto nakupa oziroma na navedenega posrednika (telefon: 041 903 889). 

petek, 6. julij 2018 ob 14:04

Izteklo 320 m3 vode in gasilcem poškodovalo njihov dom

"Spoštovani prijatelji, znanci in vsi ljudje dobre volje, ki ste pripravljeni pomagati. V prostovoljnem gasilskem društvu Grabonoš smo ljudje, kateri smo vedno pripravljeni pomagati sočloveku v kakršnikoli situaciji. Sedaj pa smo v našem društvu prišli do točke, ko smo prisiljeni sami prositi za pomoč. V drugi polovici lanskega leta je v našem domu prišlo do poškodovanja vodovodne cevi, kar je imelo za posledico, da je izteklo 320 m3 vode. Da je prišlo do poškodovanja cevi nismo opazili ...

petek, 6. julij 2018 ob 09:37

Traktor se je prevrnil, traktorska prikolica pa ukleščila sprednji del osebnega vozila

V četrtek, 5. julija, ob 16.55 sta v naselju Žihlava, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčila osebno vozilo in traktor s prikolico, pri čemer se je traktor prevrnil, traktorska prikolica pa je ukleščila sprednji del osebnega vozila. Pri tem sta se poškodovali dve osebi.Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona. Odklopili so akumulatorje, počistili razlite motorne tekočine, postavili prevrnjen traktor na cestišče, ločili osebno vozilo in traktorsko prikolico, sanirali cestišče ter ...

četrtek, 5. julij 2018 ob 20:02

Zaradi prevrnjenega tovornega vozila pol dneva zaprta cesta

Iz PU Maribor so sporočili, da je zaradi prevrnjenega tovornega vozila popolnoma zaprta regionalna cesta Ptuj - Zavrč, pred naseljem Zavrč.Za osebna vozila urejajo obvoz po okoliških cestah, za tovorna vozila obvoz ni mogoč.Promet proti mednarodnemu mejnemu prehodu Zavrč preusmerjajo na druge mejne prehode.Cesta je od 16.30 ponovno odprta.

četrtek, 5. julij 2018 ob 08:51

Po stopnicah porinil svojo mamo, ki je bila krepko pod vplivom alkohola

V torek, 3. julija, okoli 17. ure je 33-letni moški pred domačo stanovanjsko hišo v okolici Šentilja, iz neznanega vzroka po stopnicah porinil svojo 54-letno mamo, ki se je ob padcu hudo telesno poškodovala. Zdravniško pomoč je iskala v UKC Maribor. Tam so ugotovili, da je imela oškodovanka v organizmu kar 2,8 g/kg alkohola.Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preverjajo in preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja huda telesna poškodba.

sreda, 4. julij 2018 ob 12:23

Napadel partnerko in grozil s samomorom

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 3. julija, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 08.35 so na PP sprejeli prijavo tatvine mobilnega telefona, ki se je zgodila na prireditvi v Sv. Tomažu dne 30.6.2018. Po zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.Ob 09.00 so v naselju Središče ob Dravi obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Ker sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v prometu, je patrulja odstopila od ogleda.

torek, 3. julij 2018 ob 19:42

73-letnemu vozniku je med vožnjo zastalo srce

24. junija smo poročali o prometni nesreči, ki se je okrog 6.11 ure zgodila na relaciji Sebeborci - Martjanci, ko je 73-letni voznik osebnega avtomobila pred naseljem Martjanci v ovinku domnevno zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča, se z vozilom prevrnil in zaradi poškodb na kraju umrl.

torek, 3. julij 2018 ob 11:01

Že zgodaj zjutraj oba udeleženca nesreče močno pod vplivom alkohola

V torek, 3. julija, okoli 5.10 sta pri cestni bazi na Šentiljski cesti v Mariboru trčila dva voznika osebnih avtomobilov. Prometno nesrečo je povzročil 48-letnik, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo 37-letnega voznika. V prometni nesreči sicer ni bil nihče telesno poškodovan, vendar pa so policisti ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,60 mg/l, drugi udeleženec pa 0,45 mg/l alkohola v organizmu.

torek, 3. julij 2018 ob 10:37

Enemu delavcu robotski stroj zagrabil majico, drugemu krožna žaga poškodovala dva prsta na roki

V preteklih štirindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, dve delovni nesreči, zasegli tri osebne avtomobile in štiri primere povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo pri točenju goriva na bencinskem servisu, dve tatvini denarnice, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino ječmena z njive in zasegli ...

torek, 3. julij 2018 ob 08:19