V trčenju huje poškodovano 13-letno kolesarko, helikopter odpeljal v UKC Maribor

V torek, 21. avgusta, malo pred 19. uro je 38-letni domačin vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Stopno, iz smeri regionalne ceste proti naselju Savinsko. Ker je vozil preblizu levemu robu vozišča je z levim prednjim delom vozila trčil v 13-letno kolesarko, ki mu je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je kolesarka hudo telesno poškodovala in so jo s helikopterjem HNMP Maribor prepeljali v UKC Maribor. Kolesarka med vožnjo ni uporabljala predpisane kolesarske čelade.

sreda, 22. avgust 2018 ob 20:52

V Križevcih trčila motorist in kolesar

V sredo, 22. avgusta, okoli 10.10, je v Križevcih pri Ljutomeru  prišlo do prometne nesreče, kjer sta trčila motorist in kolesar. Kolesar je utrpel hujšo poškodbo, sopotnica na motorju pa lažjo. Oskrbeli so ju reševalci NMP Ljutomer.Gasilci PGD Ljutomer so sanirali mesto nesreče in zavarovali kraj dogodka.

sreda, 22. avgust 2018 ob 10:41

Iz stroja za polaganje asfalta izteklo okoli 150 litrov hidravličnega olja

V torek, 21. avgusta, ob 6.19 je na Ljutomerski cesti v Ormožu iz stroja za polaganje asfalta izteklo okoli 150 litrov hidravličnega olja. Gasilci PGD Ormož so s sesalcem posesali izteklo olje in ga prečrpali v sode, ter z vpojnimi sredstvi posuli in očistili onesnaženo cestišče.Za približno dva kubična metra onesnažene zemljine in gramoza ob cesti bo poskrbela Komunala Ormož, hidravlično olje pa bo odstranilo pooblaščeno podjetje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

torek, 21. avgust 2018 ob 20:59

Dvema voznikoma zaradi alkoholiziranosti odvzeli vozniški dovoljenji

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 17. avgusta, ob 17:38 uri so v Obrežu obravnavali tatvino moškega kolesa znamke KTM, tip Fun line 46, črno oranžne barve, katere storitve je osumljen neznani storilec. Kolo je bilo odtujeno med 9 in 16.8.2018 iz zasebne posesti. Policisti naprošajo vse, da o morebitnih informacijah glede okoliščin tatvine obvestijo policijsko postajo Ormož.V soboto, 18 ...

torek, 21. avgust 2018 ob 15:30

Lovec med lovom na divje svinje, padel s preže in se hudo telesno poškodoval

Sinoči je 70-letni lovec v Spodnji Polskavi pričel z lovom na divje svinje. Sredi koruznega polja si je postavil leseno, prenosno lovsko prežo, višine okoli 3 m, ki si jo je izdelal sam. Med lovom se je, zaradi nestabilne podlage in neenakomerne obremenitve, lovska preža prevrnila.Lovec se je ob padcu z nje hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.Policisti bodo o dogodku podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

torek, 21. avgust 2018 ob 12:502

Vlomil v trgovino in odtujil tobačne izdelke v vrednosti okoli 100 tisoč evrov

V ponedeljek, 20. avgusta, malo po 6. uri so bili policisti obveščeni o vlomi v trgovino na Noršinski ulici v Murski Soboti. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v času od 18.8.2018 od 12. ure do prijave neznani storilec pristopil do okna objekta, odstranil kovinsko rešetko pred oknom, zlomil steklo in stopil v skladiščni prostor trgovine.

torek, 21. avgust 2018 ob 12:35

Kradli iz bolniške sobe

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri kazniva dejanja, tri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, nesrečo pri delu, tri kršitve javnega reda in miru ter en primer povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali tatvino v trgovini, tatvino osebnih stvari iz bolniške sobe ter na eni od bank je bil odkrit bankovec za 50 evrov za katerega se sumi da je ponarejen.

torek, 21. avgust 2018 ob 08:44

Policisti obravnavali poskus samomora

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo. Obravnavali so eno kaznivo dejanje, pet kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi in poskus samomora.V Moravskih Toplicah je neznani storilec, z nosilca parkiranega osebnega avtomobila, odtujil moško kolo črno rumene barve.

ponedeljek, 20. avgust 2018 ob 06:49

Voznik osebnega vozila zaprl pot vozniku štirikolesnika, dve osebi huje poškodovani

Na regionalni cesti Zavrč - Spuhlja se je v soboto, 18. avgusta, ob 18:33 zgodila prometna nesreča v kateri sta bili dve osebi hudo telesno poškodovani. Voznik osebnega avtomobila je zavil v levo na nasprotno smerno vozišče, pri premiku z vozilom pa se ni prepričal, če lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu ter s tem zaprl pot vozniku štirikolesnika, ki je takrat pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Posledica tega je bila, da je voznik štirikolesnika s sprednjim ...

nedelja, 19. avgust 2018 ob 09:26

V Kuršincih padel voznik mopeda

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, tri povoženja divjadi, zasegli dve vozili in pridržali enega kršitelja.V obravnavanih prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca telesno poškodovana. V Kuršincih je padel voznik mopeda in se lahko telesno poškodoval. Lahko telesno poškodbo pa je utrpela tudi kolesarka, ki je padla v Radencih.

nedelja, 19. avgust 2018 ob 08:48