Za uporabo pirotehnike v nasprotju s predpisi do 1200 € kazni

Vsako leto se v času Velikonočnih praznikov srečuje s problematiko, ki je povezana z različnimi napravami, ki jih posamezniki uporabljajo za pokanje.

petek, 26. marec 2010 ob 18:251

Zasegli ponarejene vinjete

Policisti PP Ljutomer in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so dne 02.03.2010 zasegli državljanu Slovenije 9 ponarejenih letnih vinjet za vožnjo po avtocestah v R Sloveniji.

četrtek, 11. marec 2010 ob 14:187

Taksist izigrava zakonodajo

V ljutomerski občini ureja Odlok o ureditvi cestnega prometa tudi parkiranje taksijev. Namenjena so jim mesta na parkirišču nekdanje tržnice v Ljutomeru, vendar se po navedbah taksista Milana Filipiča pojavljajo kršitve. Na sedežu občine Ljutomer so se taksisti skupaj s predstavniki območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer junija lani sestali s predstavniki ljutomerske občinske uprave, ker pa dogovorjeno ni bilo realizirano, so se v širši zasedbi, pridružili so se namreč predstavniki ...

sobota, 20. februar 2010 ob 00:2016

Vandali v Ljutomeru

V Ljutomeru so se občani že večkrat lahko na lastne oči prepričali, da so ponoči na delu vandali, ki razgrajajo po centru mesta in razbijajo tuj inventar. Pretekli teden, 4. februarja okrog desete ure zvečer so policisti tako ponovno prejeli obvestilo, da mladostniki razbijajo izložbe na Glavnem trgu v Ljutomeru.

četrtek, 11. februar 2010 ob 18:5217

Zasegli puški in smodnik

Radgonski policisti so danes na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 69-letnem moškem iz območja Upravne enote Gornja Radgona. Pri preiskavi so moškemu zasegli puško mušketo znamke Jukar; puško, kaliber 8x57 IS, znamke La Coruna 1949; vrečko, v kateri je bilo 1 kg neznane črne snovi, podobne črnemu smodniku ter 7 posod, v katerih je bila neznana črna snov, podobna črnemu smodniku.

četrtek, 4. februar 2010 ob 17:554

Odkrili past za ptice ujede

V nedeljo, 31. januarja so ljutomerski policisti prejeli prijavo, v kateri je prijavitelj naznanil, da je pri Spodnjem Krapju našel past, pripravljeno za lovljenje ptic ujed. V pasti je bil kot vaba nastavljen živi golob ter manjša posodica z vodo, vendar je voda zaradi nizkih temperatur zmrznila. Policisti so goloba osvobodili in ga odpeljali v zavetišče za živali, o dogodku pa so obvestili tudi veterinarsko službo.

torek, 2. februar 2010 ob 14:593

Pogrešan 49-letnik iz Litmerka

Od sobote zjutraj je pogrešan 49-letni Stanislav Viher iz Litmerka pri Ormožu, ko se je zjutraj odpeljal neznano kam. Pogrešani je srednje postave, visok okoli 185 centimetrov, ima brke in nosi korekcijska očala. Nazadnje je bil oblečen v modre jeans hlače, sivo majico in sivo jakno.

ponedeljek, 1. februar 2010 ob 18:115

Huda prometna nesreča v Ljutomeru

V ponedeljek, 1. februarja okrog 9.30 ure se je v Ljutomeru zgodila huda prometna nesreča, ko je tovornjak z bosanskimi registrskimi tablicami, ki je pripeljal iz smeri Ormoža, iz do sedaj neznanega razloga zapeljal s ceste in silovito trčil v stanovanjski blok na Ormoški cesti. Na prizorišče nesreče so prvi prihiteli gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka in rešili ponesrečenca iz zvite pločevine.

ponedeljek, 1. februar 2010 ob 10:4416

Vzrok za smrt zastrupitev z ogljikovim monoksidom

V četrtek, 7. januarja so policisti policijske postaje Ljutomer na deponiji sladkorne pese med Veržejem in Križevci pri Ljutomeru v avtomobilu ford transit našli človeški trupli, 60-letnega moškega ter 44-letne ženske z območja Ljutomera. Pokojna sta bila domačina iz Babinec.

ponedeljek, 11. januar 2010 ob 14:53

Lažni preplah v Ormožu, v Veržeju našli dve trupli

V sredo, 6. januarja je okrog poldneva na Policijsko postajo Ormož prišla 33-letna ženska iz Ormoža, ki je prijavila, da je na mobilni telefon prejela kratko sporočilo, da se v njenem osebnem avtomobilu, parkiranem v Ormožu, nahaja bomba. Policisti so nemudoma odhiteli na kraj ter zavarovali vozilo in okolico do prihoda delavcev Specialne enote, ki so opravili protibombni pregled vozila. Specialisti so vozilo pregledali, vendar bombe niso našli.

četrtek, 7. januar 2010 ob 17:207