Ta konec tedna pričetek že 51. Kurentovanja na Ptuju

Ta konec tedna se bo na Ptuju pričelo osrednje dogajanje na že 51. Kurentovanju, ki je največja kulturno-etnografska prireditev v Sloveniji, vsako leto pa ga obišče več kot 100.000 ljudi. Dogajanje se je pričelo že 2. februarja s tradicionalnim kurentovim skokom, končalo pa se bo 8. marca s pokopom pusta. Vmes se bodo zvrstile tradicionalne povorke ter bogat glasbeni program.

torek, 22. februar 2011 ob 10:381

Glinasti Golobi se vračajo na glasbene odre

Glasbena skupina Glinasti Golobi, ki so aktivno delovali od leta 1993 do 2000, so se odločili za ponovno vrnitev na odre, čeprav v malo spremenjeni postavi. V svojem času je skupina veljala za eno boljših na pomurski glasbeni sceni, v rodnem Ljutomeru pa je imela prav poseben, skorajda kultni status. Golobi, ki so bili mnogim znani kot avtorji domačih uspešnic kot so "Joža", "Kolega", "Wh...o Cares", "Breakfast", predstavljajo začetek svežega glasbenega izdelka.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 11:45

Veličasten sprejem svetovnega prvaka Dejana Zavca v Gabrniku

Krajani majhne vasice Gabrnik v občini Juršinci so v soboto popoldne pripravili veličasten sprejem za svojega najbolj znanega prebivalca, Mr. Simpatikusa, svetovnega boksarskega prvaka verzije IBF, Dejana Zavca, ki je včeraj v Stožicah še tretjič obranil naslov, ko je razbil Američana Paula Delgada.  Pred gasilskim domom je množica navijačev od blizu in daleč nestrpno pričakovala človeka, ki je ime tega majhnega kraja ponesel v svet.

sobota, 19. februar 2011 ob 20:343

Drugo Dugme za Yugo nostalgike

Minulo soboto je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru nastopila skupina Drugo Dugme, kjer so na svoj račun prišli vsi Yugo nostalgiki. Zbrani so lahko obujali spomine na staro dobro jugorock sceno in uživali ob glasbi Bijelo Dugme, Prljavo Kazalište, Plavi Orkestar, Crvena Jabuka, Parni Valjak, ...

torek, 15. februar 2011 ob 12:48

Tony Cetinski za zaljubljence v Ljutomeru

Na letošnjem Valentinovem koncertu v Ljutomeru je to soboto v športni dvorani ŠIC, nastopil hrvaški pop zvezdnik Tony Cetinski. Za zaljubljence so najprej poskrbeli in jih ogreli Samo Budna & Band, ki so predstavili svoj novi singl, nato pa je Tony s svojo spremljevalno skupino odpel vse svoje večje hite. Koncert je organiziralo društvo KAEMDE.

nedelja, 13. februar 2011 ob 20:051

Za društvom Johann - Janez Puch je uspešno leto

Člani prleškega društva za ohranjenje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch, so 5. februarja pripravili že 18. občni zbor. Gostitelj zbora je bil, kot že vrsto let, ljutomerski hotel Jeruzalem, kjer se je zbralo veliko članov, kateri so bili seznanjeni z delom v preteklem letu. Iz podanih poročil je bilo razvidno, da je bilo minulo leto pozitivno, pripravili so kar 8 prireditev in Ljutomer predstavili mnogim udeležencem.

četrtek, 10. februar 2011 ob 16:041

Neda Ukraden, Lina Kuduzović in Boštjan Bračič marca v Ljutomeru

26. marca bo na koncertu ob materinskem dnevu v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru nastopila Neda Ukraden v spremstvu skupine Nova legija, gosta večera pa bosta Lina Kuduzović in Boštjan Bračič, ki sta nastopila na lanskem šovu Slovenija ima talent, Lina je postala tudi zmagovalka tega šova.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 09:287

Hardcore napad na Bar Klub

Sinoči so v Bar Klubu v Ljutomeru na tretjem Bring The Breakdowns v sklopu turneje The first one counts the most nastopili hardcore skupini Treated iz Avstrije in Tomorrow We Hunt iz Hrvaške ter kot lokalna podpora Before the Murder iz Prekmurja. Celoten koncert je bil posnet tudi za Live DVD.

nedelja, 6. februar 2011 ob 10:31

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici februar 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v februarju.

sreda, 2. februar 2011 ob 18:51

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici februar 2011

Vljudno vabljeni na prireditve v občini Ljutomer in okolici v februarju.

sreda, 2. februar 2011 ob 18:41