Prleki v vesolji

Prleška skupina Odpisani, je izdala teaser prihajajočega novega albuma "Šah Mat", ki bo pri založbi God Bless This Mess rec. izšla 23. avgusta letos.

ponedeljek, 7. julij 2014 ob 12:542

Samo Budna z zadnjim singlom pred izidom plošče

Samo Budna, izjemen prleški glasbenik, ki je že dolga leta prisoten na glasbenem področju, je izdal novo pesem z naslovom Kje si?, ki je zadnji single pred izidom plošče z naslovom »Za nazaj in za naprej«, ki bo izšla jeseni.

torek, 17. junij 2014 ob 13:51

Projekcija filmov med Muro in Dravo v Beltincih

Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki, ki med drugim ohranja in neguje kulturno dediščino Prlekije, ljudskega izročila in pristnega prleškega narečja na območju Prlekije, je posnelo serijo filmov z naslovom Prleki med Muro in Dravo.

sobota, 15. februar 2014 ob 19:252

Grossmannov festival se je predstavil v Londonu

Grossmannova delegacija se je prejšnji teden v Veliki Britaniji predstavila na dveh posebnih promocijskih dogodkih; na slovenskem veleposlaništvu v Londonu ter na EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj).

torek, 11. februar 2014 ob 19:352

Mlada Mariborčana izdala novo pesem z naslovom Shadow in my Heart

Simon Berro in Aiša Podgornik, produkcijski duo SEESHAA Productions iz Maribora, sta 1. januarja letos, izdala novo pesem z naslovom Shadow in my Heart. Gre za pop/hiphop balado, ki jo lahko slišite spodaj.

sreda, 8. januar 2014 ob 13:09

Julie & The Diamonds in njihov Božični čas

Glasbena skupina Julie & The Diamonds je izdala nov singel z naslovom Božični čas. Besedilo za skladbo je napisal Rok Kovačič, glasbo so naredili člani skupine, snemanje pa je potekalo v studiu Art Music Records, pri snemanju pa so sodelovali Julie & The Diamonds, Goran in Roman Sarjaš ter Luka Sraka.

torek, 24. december 2013 ob 11:35

Predvajanje filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo« v Križevcih

V Križevcih pri Ljutomeru so predvajali drugi sklop filmov z naslovom »Dežela med Muro in Dravo«. Film v osmih delih so posneli člani Etnološkega kulturnega društva Künštni Prleki, skupaj z 11 občinami iz območja LAS Prlekija, v okviru četrte osi Leader, ki se tako zaključuje z drugim delom projekta.

ponedeljek, 16. december 2013 ob 10:373

Sklop filmov »Dežela med Muro in Dravo - drugi del« predvajali tudi v Ljutomeru

Po premieri v Sv. Juriju ob Ščavnici drugega dela filma Dežela med Muro in Dravo oz. sklop štirih filmov, ki so jih posneli pri EKD Künštni Prleki, so filme v ponedeljek, 9. decembra, predvajali tudi v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 11. december 2013 ob 11:333

Premiera filma o Prlekiji »Dežela med Muro in Dravo - drugi del«

Podeželsko območje enajstih občin LAS Prlekija je v osmih delih (dva sklopa s po štirimi krajšimi filmi) prikazano v "živi sliki in prleški besedi" in gledalcu kar najbolje približa njegove lepote in posebnosti. Gre za potovanja Künštnih Prlekov po Prlekiji, na katerih so se srečevali s predstavniki občin in domačini, se družili z društvi in organizacijami iz posameznih občin, spoznavali so kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnej ...

nedelja, 8. december 2013 ob 17:435

Prlekija se prvič predstavlja s serijo 8 filmov

Künštni Prleki so zaključili s projektom v katerem predstavljajo svet med Muro in Dravo. Prvič se Prlekija predstavlja s serijo 8 filmov, ki prikazujejo lepote in posebnosti najlepšega koščka, ki je samo naš.

ponedeljek, 2. december 2013 ob 19:511