»Naprej« - glasbeno potovanje dveh umetnikov iz Prekmurja

"Naprej" je glasbeno potovanje dveh umetnikov iz Prekmurja, ki sta združila ideje in ljubezen do glasbe, ter se podala na skupno pot po vesolju. "Naprej" govori o vzponih in padcih, ki jih lahko podoživljamo vsak po svoje. Včasih uspé, včasih ne - a glavno je da nadaljujemo in peljemo "Naprej ...

ponedeljek, 14. januar 2019 ob 20:30


Miško Kontrec pesem posveča svoji ljubezni

Miško Kontrec, ki ga poznamo kot člana skupine Langa, iz filma Šanghaj, po sodelovanju z mnogimi drugimi glasbeniki in ki na svoji glasbeni poti vedno išče nove izzive, je tokrat zaigral pesem Nina, ki jo v originalu izvaja Jole. Pesem, kateri lahko prisluhnete v videu, posveča svoji ljubezni.

petek, 11. januar 2019 ob 17:20

Miha Balažič »preoblekel« 32 let staro pesem

Miha Balažič prihaja iz Prlekije in je s profesionalno glasbeno kariero začel leta 1985 kot pevec top skupine Vulkan iz Čakovca (Hrvaška). Leta 1986 se je pridružil skupini Komet iz Ptuja, s katero je posnel pesmi »Ana«, »Če sama boš ostala« in »Pozabi«.

sreda, 2. januar 2019 ob 12:04

13-letna Stela predstavlja svojo prvo božično pesem

13-letna Stela Tavželj iz Svete Trojice v Slovenskih goricah je imela svoj prvi nastop leta 2015 na koncertnem snemanju TV oddaje »Moč glasbe nas združuje«. Kljub mladosti je zapela s skupino Srebrna krila ter Šime Ivčićem, nečakom pokojnega Tomislava Ivčića. Pri pesmi »Vez ...

torek, 11. december 2018 ob 08:30

Svetovno znan božični hit dobil prekmursko verzijo

...

ponedeljek, 3. december 2018 ob 19:53

Samo Budna z novim singlom in videospotom

Prleški glasbenik, Samo Budna, je izdal nov singl z naslovom Sonce nad oblaki za katerega so posneli tudi videospot. Glasbo je napisal Samo, besedilo Peter Rezman, za aranžma in miks sta poskrbela Samo in Jani Hace, za mastering Martin Štibernik, videospot pa je posnel Gašper Pintarič. Izdan ...

sreda, 21. november 2018 ob 20:07

Štajerski Brendi znova čestita

Štajerski Brendi se po dveh mesecih premora predstavlja z novo skladbo z naslovom »Na vsaj 100 let«. Glasbo in besedilo je tokrat ustvaril sam, pri besedilu mu je na pomoč priskočil glasbeni sodelavec Jože Vučko, ki je prispeval tudi aranžma.

sobota, 17. november 2018 ob 10:09

Zasedba V fájne predstavlja svoj prvenec z naslovom Nekega lepega dne

Pomurska zasedba V fájne s svojo balado Nekega lepega dne izpoveduje ljubezensko zgodbo dekleta, ki jo v življenju zaznamuje ločitev od ljubljene ter upanje na njegovo vrnitev. Pesem se pojavi tudi kot osnovna pesem v igrano-animiranem filmu Plavček.

ponedeljek, 5. november 2018 ob 08:14

Miško zapel z očetom v spomin na mamo

Oče Jože Kontrec in sin Miško Kontrec sta zapela v duetu, kjer delita čustva s pesmijo Mama o svoji izgubi ljubljene osebe. Miško je pred 20. leti izgubil mamo, nakar se je oče odločil, da napiše pesem o njem in o izgubi mame. Sedaj sta jo zapela v duetu.Pesmi lahko prisluhnete v videu.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 16:42

Del Tuha z novo skladbo Violina

Iz Prekmurja vse pogosteje, glasneje slišimo zvoke kvalitetne etno glasbe. Po legendarni skupini Halgato, po štajerskih etno blues herojih Kvinton in po prekmurskih veseljakih Langa prihaja na površje nova zvezda imenovana Del Tuha, ki predstavljajo namreč novi singl. z naslovom Violina.

sobota, 13. oktober 2018 ob 08:38