Otvoritev multikulturnega Udarnika

Enotedenski program prebujanja Udarnika se je danes prevesil v drugo polovico. V prvih štirih dneh od ponedeljka naprej smo se poslovili od stare tradicije Udarnika kot zgolj kina ter že nekoliko nakazali dodatne možnosti, ki jih ponuja, konec tedna pa prinaša še veliko bolj tematsko pester in širok spekter dogajanja. Stara kinodvorana se bo od danes do nedelje pokazala v popolnoma novi luči in se prelevila v moderno multikulturno dvorano, kjer bodo svoje mesto ob filmu našle tudi številne ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:25

Otvoritev Udarnika v sproščenem in čustvenem vzdušju

Dvorana Udarnik se je v ponedeljek zvečer po dolgoletnem spancu končno spet prebudila. Že prvi dan enotedenskega predstavitvenega programa novega Udarnika je bilo še kako živahno in pestro, tekle pa so tudi solze sreče. Dvorano je obiskalo okrog sto ljudi, med njimi pa je bila tudi prav posebna gostja Marija Sajko. Legendarna prodajalka kart se je po petih letih vrnila v Udarnik, vse navdušila s svojo prijaznostjo in optimizmom, tudi sama pa je bila ganjena do solz in navdušena nad » ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:22

Prleški Simon: »Füčka se mi«

Kot Korenof Lujzek, je tudi Prleški Simon nastopil na šovu Slovenija ima talent in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Korenof Lujzek je ob izpadu izjavil "Ko jih je*e", Prleški Simon pa "Füčka se mi" in "Je*e se mi". Če že prleški glasbeniki po mnenju ljubljanske žirije nimajo talenta, pa imajo vsaj podoben sočni besedni zaklad.

petek, 9. april 2010 ob 07:576

Korenof Lujzek: »Ko jih je*e«

Na avdiciji oddaje Slovenija ima talent je nastopil tudi Korenof Lujzek z ženo Treziko, kot plesalko in sinom Japekom, kot notnim stojalom in režiserjem. "Namen našega nastopa je bil parodirati takšne in drugačne »show-e«, kar seveda, po pričakovanjih, ni bilo razumljeno in sprejeto s strani »žirije«, saj niso dojeli sporočila."

petek, 26. marec 2010 ob 12:562

Korpus Krispi tudi na spletu

Prleški film Korpus Krispi, drugi celovečerec Vitomirja Kaučiča, si sedaj lahko ogledate tudi na spletu. Po prvencu Vinopirji in Groza ju jitsu zombijev je to tretji filmski projekt hišne Grossmannove Plan 9 produkcije, ki postavlja nove mejnike v svetu fantastičnega filma.

sobota, 6. marec 2010 ob 23:021

Korenof Lujzek in Slovenija ima talent

Na avdiciji oddaje Slovenija ima talent smo nastopili tudi mi. Torej; Korenof Lujzek z ženo Treziko, kot plesalko in sinom Japekom, kot notnim stojalom in režiserjem.Namen našega nastopa je bil parodirati takšne in drugačne »show-e«, kar seveda, po pričakovanjih, ni bilo razumljeno in sprejeto s strani »žirije«, saj niso dojeli sporočila.

nedelja, 21. februar 2010 ob 20:528

Spet doma v Banovcih

V oddaji Spet doma na TV Slovenija je Mateja s svojim avtodomom obiskala gledalce v Banovcih, kjer so si ogledali Božično vas. V oddaji so med drugim nastopili televizijska legenda dr. Andrej Stare, naša nekdanja odlična smučarka Katja Koren ter zvezdniški nogometni reprezentant Zlatko Dedić, ki so si izbrali vsak svoje darilo, katere so podarili gledalci iz Banovec. Katja si je tako izbrala tünko, Andrej star piglejz, Zlatko pa medene izdelke. Oglejte si video.

ponedeljek, 28. december 2009 ob 13:099

Na zdravje! - Prlekija

V oddaji Na zdravje! na TV Slovenija je bila na obisku prva kandidatka za pomoč v gostilni P'r Jožetu. To je bila Silva Vrbnjak iz Prlekije, ki jo je čakalo kar nekaj zabavnih preizkušenj. Voditelja Jasna in Boštjan sta v oddaji predstavila nekaj etnoloških, kulinaričnih in drugih prleških posebnosti. Predstavili so se tudi številni drugi gostje iz Prlekije.

sobota, 3. oktober 2009 ob 21:253

Oddaja: Slovenski vodni krog - reka Ščavnica

V osrčju severovzhodnega dela Slovenije, teče reka, ki se je drži stigma onesnaženosti. Voditelja razkrivata vodno telo v svoji biti, kjer odkrijeta, da je voda v svojem bistvu čista. Živali v reki, Prleško morje, ezoterične točke ob bregovih Ščavnice ter zdravilni izviri pitne vode pripovedujejo zgodbo o prazgodovinskem naselju ob izlivu reke Ščavnice v Muro. Reka je dolga 56 km, njeno porečje pa zavzema 293 kvadratnih kilometrov.

petek, 21. november 2008 ob 21:20