Ustanovljen Razvojni svet pomurske regije

V petek, 21. septembra, je v Murski Soboti potekala ustanovna seja Razvojnega sveta pomurske regije, ki je najvišji regijski organ. Predsednik sveta je postal direktor Keme Branko Drvarič, podpredsedniki pa županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, župan Občine Lendava Anton Balažek ter Matejka Horvat iz nevladnih organizacij.

četrtek, 27. september 2012 ob 18:534

Deset let podjetja Cleangrad

V petek, 21. septembra, je podjetje Cleangrad d.o.o. v Ljutomeru odprlo nove proizvodne prostore ter proslavilo deseto obletnico uspešnega delovanja.

nedelja, 23. september 2012 ob 10:52

Celovita prenova mestnega jedra zaključena

Občina Ljutomer je investicijo Celovita prenova mestnega jedra v mesecu avgustu 2010 prijavila na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« Razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013 za obdobje 2010 – 2012. Vloga je bila takrat pozitivno rešena.

torek, 18. september 2012 ob 18:128

Predsednik Türk obiskal podjetje Carthago

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk se je danes v Odrancih sestal s slovenskim vodstvom podjetja Carthago d.o.o., ki že od leta 2008 v Sloveniji proizvaja dva modela svojih avtodomov. Na srečanju je vodstvo podjetja predsedniku RS predstavilo podjetje in vizijo nadaljnjega razvoja proizvodnje v Odrancih ter popeljalo predsednika RS in delegacijo na ogled proizvodnje.

petek, 14. september 2012 ob 15:401

Mejni prehod Hotiza ponovno odprt

Hrvaški varnostni organi so sporočili, da je sanacija mejnega prehoda za obmejni promet Hotiza - Sv. Martin na Muri končana. Prehod je bil zaradi poplave zaprt od 22. julija 2012.

četrtek, 13. september 2012 ob 11:58

Odločbo o znižanem plačilu vrtca in otroškem dodatku čakali sedem mesecev

V oddaji Tednik, ki je na sporedu vsak ponedeljek na TV Slovenija, je bil ta teden tudi prispevek, ki govori o počasnem odločanju o socialnih transferjih s strani pristojnih CSD. Na to temo sta spregovorila tudi zakonca Vučko iz Ljutomera.

sreda, 12. september 2012 ob 13:018

Podpisali pogodbo o rekonstrukciji garderob na nogometnem igrišču

V torek, 11. septembra, so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru podpisali pogodbo o rekonstrukciji garderob na nogometnem igrišču v Ljutomeru. Pogodbo sta podpisala županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktor PGP projektiranje, gradbeništvo in posredovanje Ljutomer d.o.o. Srečko Tratnik.

torek, 11. september 2012 ob 23:231

Milica Makoter toži državo za pol milijona evrov

Primer Makoter, eden izmed najbolj odmevnih in dolgotrajnih sodnih procesov v samostojni Sloveniji, je dobil epilog po osmih letih. Takrat je vrhovno sodišče znano prleško podjetnico Milico Makoter oprostilo vseh obtožb.

ponedeljek, 10. september 2012 ob 22:4616

OOPZ Ormož in TD Središče ob Dravi na sejmu SLIV v Osečini

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ormož se je tudi letos, skupaj s turističnim društvom Središče ob Dravi, odpravila na 7. sejem SLIV v mestu Osečina v zahodnem delu v Srbiji.

sreda, 5. september 2012 ob 17:57

Nova podoba vasi Ključarovci

Včeraj popoldne so v Ključarovcih uradno odprli obnovljeno cesto skozi vas. Po simboličnem prerezu traku s strani župana, mag. Branka Beleca, gospe Pavle Majcen, direktorice Komunalnega podjetja Ormož in Draga Kšela, predsednika vaške skupnosti, so se po cesti zapeljali prijatelji iz Beltincev s starinskimi kolesi, mladi in starejši vaščani s svojimi kolesi in oldtimerji - stari motorji in avtomobili. Manjkali niso niti traktorji.

nedelja, 2. september 2012 ob 08:15