Park bo uredilo podjetje PGP Ljutomer

Občina Ljutomer je za ureditev Parka Rudolfa Maistra pri mali železniški postaji v Ljutomeru, izbrala podjetje PGP Ljutomer. Župan občine Ljutomer Franc Jurša in direktor podjetja PGP Ljutomer Srečko Tratnik sta podpisala pogodbo za ureditev parka. Skupna vrednost del znaša dobrih 118 tisoč evrov skupaj z DDV.

sreda, 14. april 2010 ob 17:4010

Vrhunska prleška vina

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je pripravilo že 16. društveno ocenjevanje vin. Komisija v sestavi Anton Vodovnik, Barbika Žunič, Lidija Ruška, Ernest Novak in Slavko Žalar je ocenila 93 vinskih vzorcev domačih in nekaterih hrvaških vinogradnikov, kar 61 vzorcev pa je prejelo več kot 18 od 20 možnih točk.

torek, 13. april 2010 ob 23:44

Damijan Jaklin ostaja na čelu Pomurske turistične zveze

V Moravskih Toplicah so volili novo predsedstvo Pomurske turistične zveze, kjer so za obdobje med leti 2010 - 2014 ponovno izvolili dosedanjega predsednika, župana Velike Polane Damijana Jaklina, ki bo nadaljeval z začrtanim delom. Predstavitev programa obeh kandidatov je pokazala, da je začrtana smer pravilna in da je turizem panoga, kjer bodo vsi subjekti združeni in preko tega imeli možnost čim boljšega sodelovanja.

torek, 13. april 2010 ob 20:20

Franc Jurša na čelu Sveta regije

V torek, 6. aprila so se v Lendavi sestali pomurski župani, ki sestavljajo Svet pomurske razvojne regije, kjer so obravnavali izvedbeni načrt regijskega razvojnega programa in se seznanili s socialno ekonomskim položajem v Pomurju ter poročilom o izvajanju Zakona o Pomurju. Svet regije je dobil tudi novo predsedstvo, po enoletnem mandatu je župana Lendave Antona Balažka zamenjal ljutomerski župan in poslanec v državnem zboru Franc Jurša.

sreda, 7. april 2010 ob 17:37

Občina Gornja Radgona nima za varnost otrok

Gornja Radgona, 24. marec 2010 - V OO Zares - nova politika Gornja Radgona ugotavljamo, da Občina Gornja Radgona kot ustanoviteljica Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona krši zakon oz. pravilnik, po katerem bi kot ustanoviteljica morala zagotoviti sredstva za ograjo, ki bi varovala otroke. V OO Zares - nova politika Gornja Radgona bomo, v kolikor občina ne reši zadeve, pričeli z akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov in donacij za postavitev ograje.

sreda, 31. marec 2010 ob 19:143

Ureditev Parka generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru

Občina Ljutomer je objavila javno naročilo za zbiranje ponudb za ureditev Parka generala Rudolfa Maistra (mali park) pri železniški postaji Ljutomer mesto. Občina ima za ureditev namenjenih 111.000 € iz občinskega proračuna, preureditev pa bo potekala predvidoma od aprila do junija letos.

petek, 26. marec 2010 ob 21:224

Ptuj bogatejši za 52 delovnih mest v novem OBI prodajnem centru

V petek, 26. marca je svoja vrata odprl že sedmi OBI-jev prodajni center v Sloveniji. Direktor OBI-ja v Sloveniji, gospod Michael Vinzing, je navdušen nad velikim številom novih kupcev in izredno dobrim začetkom 52-članske skupine novih sodelavcev.

petek, 26. marec 2010 ob 18:32

Smeti kazijo turistični kraj

Banovci, vasica v občini Veržej, se ponaša z edinstvenim termalnim kopališčem, kjer je poskrbljeno tudi za nudiste. V kraju so ponosni tudi na svojo zgodovino, legenda pa pravi, da je v Banovcih nekoč obstajal grad Lampiščak. Ponaredek slike morebitnega gradu neznanega avtorja je skrbno varovan v vaškem domu, Banovčani pa so si grad Lampiščak izbrali, da krasi vaški grb. In prav na ozemlju, kjer naj bi bil nekoč stal grad, je sedaj odlagališče odpadkov.

četrtek, 25. marec 2010 ob 22:002

Težave pri gradnji začasnega mostu

Podjetje SGP Pomgrad v Ljutomeru gradi krožišče in most čez reko Ščavnico ter začasni most, ki bo služil kot obvoz ob gradnji novega krožišča. Pri zasipavanju brežine se je eden od nosilnih stebrov začasnega mostu nagnil, saj je prišlo do vdora vode. Težavo že odpravljajo in bo predvidoma sanirana že jutri, začasni most pa bo prevozen od sredine aprila.

ponedeljek, 22. marec 2010 ob 23:1212

Podjetje OBI se v Sloveniji širi naprej

Podjetje OBI odpira že svoj sedmi trgovski center za gradnjo in dom v Sloveniji. Priprave na otvoritev trgovine OBI na Ptuju se končujejo in 52 zaposlenih skupaj z vodjo trgovine gospodom Slavkom Bošnjakom so pripravljeni na otvoritev, ki bo 26. marca 2010 ob 10. uri.

ponedeljek, 22. marec 2010 ob 22:47