Bogastvo jeseni

Kot sedaj vemo, se je po mnogih intenzivnih srečanjih, konferencah in prvih uspešnih projektih leta 2008, devet slovenskih, osem avstrijskih in sedem madžarskih mest vključilo v Združenje 24 mest, ki odtlej deluje v skupnem projektu City Cooperation (sodelovanje mest): Bad Radkersburg, Beltinci, Fehring, Feldbach, Friedberg, Fürstenfeld, Gleisdorf, Gornja Radgona, Hartberg, Körmend, Lenart, Lendava, Lenti, Letenye, Ljutomer, Murska Sobota, Öriszentpeter, Ormož, Ptuj, Radenci, Szentgotthard ...

ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 13:41

Najinovativnejši mladi kmet je Alojz Mlakar

V dvorani kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru se je v soboto odvilo zadnje dejanje Izbora najinovativnejše mlade kmetice oz. mladega kmeta Slovenije.

sobota, 22. oktober 2011 ob 09:532

Lokalna samooskrba na Štajerskem se širi

Prvo leto partnerskega kmetovanja z ekološkimi pridelki na Štajerskem se počasi bliža koncu. 7 kmetijam vključenim v partnersko kmetovanje v letu 2011 se z letom 2012 zaradi vse večjega zanimanja potrošnikov pridružujejo še 4 okoliške ekološke kmetije. Odzivi kmetij in potrošnikov v prvem letu so pozitivni.  Društvo ECHo, pobudnik tega projekta, se bo še naprej trudilo promovirati ekološko kmetovanje. K temu prispevajo tudi rezultati nacionalnega monitoringa ostankov pesticidov ...

četrtek, 20. oktober 2011 ob 15:271

Na Starem trgu padla prva drevesa

V Ljutomeru so pred dvema tednoma pričeli s prenovo mestnega jedra, ki bo v letu 2011 predvidoma zajemala ureditev Postružnikove ulice in Starega trga, v letu 2012 pa bodo urejene Vrazova, Užiška in Zacherlova ulica ter Ulica Ivana Kavčiča, Ulica Franca Kovačiča in Ulica ob progi.

torek, 18. oktober 2011 ob 19:404

Dan odprtih vrat Vebis hiše

VEBIS HIŠA d.o.o. Vas vabi na Dan odprtih vrat, ki bo potekal v Radomerščaku, v soboto 15. oktobra 2011, med 11. in 17. uro. Lahko si boste ogledali novo zgrajeno varčno eko bio hišo ter spoznali in vprašali o vsem, kar Vas zanima v zvezi z načinom gradnje, materiali, cenovnimi variantami, bivanjem, ...

sreda, 12. oktober 2011 ob 19:381

Kako doseči razvojni preboj Pomurja in Slovenije?

Pomurski spletni medij Pomurec.com je v sklopu projekta Evropa 2020, ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje, v Murski Soboti organiziral javni posvet na temo "Kako doseči razvojni preboj Pomurja in Slovenije?".

četrtek, 6. oktober 2011 ob 11:369

Mednarodni projekt KULT PRO

LTO Prlekija Ljutomer skupaj z vodilnim partnerjem Ljudska univerza Šentjur ter partnerji Turistička zajednica opčine Štrigova, Turistička zajednica Marija Bistrica in Ljudska univerza Krško izvaja projekt z naslovom Delim znanje – ohranjam dediščino.

petek, 30. september 2011 ob 08:303

Odprta nova Carglassova delavnica

Podjetje Carglass® Avtosteklo d.o.o. je v sodelovanju z Avto moto društvom Štefan Kovač in podjetjema Asta avto d.o.o. in Motohrup d.o.o. danes organiziralo dan odprtih vrat z namenom predstaviti se obiskovalcem in širši javnosti. Prav tako je z današnjim dnem začela poslovati nova Carglassova delavnica v Murski Soboti.

četrtek, 29. september 2011 ob 17:50

»Si slovenski potrošnik želi zdrave zelenjave ali nizkih cen?«

Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave je organiziralo v okviru Festivala Stare trte javno razpravo, na kateri so mnenja izmenjali tako pridelovalci, trgovci, predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, potrošniki kot tudi predstavniki kmetijske stroke. Kljub različnim mnenjem so se sodelujoči na javni razpravi strinjali, da si slovenski potrošniki želijo sveže zelenjave in da je prepoznavnost integrirano pridelane zelenjave razmeroma nizka ...

četrtek, 29. september 2011 ob 16:594

Pizzerija in špageterija BOMEJA ponovno odpira svoja vrata

Pizzerija in špageterija BOMEJA v Sv. Juriju ob Ščavnici ponovno odpira svoja vrata. Otvoritev bo v petek, 30. septembra, ob 16. uri.

četrtek, 29. september 2011 ob 08:166