Grossmann 2016: zmagoviti Scherzo Diabolico, poklon Janu Harlanu, od peklenske vročine do zombie parade v dežju

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je hrumel od 12. do 16. julija v letošnji 12. ediciji predstavljanja žanrske kinematografije v Sloveniji in regiji.

sobota, 16. julij 2016 ob 22:54

Nagrade 12. Grossmannovega festivala podeljene

Dvanajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila v soboto, 16. julija s slavnostno podelitvijo nagrad.

sobota, 16. julij 2016 ob 21:12

Zombi parada ob zaključku 12. Grossmanna

Zadnji dan Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je bil tradicionalno namenjen zombijem. Že od 13. ure dalje je na Glavnem trgu potekalo maskiranje, ki se je zaradi dežja preselilo v info točko. Zaradi dežja se tudi zombi parada ni podala po ulicah Ljutomera, kot je to bilo v navadi, pač pa so zombiji, pošasti in druge kreature ob zvokih madžarske skupine Usurper Slug žurale pod šotorom na trgu.

sobota, 16. julij 2016 ob 19:311

Pogovor s častnim gostom letošnjega Grossmanna Janom Harlanom

Tretji dan 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je bil čas za javni pogovor s častnim gostom letošnjega festivala Janom Harlanom, dolgoletnim sodelavcem Stanleya Kubricka. Pogovor na Glavnem trgu je vodil Phillip Bergson, pogovoru pa je sledila projekcija klasične grozljivke Stanleya Kubricka Izžarevanje, v kateri Jack Nicholson odigra eno svojih najboljših vlog.

petek, 15. julij 2016 ob 11:14

Edo Maajka zatresel Grossmannov oder

V sklopu 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je v četrtek, 14. julija, v Ljutomeru v živo nastopil Edo Maajka, legenda balkanske hip hop scene. Koncert se je sprva namenil odvijati v šotoru poleg gimnazije, a je zaradi slabšega vremena bil prestavljen v dvorano ŠIC.

petek, 15. julij 2016 ob 09:59

Okušali vina iz tekmovalnega programa Grossmannovega festivala

V četrtek, tretji dan 12. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, je v atriju Mestne hiše potekala javna degustacija vin iz tekmovalnega programa, na kateri je svoje strokovno mnenje k vzorcem podal glavni gost vinskega programa na letošnjem festivalu Nick Gee, na dogodku pa je bila prisotna tudi aktualna Slovenska vinska kraljica Sara Stadler.

četrtek, 14. julij 2016 ob 20:32

Pričel se je 12. Grossmannov festival

V ljutomerskem Domu kulture se je v torek, 12. julija, pričel 12. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina z otvoritvijo razstave fotografij Toneta Stojka z naslovom Porumenele fotografije, pred Domom kulture pa so se ob tem predstavili vinarji, ki sodelujejo v letošnjem tekmovalnem programu za Vinskega šampiona Hudega mačka.

torek, 12. julij 2016 ob 20:08

Zombiji že trkajo na vrata - prihaja dvanajsti Grossmannov festival

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina letos vstopa v svojo dvanajsto pionirsko leto predstavljanja žanrske kinematografije v Sloveniji in regiji. Tokratna trgatev bo spet izjemno bogata, saj vas bodo pričakali nekateri najboljši žanrski filmi minulega leta, kultne retrospektive, mednarodni filmski gostje in skoraj nepregleden spremljevalni program. Festival bo v Ljutomeru potekal od 12. do 16. julija.

sreda, 6. julij 2016 ob 09:17

Na Grossmannov oder prihaja Edo Maajka, objavljene tudi prve filmske napovedi

12. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se bo v Ljutomeru odvijal od 12. do 16. julija. Znani so že nekateri glasbeni gostje in prve filmske napovedi.

ponedeljek, 27. junij 2016 ob 11:12

Grossmannov festival, ki se prične čez slab mesec, vabi k delavnicam

12. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo zopet ponudila jagodni izbor fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov iz vsega sveta. Ob stalnih tekmovalnih kategorijah, ki jih priporoča Hudi maček, se bodo ozirali tudi v preteklost z izbranimi retrospektivami, ob tem pa gledali kultne klasike prihodnosti. Tudi letos pričakujejo številne filmske goste, ki bodo predstavljali svoje filme in s katerimi bo moč pokramljati ob kozarčku vina.

torek, 14. junij 2016 ob 09:57