V Ljutomeru smo se pogovarjali z Janijem in Primožem iz Siddharte

V ponedeljek sta nas v Ljutomeru obiskala Jani H. in Primož B. iz skupine Siddharta, ki naslednji petek v Ljutomeru pričenja turnejo Nomadi, kjer bodo predstavljali istoimenski, že njihov deveti studijski album. Prvi koncert je sicer potekal že ob izidu albuma v Ljubljani, od oktobra do decembra pa se bo zvrstilo še 11 koncertov po večjih mestih.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 20:42

Jan Žibrat in Deni Kožul v Ljutomeru prikazala trening vrhunskega namiznega tenisa

Slovenska članskareprezentanta v namiznem tenisu, Jan Žibrat in Deni Kožul, sta se vsklopu priprav na EP 2018 v Španiji ustavila v Ljutomeru innavdušenim lokalnim rekreativnim igralcem prikazala treningvrhunskega namiznega tenisa.

sreda, 26. september 2018 ob 12:30

»Igra je kot življenje,« pravi Nika Jurkovič, sedmošolka z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Nika Jurkovič je sedmošolka, ki obiskuje Osnovno šolo Sv. Jurij ob Ščavnici. V zadnjem času se je uveljavila kot odlična in predana igralka v različnih dramskih predstavah, muzikalu ter v raznih deklamatorskih in recitatorskih nastopih. Je perfekcionistka, ki se na vse svoje vloge pripravi do potankosti natančno in jih jemlje skrajno resno. Takšna je tudi sama, saj se zdi, da je običajne najstniške teme sploh ne zanimajo.

nedelja, 17. junij 2018 ob 21:01

Po novo življenjsko izkušnjo v Afriko

Patrik Bratuša je 25-letni Prlek, ki je zadnji dve leti pridobival različne delovne izkušnje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenih državah Amerike. Tokrat pa se prvič odpravlja humanitarno v Afriko. Ko je bil prvič v Avstraliji smo z njim opravili intervju že v decembru 2016.Patrik iz Osluševcev: Čeprav sem slovenski domoljub, me je tujina zasvojilaRavno na velikonočne praznike pa se je Patrik vrnil nazaj v Slovenijo, ob službi pa se hkrati še pripravlja na prihajajoče naslednje ...

nedelja, 17. junij 2018 ob 08:201

Mira Petek, likovna pedagoginja in umetnica, ki za likovno umetnost izjemno uspešno navdušuje tudi svoje učence

Mira Petek.Profesorica likovne umetnosti z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Z njo ževrsto let navdušuje mlade in uspehi, tudi mednarodni, ki jih ssvojimi učenci dosega iz leta v leto, niso zgolj naključje. Tudisama likovno ustvarja. Je predvsem portretistka. Ki občuduje LucianaFreuda in ki je ne privlači zgolj predpisana lepota. Pritegnejo joobrazi. Izraznost. In ljudje izjemnega značaja. Kdor jo pozna, ve,da je duhovita, iskrena in direktna. A tudi preudarna in razumna. Darada in veliko govori ...

ponedeljek, 19. junij 2017 ob 18:503

Boris Markoja mednarodni šahovski mojster

Osemnajstletni šahist Boris Markoja iz Turnišča si je na nedavnem mednarodnem šahovskem turnirju »Zadar Open 2016« pridobil naslov mednarodni šahovski mojster in postal šele drugi Prekmurec s tem naslovom. Poleg že osvojenih treh norm v preteklih letih je Boris Markoja na mednarodnem šahovskem turnirju »Zadar Open 2016«, ki je potekal od 11. do 17. decembra 2016 v Zadru, dosegel še potrebno število ratinških točk in presegel mejo 2.400 ratinških točk ter si ...

ponedeljek, 30. januar 2017 ob 12:532

Jelka iz Ormoža je na Kitajskem živela v provinci znani po pandah in pekoči hrani

Jelka Kovačič je štiriindvajsetletna diplomantka Grafičnih in interaktivnih komunikacij. Prihaja iz Ormoža, trenutno pa se odpravlja na prakso v Salzburg. Je precej pogumna mlada ženska, ki se je odločila, da ne bo čakala kaj ji bo prihodnost dobrega prinesla, ampak bo šla to sama iskat v svet. Ni si zadala malih ciljev, ampak je takoj na začetku izbrala mesto, ki je veliko skoraj tako kot celotna Slovenija. Za portal je razkrila kakšna je bila izkušnja in kam jo pot nese dalje.

petek, 30. december 2016 ob 16:57

Umetnik, ki ustvarja unikatne 3D odlitke in spominke človeškega telesa

Tokrat vam predstavljamo prekmurskega umetnika Bojana Sobočana, ki je za svojo umetnost izbral človeško telo. Umetnika je k ustvarjanju pritegnila ideja, da bi »zamrznil« človeško telo v času in ga ohranil v njegovi unikatni obliki in izvirni velikosti za vedno. Podobno, kakor fotograf na fotografiji ujame trenutke življenja, Sobočan s svojimi odlitki in skulpturami ohranja človeško telo oziroma dele telesa v njegovi izvirni velikosti, unikatni in 3D podobi. Umetnik prihaja ...

sreda, 21. december 2016 ob 08:19

Patrik iz Osluševcev: Čeprav sem slovenski domoljub, me je tujina zasvojila

24-letni Patrik Bratuša prihaja iz Osluševcev (ali kot je povedal sam – »iz zadnjega kraja Prlekije«) in je po poklicu diplomirani inženir prometa. Trenutno je na delovnih počitnicah v Avstraliji, pred tem pa je 3 mesece preživel v ZDA. Ker je pri nas trenutno mrzlo, v Avstraliji pa vroče, vas vabim, da se skozi intervju naužijete sonca. Patrik je namreč spregovoril o življenju v ZDA in v Avstraliji.

sobota, 3. december 2016 ob 15:29

Študentka Anja, ki je na Madagaskarju sama kupovala hišo in čoln

Štiriindvajsetletna Anja Štuhec iz Logarovcev, študentka 2. letnika magistrskega študija francoščine ter primerjalne književnosti in literarne teorije letos študira na Sorbonni v Parizu v okviru študijske izmenjave Erasmus.

sreda, 9. november 2016 ob 21:07