Spoznajte Manuelo Sagaj iz Ključarovcev, ki se profesionalno ukvarja s poslikavo obraza in telesa

Bliža se Halloween - noč čarovnic, ko bodo tudi v naši okolici številne prireditve, kjer bodo glavni liki našemljeni zombiji, okostnjaki, čarovnice ter druge strašne pojave. Idealen čas torej, da je tokrat bila naša sogovornica 25-letna Manuela Sagaj, ki prihaja iz Ključarovcev pri Ljutomeru. Po nazivu je vizažistka in se profesionalno ukvarja s poslikavo obraza, telesa (face in body painting), s posebnimi filmskimi efekti ter izdeluje maske.

ponedeljek, 17. oktober 2016 ob 20:16

Airsoft, vojaški simulacijski šport, ima privržence tudi v Prlekiji

Airsoft je vojaški simulacijski šport, ki se je razvil v Aziji ter se po svetu razširil predvsem v zadnjih desetih letih. Pri tem se uporabljajo replike orožij, ki izstreljujejo kroglice iz trde plastike. Tudi v Prlekiji ta šport med posamezniki ni neznan.

nedelja, 9. oktober 2016 ob 09:18

Predstavljamo absolutno zmagovalko Prleške gibanice

Katja Koroša je letošnja zmagovalka prireditve Prleška gibanica, ki se je odvijala 3. septembra. Z družino danes živi na Zavrhu pri Lenartu, a je rojena Prlečka. S Prlekijo je povezana tudi drugače, saj poučuje slovenščino na Osnovni šoli Križevci, poleg tega pa pogosto obiskuje svoje sorodnike v rojstnem kraju.

četrtek, 15. september 2016 ob 19:57

Marko Lenarčič: Imamo najlepša narečja, najboljšo kulinariko, najboljša vina in najlepše tradicije!

Marko Lenarčič je študent turizma na Fakulteti za turizem v Brežicah. Je vodja projekta Pomurski dnevi in ob vstopu v jesensko sezono kot nalašč za sogovornika o turizmu pri nas. Leta 2013 in 2014 je bil izbran tudi za prostovoljca leta, zato je odličen primer mladih, ki si še utirajo poti.

torek, 13. september 2016 ob 09:36

Na slovenske detektive se pogosto obračajo ženske, ki ne verjamejo partnerjem

Gotovo so mnogim izmed nas pri srcu filmske detektivke, kjer praktično ni kaznivega dejanja, ki ga detektivi ne bi razkrili. Povsem drugače je razmišljanje, če ti je mogoče detektiv za petami in skuša odkriti, ali si mogoče nezvest, ali si storil kakšno kaznivo dejanje, ali si se kaj zlagal... Za mnoge Slovence in Slovenke pa je gotovo še vedno velika neznanka, da je detektivski poklic tudi v Sloveniji v razmahu, povpraševanje po detektivskih storitvah pa je vedno večje. Za poklic detektiva ...

ponedeljek, 12. september 2016 ob 17:59

Pri upravljanju z dvigalom se je najbolje odrezal Andrej Škodnik

V petek je v Ljutomeru na sedežu podjetja Arko d.o.o. prvič potekalo državno prvenstvo v upravljanju dvigal. 13 najboljših upravljalcev iz vse Slovenije se je pomerilo na posebnem poligonu, kjer so morali, v kar najkrajšem času premagati 8 različnih ovir in narediti čim manj napak. Vsak tekmovalec je imel dva poizkusa, upošteval pa se je boljši čas.

sobota, 2. julij 2016 ob 12:01

Strelka Urška Kuharič se pripravlja na projekt Olimpijske igre Tokio 2020

UrškaKuharič je mlada strelka, članica Strelskega Kluba Kovinar Ormož in je tudičlanica državne reprezentance. Je ena najboljših strelk kar jihtrenutno premore Slovenija. Na letošnji lestvici najboljšihslovenskih članic je trenutno na tretjem mestu. Urška drži dvaslovenska rekorda: mladinski državni rekord z zračno puško indržavni rekord z malokalibrsko puško. Stara je 21 let in prihaja izOrmoža. Trenutno živi v Mariboru, kjer študira Razredni pouk naPedagoški fakulteti v Mariboru ...

sobota, 18. junij 2016 ob 20:27

Polona iz šova Big Brother upa, da je Prlekiji bila v ponos in veselje

Pogovarjali smo se s Polono Filipič, 30-letno kozmetičarko iz Vinskega Vrha, ki se je udeležila šova Big Brother v letošnji sezoni in se po enem mesecu bivanja v hiši od šova morala posloviti. Postavili smo ji nekaj kratkih vprašanj, kaj nam je povedala, pa si lahko preberete spodaj.

sreda, 25. maj 2016 ob 18:35

Če srečate Filipa iz šova Big Brother, lahko skupaj butnete kak špricar

Tokrat je bil naš sogovornik Filip Erhatič, 25-letni kmetijski tehnik iz Osluševcev, ki se je udeležil šova Big Brother v letošnji sezoni in se pred kratkim moral iz hiše izseliti. Kaj nam je povedal "prleški Flisar", kot je njegov vzdevek zaradi brk, ki jih je v šovu sicer moral obriti, si lahko preberete spodaj.

petek, 29. april 2016 ob 20:11

V trendu je vse bolj tudi modra pričeska

Sekcija frizerjev in kozmetičark, ki deluje v okviru Območne obrtno podjetniške zbornice Gornja Radgona, vseskozi največjo pozornost posveča izobraževanju in dodatnem strokovnem usposabljanju. Zato pogosto pripravljajo takšne in drugačne seminarje, prezentacije, predavanja in delavnice. In tako je tudi v teh zimskih dneh, ko se počasi prebuja narava, v salonu predsednice sekcije (Majda FS d.o.o.) Majde Vidovič v Gornji Radgoni potekala zanimiva strokovna delavnica za članice in člane ...

sreda, 9. marec 2016 ob 08:47