Učenci OŠ Križevci odlični kuharji

V torek, 2. 4. 2013, smo se udeležili regijskega tekmovanja v avtohtoni kulinariki z naslovom Kuhna pa to, ki se je odvijalo v Termah Banovci. Prijavljenih je bilo 11 ekip, od tega se je tekmovanja iz naše šole udeležilo kar osem ekip. Mentorica vsem ekipam je bila Slavica Kolbl, pomagala pa ji je Kristina Kocuvan.

petek, 5. april 2013 ob 13:54

Čustvena inteligentnost in vzdrževanje osebne energije

Lions klub Ljutomer je bil organizator zanimive delavnice s predavanjem o čustveni inteligentnosti in vzdrževanju osebne energije. Medse smo povabili dr. Danijelo Brečko, odlično poznavalko te teme, saj je diplomirala iz pedagogike in sociologije, magistrirala s področja osebnostnega razvoja odraslih in doktorirala s področja načrtovanja kariere. Je avtorica več kot 200 znanstvenih in strokovnih člankov v domačih in tujih revijah in avtorica sedmih strokovnih knjig.

petek, 5. april 2013 ob 13:331

Enajst računalniških zagnancev

Ob finančni pomoči Ministrstva RS za kulturo in šport ter Evropskega socialnega sklada je v prostorih Ljudske univerze v Gornji Radgoni potekal računalniški tečaj za začetnike, v dneh od 19. februarja do 4. aprila (enkrat tedensko ob torkih !). Obiskovala ga je skupina 13 članic in članov Društva upokojencev Radenci in je zanje tečaj bil brezplačen.

četrtek, 4. april 2013 ob 21:34

Burkaška moraliteta Sljehrnik v Ljutomeru

Po novembrski in januarski odpovedi v lanskem letu, smo si 3. aprila v Domu kulture Ljutomer, v prleški prestolnici lahko končno ogledali komedijo - burkaško moraliteto Sljehrnik, po besedilu Iztoka Mlakarja, ki v predstavi igra tudi glavno vlogo.

četrtek, 4. april 2013 ob 21:26

Učenci so tisti, ki jim odpiramo obzorja...

Koordinatorica projekta »Evropska vas« na Osnovni šoli Radenci, učiteljica Gabrijela Žerjal, zagotavlja: »Učenci so tisti, ki jim odpiramo obzorja, ponujamo znanja, jih ozaveščamo, da bodo v prihodnosti soustvarjali v skupnem evropskem prostoru…«

četrtek, 4. april 2013 ob 08:08

Aktualno na GFML - april 2013

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so Debatni vikend, ekskurzija na Dunaj, mednarodno naravoslovno tekmovanje, Radijska oddaja ob miklošičevem letu, ... Več pa v videu.

torek, 2. april 2013 ob 19:24

Literarni natečaj DPM Beltinci - Poezija 2013

Šolarji, dijaki, študenti, zaposleni, upokojenci … – literarni ustvarjalci in zlasti anonimni pisci, ki svojih del še niste objavili javnosti, lepo vabljeni, da sodelujete na literarnem natečaju in pošljete svojo najljubšo pesem.

torek, 2. april 2013 ob 15:52

Lions klubi Pomurja in trgovina Hofer obdarujejo

Lions klubi Pomurja so s pomočjo trgovin Hofer obdarovali družine z različnimi prehrambenimi izdelki, pralnimi praški in čistili. Obdarovane družine so bile presenečene in hvaležne.

torek, 2. april 2013 ob 15:25

Skečhec pri Mali Nedelji

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, gostuje s predstavo Skečhec ki jo je zrežiral Srečko Centrih, na odru kulturnega doma Mala Nedelja dne 06.04.2013 ob 19,30 uri.

ponedeljek, 1. april 2013 ob 22:57

»EKO ŠOLA…« ni samo geslo

»EKO ŠOLA kot način življenja« ni samo geslo na zastavi pred šolskim poslopjem Osnovne šole Radenci, kajti tako šolarji, njihovi starši, kot tudi zaposleni na šoli se trudijo, da se v okviru akcij zbiranja odpadnega papirja vsak kar najbolj izkaže.

nedelja, 31. marec 2013 ob 14:39