Knjiga »Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh« predstavljena javnosti

"Ludvik Rudolf, mali Ludvik od Male Nedelje, pevec, ljubiteljski pesnik, avtor mnogih pesmi, številnih besedil in mnogih melodij. Pa vse zna na pamet izjemno občuteno povedati ali z občutkom zapeti. Vaški veterinar, porodničar pri številni živini. Cerkveni ključar, zbiratelj, krvodajelec, ljubitelj zgodovine, poznavalec zgodovine, etnografije, geografije Male Nedelje, malonedeljčanov in njene okolice. Ljubitelj vsega starega, starin, zgodovinskih dokumentov, zaprašenih slik in oguljenih ...

nedelja, 26. februar 2012 ob 11:095

Predstavitev knjige »Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh«

"Gre za zgodovino, ki je niso pisali samo veliki ljudje, ampak predvsem mali ljudje, ki so v kraju živeli in delovali. V knjigi so zapisani dogodki, očem nevidni, pa vendarle pomembni za posameznika, za skupnost ali družbo".

četrtek, 23. februar 2012 ob 10:11

Slovenščina, moj materni jezik

UNESCO je v času svojega obstoja oblikoval številne mednarodne in svetovne dneve. Enega izmed takšnih posebnih dni je razglasil novembra 1999. To je Mednarodni dan maternih jezikov. Tako letos 21. februarja že dvanajsto leto zapored vse članice UNESCA (do danes nas je že 192), praznujemo ta poseben dan.

torek, 21. februar 2012 ob 09:341

Krajine, tihožitja, portreti in akti

V avli hotela Betnava v Mariboru so 17. februarja zvečer odprli samostojno razstavo likovnih del Zdravka Dolinška iz Radenec, sicer člana Likovnega društva Gornja Radgona. Z razstaviščem upravlja slikar Rajko Ferk iz Maribora, ki običajno v duetu razstavlja s katerim od umetnikov, a tokrat se je odločil, da celotno razstavišče prepusti svojemu gostu.

ponedeljek, 20. februar 2012 ob 08:57

Odličen uspeh učencev glasbene šole Ljutomer

V sklopu 41. tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je v tem letu bilo razpisano za tekmovalne discipline: violina, viola, violončelo, kontrabas, kitara, harfa, orgle, citre, komorne skupine s pihali in solfeggio, je 14. in 15. februarja 2012, potekalo 15. regijsko tekmovanje Štajerske in Pomurja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, GŠ Tabor Maribor in v GŠ Murski Soboti.

nedelja, 19. februar 2012 ob 23:07

Ponovitev komedije Spusti me pod odejo

Po uspešni premieri, Gledališka skupina Ivan Kaučič Ljutomer vabi vse na ponovitev komedije Raya Cooneya Spusti me pod odejo. Predstava bo v Domu kulture Ljutomer, v četrtek, 23. februarja, ob 19.30 uri.

sobota, 18. februar 2012 ob 00:06

»Junaki našega časa - kdo so in zakaj?«

Minule dni povsod po Sloveniji potekajo medobčinska zasedanja 22. otroškega parlamenta. Tudi občinsko društvo prijateljev mladine (ODPM) Ljutomer, vsako leto organizira in pripravi medobčinski otroški parlament, na katerem osnovnošolci iz občine Ljutomer in iz sosednjih občin, razpravljajo o različnih aktualnih temah.

petek, 17. februar 2012 ob 23:282

V Cezanjevcih zaključna prireditev v okviru projekta mediacija

»Če hočeš postati moder, se nauči pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati in umolkniti, ko nimaš več kaj reči,« je misel (Johann Lafater), ki je bila zapisana na vabilu za zaključno prireditev v okviru projekta Mediacija; le-to so mentorji in njihovi učenci pripravili na OŠ v Cezanjevcih.

četrtek, 16. februar 2012 ob 16:16

Klošarji na toplem

V soboto, 11. februarja smo v ljutomerskem domu kulture gledali zadnjo predstavo iz cikla Žlahtni abonma 2011/12, Malomeščanska svatba. Mladi zamejski gledališčniki so sledili avtorju predstave Bertoldu Brechtu, ki je reformiral gledališče v razburkanem času 20. stoletja in s »potujitvenim efektom« začrtal pot novemu gledališču, ki se izogiba iluzionistični prevari malomeščanskega vzgojnega gledališča. Žlahtni zaključek abonmaja so pripravili Vinoreja Kaučič in Klub ...

sreda, 15. februar 2012 ob 17:18

Dan odprtih vrat občinske uprave občine Dobrovnik

SOS – Skupnost občin Slovenije, ki se je ustanovila ravno na današnji dan pred 20 leti, je skupaj z občinami članicami počastila ta jubilej z vsesplošno akcijo širom po Sloveniji z odprtjem občinskih uprav vsem občankam in občanom. V tej zelo domiselni akciji se je pridružila tudi občina Dobrovnik.

torek, 14. februar 2012 ob 21:23