Blagoslov adventnega venca v Borecih

Neformalna skupina krajanov iz Borec (Križevci pri Ljutomeru) je pri obnovljeni kapelici ob cesti Ljutomer - Križevci, tretje leto zapored postavila velik adventni venec. Prejšnji dve leti je v premeru meril pet metrov, letos so se odločili še za nekoliko večjega.

torek, 4. december 2012 ob 19:23

Občina Ljutomer čebelam prijazna občina

V soboto, 1. decembra, je na Čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici, potekal tradicionalni posvet ob Dnevu čebelarskega turizma, kjer so predstavili dobre prakse čebelarskega turizma in pomen certificiranja čebelarskih turizmov.

torek, 4. december 2012 ob 15:511

Božično-novoletna delavnica v Ljutomeru

Pred vrati je že nestrpno pričakovan adventni čas, saj se leto 2012 s hitrimi koraki poslavlja od nas. Ker je mesec december najbolj prazničen mesec v letu, so tudi priprave nanj nekoliko daljše in intenzivnejše.

ponedeljek, 3. december 2012 ob 14:15

Dan odprtih vrat VDC Ljutomer

V ponedeljek, 3. decembra, je enota VDC Ljutomer, odprla svoja vrata za obiskovalce. Center je obiskala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je poklepetala z varovanci ter kupila njihove izdelke. Njihove izdelke lahko kupite tudi vi, če jih obiščete v prostorih na ulici Slavka Osterca 2 v Ljutomeru.

ponedeljek, 3. december 2012 ob 14:07

Enajst let DSO Ljutomer

V petek, 30. novembra, je Dom starejših občanov (DSO) Ljutomer, praznoval enajsto obletnico obstoja. Ob tej obletnici, so v domu pripravili krajšo slovesnost, katere so se udeležili tudi številni gostje.

nedelja, 2. december 2012 ob 21:18

Svečana proslava ob 10. obletnici Varne hiše Pomurja

"Ta hiša je kot vsaka hiša,pa vendar je posebna hiša.V njej je staro in mlado,in vse kar ima se rado.

sobota, 1. december 2012 ob 14:41

90 let Pihalnega orkestra Ljutomer

Člani Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer na čelu z dirigentom Simonom Novakom so s svojim koncertom, v petek, 30. novembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, poudarili pomen medgeneracijskega povezovanja in razveseljevanja ljudi.

sobota, 1. december 2012 ob 10:13

Dobrodelna večerja za pomoč otrokom s posebnimi potrebami

V soboto, 24. novembra, so slovenski vitezi jeruzalemskega templja (OSMTH) organizirali dobrodelno večerjo, katere izkupiček je namenjen otrokom s posebnimi potrebami Osnovne šole Cvetko Golar v Ljutomeru. Ob 18. uri so se zbrali v prijetnem ambientu gostilne Kasač v Veržeju.

sreda, 28. november 2012 ob 19:245

Slovenski zborovski triumf v prestižni berlinski Koncertni hiši

V času radikalnih krčenj budžeta, namenjenega za kulturno-umetniško produkcijo in glasbeno poustvarjanje, se le redko pripeti, da bi kvalitetni glasbeni izvajalci iz Slovenije dobili priložnost nastopiti v kateri od pomembnejših evropskih glasbenih metropol; praviloma še redkeje se kaj takega zgodi večjim glasbenim sestavom, bodisi orkestrom ali zborom, kar lahko pripišemo predvsem velikim finančnim stroškom koncertnih gostovanj, deloma pa tudi logističnim težavam, s katerimi se pogosto ...

torek, 27. november 2012 ob 18:431

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer 1922-2012

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer z dirigentom Simonom Novakom praznuje v letu 2012 svoj 90. jubilej igranja, medgeneracijskega povezovanja in razveseljevanja domače publike ter publike onstran meja. Jubilejni koncert bo v petek, 30. novembra, ob 19. uri, v ŠIC Ljutomer.

ponedeljek, 26. november 2012 ob 19:071