Muzejska poletna noč in razstava

OE muzej vse vljudno vabi na Muzejsko poletno noč, ki bo v soboto, dne 18.  junija 2011. Za vas so pripravili kulturni program iz dela bogatega mozaika kulturne dediščine Ljutomera.

sreda, 15. junij 2011 ob 11:07

Županja sprejela najuspešnejše učenke in učence

Županja občine Ljutomer mag. Olga Karba je ob zaključku šolskega leta 2010/2011 v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca v Ljutomeru, sprejela najuspešnejše učenke in učence iz osnovnih šol ter glasbene šole v občini Ljutomer. Sprejetih je bilo 26 učencev, ki prihajajo iz osnovnih šol Stročja vas, Cezanjevci, Ljutomer in Mala Nedelja ter glasbene šole Ljutomer.

sreda, 15. junij 2011 ob 08:251

Diši po počitnicah

Zaključna prireditev OŠ Križevci je bila res najbolje naslovljena. V petek popoldan, 10. 6. 2011, se je vonj po počitnicah po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice, Lidije Koroša, začel širiti izpred šolskega dvorišča na razstavni prostor v šolsko avlo. Umetnine izpod otroških rok so bile unikatne, prisrčne in kar se da raznolike. Pisana paleta dejavnosti pa se je odvijala po skoraj celotni šoli in njeni okolici.

torek, 14. junij 2011 ob 18:05

Srečanje starejših in bolnih župljanov

Drugo leto zapored so se v soboto, 11. junija, v farni cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji zbrali ostareli in bolni župljani, med njimi tudi nekateri, ki so oskrbovanci Doma starejših občanov v Ljutomeru. Sveto mašo je daroval domači župnik g. Tomislav Roškarič, ki je podelil vsem, kateri so to želeli, bolniško maziljenje. Po maši so srečanje nadaljevali s prijetnim druženjem v senci stare lipe pred cerkvijo ob bogato obloženih mizah, za kar so poskrbele prizadevne prostovoljke Ž ...

nedelja, 12. junij 2011 ob 23:10

Na Jeruzalemu devetič vrhunska vina in kulinarika

Danes se je na Dvorcu Jeruzalem devetič odvijal Salon Jeruzalem, kjer je 15 prleških vinarjev ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbelo za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Že tradicionalno se drugo soboto v juniju ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

sobota, 11. junij 2011 ob 14:153

Razstavlja Franci Jaušovec Fric

V galerijskih prostorih Kulturnega doma v Gornji Radgoni je v četrtek, 9. junija, ob 19. uri potekala slovesnost ob odprtju razstave slikarskih del Francija Jaušovca Frica iz Stanetinec. V uvodnem kulturnem programu sta nastopila kot kitarista in pevca, učenca 6. razreda Osnovne šole Apače, Sven Gruber in Mario Jaušovec. Kot predstavnica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona je spregovorila Nada Golob, a v imenu organizatorja razstave, Likovnega društva Gornja Radgona, njegova ...

petek, 10. junij 2011 ob 09:43

Število gasilcev se povečuje

8. junij velja za enega izmed datumov, ki velja za svetovni dan gasilcev. V preteklosti se je namreč omenjalo več datumov, ko naj bi obeleževali dan gasilcev. V Sloveniji je 13 poklicnih enot, v katerih deluje okrog 600 poklicnih gasilcev, še 500 jih je v industrijskih enotah ter okrog 133.000 prostovoljnih gasilcev. Pomoč gasilcev je dragocena predvsem ob požarih, pa tudi ob številnih drugih nesrečah, kjer le-ti vedno priskočijo na pomoč, ob prometnih nesrečah, delovnih nezgodah, na ...

sreda, 8. junij 2011 ob 18:291

Proslava ob 140-letnici PGD Ljutomer

V petek, 3. junija, je v Domu kulture Ljutomer potekala proslava ob 140-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. Slavnostna govornika sta bila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren.

sobota, 4. junij 2011 ob 20:272

Glasbeni Pozdrav pomladi

Vodstvo Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera je v sodelovanju z OŠ Mala Nedelja že drugo leto zapored v kulturnem domu pri Mali Nedelji pripravilo koncert svojih učencev in hkrati učencev OŠ, kateri obiskujejo glasbeno šolo. V sredo, 1. junija zvečer, so se na odru predstavili številni mladi glasbeniki, ki ob šolskih in drugih obveznostih premorejo dovolj volje in energije za obiskovanje glasbene šole. Seveda je samo obiskovanje šole daleč premalo, saj je za dosežke, kakršne ...

petek, 3. junij 2011 ob 11:121

V projektu Mladi posvojijo rokodelca sodelovali vsi učenci 9. razredov

V šol. letu 2010/11 smo se na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici ponovno odločili, da se bomo priključili projektu Mladi posvojijo rokodelca. V projektno delo smo pritegnili vse učence 9. razredov. Delo je potekalo terensko in v obliki delavnic na tehniškem dnevu, in sicer pod vodstvom mentorjev Irene Skotnik, Petra Korošca in Vide Tivadar Mesarič.

torek, 31. maj 2011 ob 18:32