Mi smo leto začeli z nasmehom, kaj pa vi?

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci se je razširila posebna epidemija, s katero se je v zelo kratkem času okužila cela šola. Najbrž se sprašujete kaj, najbolj zanimivo pa je, da ni nikogar, ki bi pomislil ali se jo trudil preprečiti ali celo zdraviti jo. Najhuje pa je, da smo izvedeli, da cepivo za to vrsto epidemije ne obstaja. Ha, ha, ha! Govorimo o smehu. Morda še ne veste, a 10. januarja smo obeležili Svetovni dan smeha.

petek, 13. januar 2012 ob 18:332

V Spuhlji pomagajo sokrajanoma v stiski

V današnjem kriznem času, ko se je vsak prisiljen ukvarjati s svojimi vsakodnevnimi težavami, neredko spregledamo, da nekdo v naši neposredni bližini, sosedje in sovaščani, živi v veliko hujši stiski kot mi sami. Prav to se je zgodilo tudi vaščanom Spuhlje, v vasi v neposredni bližini Ptuja, ob cesti proti Ormožu in Zavrču.

petek, 13. januar 2012 ob 18:071

Aktualno na GFML - januar 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so teden obveznih izbirnih vsebin, mednarodni debatni konec tedna, ekskurzije v Zagreb, Dunaj..., projektni teden 3. letnika predšolske vzgoje, nemška jezikovna diploma, ... Več pa v videu.

torek, 10. januar 2012 ob 11:231

Iskrivi pevski nastop v Radencih

Nekaj pred 11. uro dopoldne, bilo je to 7. januarja letos, se je v prostorih knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, marsikomu utrnila solza ter izvil vzdih: »O, da bi še večkrat prišle med nas in tako lepo zapele!«

sobota, 7. januar 2012 ob 20:15

Tradicionalno srečanje na meji Slovenija-Madžarska

V petek, 30. decembra 2011, ob 14.00 uri, je bilo tradicionalno srečanje na meji Slovenija-Madžarska. Srečanje je ostalo tradicionalno po ukinitvi "železne zavese" in vstopu Slovenije v EU leta 2004.

torek, 3. januar 2012 ob 13:541

Večerja z dedkom Mrazom

Na večer 30. decembra je ob večerji v jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, stanovalke in stanovalce obiskal tretji dobri mož decembra – dedek Mraz. V njegovem spremstvu sta bila palček Smuk in harmonikar Stanko Ilješ. Ob svojem obisku so vse prisotne opomnili na šege in navade ob vsakokratnem izteku starega ter prihodu novega leta.

petek, 30. december 2011 ob 22:32

Po 16-ih letih delovanja še vedno Drotmantraši...

S prijazno mislijo, namenjeno poslušalcem in obiskovalcem v cerkvi Sv. Metoda in Cirila v Radencih, je izzvenelo povabilo v glasbeni večer, ki se je odvijal v petek, 23. decembra in kjer se je glasba izlila s čustvi, harmonija zvokov pa se je poigravala s pričakovanji odprtih src ter iskrenih misli nastopajočih in gostov dogodka.

sreda, 28. december 2011 ob 15:221

V Križevcih svojemu namenu predan prvi defibrilator

Pod sloganom Rešujmo življenja, vsaka sekunda šteje! bodo v vseh štirih občinskih središčih UE Ljutomer (Križevci, Ljutomer, Razkrižje in Veržej) postopoma namestili javno dostopne avtomatske defibrilatorje.

torek, 27. december 2011 ob 22:594

Koledovanje tudi v Ljutomeru

V lanskem letu smo začeli s koledovanjem tudi v Ljutomeru. Gre za ohranjanje predkrščanskega narodnega običaja med božičem in novim letom.

torek, 27. december 2011 ob 18:071

Veseli december na OŠ Janka Ribiča v Cezanjevcih

Solidarnost, povezanost, sodelovanje med učenci, učitelji in lokalno skupnostjo ter želje za lepši jutri so zaznamovale mesec december na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci.

torek, 27. december 2011 ob 15:47