Županja sprejela mlade čebelarje

V torek, 18. septembra, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela mlade čebelarje iz Osnovne šole Ivana Cankarja, ki so uspešno nastopili na 35. državnem tekmovanju in srečanju mladih slovenskih čebelarjev v Laškem.

sobota, 22. september 2012 ob 15:56

Zdravstveni dom Ljutomer pripravil dan odprtih vrat

V soboto, 22. septembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil 2. dan odprtih vrat. Obiskovalci so se lahko ustavili na stojnicah pred domom, lahko pa so se tudi sprehodili po samem domu ter si ogledali dejavnosti, ki vsakodnevno potekajo v domu ter delo osebja, ki skrbi za zdravje občanov in občank.

sobota, 22. september 2012 ob 15:50

Žlahtni abonma v Ljutomeru

Rodili smo ga lani, že smo pred novo sezono 2012/13... Tudi letos, v najžlahtnejšem času naše pokrajine - v prelestni jeseni, pred vami spet - ŽLAHTNI ABONMA. Pri njegovem spočetju so pomagali številni ljudje, ki imajo še ideale in materialno moč.

petek, 21. september 2012 ob 22:27

Posebno priznanje Mestne občine Celje Erazmovemu vinu

Pred nekaj dnevi se je zaključil MOS v Celju. Že šest let se sejma udeležuje tudi Vinogradništvo Družina Kos. Poleg promocije in pospeševanja prodaje vidijo odlično priložnost tudi v povezovanju vinskih kleti, zato pod okriljem Vinskega inštituta že tri leta razstavljajo z vinsko kletjo Zajc iz Dolenjske. Skupni sejemski nastop obeh kleti seveda veča že tako pestro in zelo kvalitetno ponudbo vin, ki jih premoreta obe kleti.

petek, 21. september 2012 ob 11:231

Županja sprejela zlatega maturanta

V torek, 18. septembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela Jana Steržaja Koritnika iz Ljutomera, ki je na Gimnaziji Franca Miklošiča pri splošni maturi postal zlati maturant.

četrtek, 20. september 2012 ob 11:081

Regijska vaja Pomurka 2012

V soboto, 15.  septembra, je v Pomurju bila izvedena enodnevna kombinirana regijska vaja Pomurka 2012, o kateri smo že poročali. Na vaji so aktivno sodelovali tudi Zdravstveni dom Ljutomer in PGD Ljutomer. Spodaj si lahko ogledate še nekaj fotografij iz vaje.

ponedeljek, 17. september 2012 ob 17:55

Tokrat akvareli o Jakobovi poti

Na kar 950 kilometrov dolgo romanje po Jakobovi poti na severozahodu Španije sta se v drugi polovici aprila lani podala zakonca Dragica in Jože Marinič iz Maribora. Ves čas ju je na njuni 35-dnevni poti v mislih ter s SMS-sporočili spremljal dolgoletni prijatelj, »romantik slovenjegoriških gričev« (tako ga je poimenoval profesor likovne umetnosti Jože Foltin !) Jože Horvat iz Spodnje Velke s soprogo, ki je izredno aktiven član likovne sekcije Kulturno umetniškega društva ...

nedelja, 16. september 2012 ob 13:49

Prva in druga razstava Jasne Brunskole

Slikarka Jasna Brunskole iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni, gospodarica Likovnega društva Gornja Radgona, je v avgustu in septembru pripravila kar dve povsem samostojni razstavi likovnih del. S slikanjem se ukvarja že dobrih 15 let in prve izkušnje si je »nabirala« pri akademskem slikarju Mirku Rajnarju v Murski Soboti. Od tedaj je članica več likovnih skupin in združenj, kjer se je udeležila številnih likovnih delavnic in kolonij ter tako razstavljala na mnogih društvenih ...

nedelja, 16. september 2012 ob 12:18

»Trčenje« treh vozil na avtocestnem odseku Turnišče-Lipovci

Danes dopoldne (sobota, 15.  september) je v Pomurju bila izvedena enodnevna - napovedana - kombinirana regijska vaja "POMURKA 2012« (lani jeseni je bila odpovedana zaradi slabih vremenskih razmer – megla !).

sobota, 15. september 2012 ob 18:25

»Prleško nekoč in danes«

Letošnji že 13. Slavičev večer, ki je bil v petek 14. septembra v okviru občinskega praznika Občine Križevci je nosil naslov "Prleško nekoč in danes".

sobota, 15. september 2012 ob 00:311