Na cezanjevski OŠ gostili gospo Janjo Barši in predstavnike Občine Ljutomer

V ponedeljek, 2. aprila, so se na OŠ v Cezanjevcih mudili predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (Služba za investicije), Janja Barši, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, direktor občinske uprave Tomislav Zrinski in Jerneja Rajner.

torek, 3. april 2012 ob 18:40

»Podobe zrejo na nas« v Križevcih

V nedeljo, 1. aprila, je bila v prostorih župnišča v Križevcih pri Ljutomeru otvoritev 13. razstave "remenic". Organizator razstave je Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru, "remenice" pa so delo gospe Olge Antič, ki je za svoje umetnine lani prejela slovenski cerfitikat za praskanko.

torek, 3. april 2012 ob 18:28

Aktualno na GFML - april 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so obsežna reportaža o MEP-u (Modelu evropskega parlamenta), reportaže z raznih tekmovanj in ekskurzij, obisk nemške pisateljice Birgit Vanderbeke, ... Več pa v videu.

ponedeljek, 2. april 2012 ob 21:482

V Veržeju prikazali pokanje z možnarji

Zavod Marianum je v petek, 30. marca, že četrtič pripravil razstavo pirhov. Letos se lepota umetnosti in pridnost rok predstavlja v Puščenjakovi dvorani Centra DUO, ki jo dodatno bogatijo možnarji slovenskih in zamejskih pokrajin.

ponedeljek, 2. april 2012 ob 13:341

Praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk

V nedeljo, 1. aprila, je v Cezanjevcih potekalo že drugo praktično usposabljanje bodočih gasilcev in gasilk Gasilske Zveze Ljutomer. Šlo je za simulacijo požara stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja.

nedelja, 1. april 2012 ob 23:01

Razstava ročnih del in velikonočnih jedi pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V prostorih ob župnišču pri Sv. Juriju ob Ščavnici, so bila v soboto, 31. marca, in v nedeljo, 1. aprila, razstavljena ročna dela in velikonočne jedi.

nedelja, 1. april 2012 ob 20:511

Mladinski pevski zbor prejel zlato priznanje

Na Državnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov, ki je potekalo v torek, 27.  in sredo, 28. marca  2012 na 23. reviji Zagorje ob Savi 2012, je Mladinski pevski zbor Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer z 88,7 točkami prejel zlato priznanje. Zborovodkinja je prof. Romana Rek, korepetitor pa bakk. art., prof. David Tetičkovič.

sobota, 31. marec 2012 ob 23:38

V Veržeju na ogled pirhi in možnarji

Zavod Marianum Veržej že četrto leto organizira ob velikonočnih praznikih razstavo pirhov in letos tudi možnarjev iz slovenskih pokrajin. Letošnja razstava poteka v prostorih centra DUO.

sobota, 31. marec 2012 ob 19:031

Aktivni malonedeljski vinogradniki

Ob obilici dela v vinogradih, vinogradniki, člani Društva vinogradnikov Mala Nedelja, najdejo čas za druženje in izobraževanje. Tako so v tem tednu izvedli dve od številnih aktivnosti, načrtovanih v programu dela za letošnje leto.

sobota, 31. marec 2012 ob 09:511

»Žalujoči ostali« nastopili na Območnem Linhartovem srečanju v Gornji Radgoni

Gledališka zasedbaLjubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici seje na območnem Linhartovem srečanju v Gornji Radgoni predstavila s komedijo Branislava Nušića Žalujoči ostali (Ožalošćena porodica).

petek, 30. marec 2012 ob 19:12