Število gasilcev se povečuje

8. junij velja za enega izmed datumov, ki velja za svetovni dan gasilcev. V preteklosti se je namreč omenjalo več datumov, ko naj bi obeleževali dan gasilcev. V Sloveniji je 13 poklicnih enot, v katerih deluje okrog 600 poklicnih gasilcev, še 500 jih je v industrijskih enotah ter okrog 133.000 prostovoljnih gasilcev. Pomoč gasilcev je dragocena predvsem ob požarih, pa tudi ob številnih drugih nesrečah, kjer le-ti vedno priskočijo na pomoč, ob prometnih nesrečah, delovnih nezgodah, na ...

sreda, 8. junij 2011 ob 18:291

Proslava ob 140-letnici PGD Ljutomer

V petek, 3. junija, je v Domu kulture Ljutomer potekala proslava ob 140-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer. Slavnostna govornika sta bila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren.

sobota, 4. junij 2011 ob 20:272

Glasbeni Pozdrav pomladi

Vodstvo Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera je v sodelovanju z OŠ Mala Nedelja že drugo leto zapored v kulturnem domu pri Mali Nedelji pripravilo koncert svojih učencev in hkrati učencev OŠ, kateri obiskujejo glasbeno šolo. V sredo, 1. junija zvečer, so se na odru predstavili številni mladi glasbeniki, ki ob šolskih in drugih obveznostih premorejo dovolj volje in energije za obiskovanje glasbene šole. Seveda je samo obiskovanje šole daleč premalo, saj je za dosežke, kakršne ...

petek, 3. junij 2011 ob 11:121

V projektu Mladi posvojijo rokodelca sodelovali vsi učenci 9. razredov

V šol. letu 2010/11 smo se na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici ponovno odločili, da se bomo priključili projektu Mladi posvojijo rokodelca. V projektno delo smo pritegnili vse učence 9. razredov. Delo je potekalo terensko in v obliki delavnic na tehniškem dnevu, in sicer pod vodstvom mentorjev Irene Skotnik, Petra Korošca in Vide Tivadar Mesarič.

torek, 31. maj 2011 ob 18:32

Sprehod s stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih

V okviru projekta Z ROKO V ROKI, ki je skupni projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurskega društva za krepitev socialnega dela in DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo študentje prostovoljci v nedeljo, 29. maja izvedli spomladanski sprehod s stanovalci DOSOR-ja. V sončnem nedeljskem dopoldnevu smo se skupaj sprehodili študentje in stanovalci DOSOR-ja, ki so na vozičkih, nato pa smo se v prijetni senci podružili in osvežili s sokom.

torek, 31. maj 2011 ob 12:12

Podelitev bralnih značk na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Bralna značka je gibanje, ki otroke in mlade spodbuja k branju. Trudimo se, da bi otrokom in mladim olajšali in polepšali stik s knjigo in jim pomagali, da bi se spoprijateljili z njo. Želimo si še več: da bi postali redni bralci in to ostali tudi kasneje v življenju.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 23:091

Koncert učencev glasbene šole in učencev OŠ Mala Nedelja

Glasbena šola Slavka Osterca iz Ljutomera in OŠ Mala Nedelja vabita na koncert svojih učencev. Koncert z naslovom Pozdrav pomladi bo v sredo, 1. junija ob 18. uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji. V programu se bo predstavil harmonikarski orkester, solisti na raznih instrumentih in komorne skupine.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:50

Lutkovna skupina Zarja iz Ormoža na državnem srečanju lutkovnih skupin Slovenije

24. maja, je v Centru kulture v Mostah – Španski borci Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Območni izpostavi JSKD Ljubljana, potekalo državno srečanje lutkovnih skupin Slovenije, dan ljubkih in iskrenih predstav naših lutkovnih skupin. Na lutkovna srečanja je bilo prijavljenih 96 skupin, tako da biti eden izmed trinajstih izbranih ni mala stvar.

ponedeljek, 30. maj 2011 ob 22:10

Najblog natečaj »Poslušajte nas!«

V natečaju lahko sodelujejo vsi mladi v starosti od 14 do 19 let  s pisnimi prispevki v slovenskem ali angleškem jeziku. Prispevek ima lahko obliko  debate, pesmi,  nevezanega razmišljanja, eseja, študije, pisma, črtice, članka ...

ponedeljek, 23. maj 2011 ob 19:14

O kakovostnem življenju z osteoporozo te dni v Murski Soboti in Radencih

Radenci, 19. maja 2011: Osteoporozo so nekdaj povezovali izključno s staranjem. Danes vemo, da je osteoporoza bolezen kosti, ki postajajo krhkejše. V Sloveniji ocenjujemo, da ima osteoporozo med 80.000 in 100.000 prebivalcev v starosti nad 65 let. Za osteoporozo po 50. letu zboli vsaka druga ženska in vsak peti moški.

petek, 20. maj 2011 ob 12:27