V Ljutomeru razstavlja Lucija Stramec

V Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru je v teh dneh na ogled dvanajsta letošnja razstava. Svoja likovna dela razstavlja akademska slikarka Lucija Stramec. V Slovenj Gradcu rojena umetnica zdaj ustvarja v Mariboru, tokrat pa v Ljutomeru razstavlja prvič.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:39

Komedija Mrtve duše

Novo gledališko sezono pričenjamo s komedijo naših gledaliških kolegov iz Šmartnega ob Paki. Ne bo manjkal niti STRAŠNI MALI JOŽE, zato pridite in se s kančkom ironije nasmejte v četrtek, 5. novembra zvečer.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:35

Kasaštvo v Ljutomeru predstavlja utrip mesta

Pred natanko 135 leti so v bližini Ljutomera potekale prve kasaške dirke na Slovenskem, dijaka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Martina Štampar in Miha Dominko pa sta se pod mentorstvom prof. Suzane Rauter lotila raziskovalne naloge, ki sta jo poimenovala Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino. Na srečanju srednješolskih raziskovalcev Slovenije je bila naloga nagrajena.

četrtek, 29. oktober 2009 ob 07:094

Ljubiteljska kultura v novembru

Jesensko sonce naj vas greje od zunaj, pogledi na čudovite jesenske barve naj vam vrnejo nasmeh na obraz,naše kulturno povabilo pa naj bo pot k prijateljstvu in veselju do ustvarjanja.Prijazno vabljeni!

torek, 27. oktober 2009 ob 17:08

Ob svetovnem dnevu kmetic

Ob svetovnem dnevu kmetic so članice Društva kmetic Križevci-Veržej v Križevcih pripravile razstavo, na kateri so obiskovalci lahko videli prleške kulinarične specialitete, ročna dela, ki nastajajo ob vsakotedenskih srečanjih med novembrom in aprilom, in zanimivo razstavo fotografij z različnih delavnic in akcij omenjenega društva.

torek, 20. oktober 2009 ob 07:03

Predstavitev raziskovalnega dela

Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej vljudno vabi na predstavitev raziskovalnega dela Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino, ki bo v sredo, 7. oktobra 2009, ob 18. uri, v sobi stalne zbirke fotografij in filmov dr. Karola Grossmanna, OE Muzej (vhod v županat), Glavni trg 2, Ljutomer.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 18:062

Teden otroka

Splošna knjižnica Ljutomer ponuja razvedrilni in poučni program v Tednu otroka, ki traja od 5. do 9. oktobra 2009. V tem času bo otrokom omogočen ogled različnih predstav in razstav:

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 10:50

Ljubiteljska kultura v oktobru

Žlahten okus po kulturi naj vas pripelje k nam! V priloženem koledarju se bo našlo za vsakega nekaj. Prisrčno vabljeni!Koledar prreditev oktober 2009

torek, 29. september 2009 ob 14:34

Svetovni dan turizma

Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center NVO vas danes v petek 25. septembra 2009 ob 18. uri vabi, da se na Spodnjem Kamenščaku 23 udeležite kulturne prireditve posvečene celotnemu spektru dejavnosti pomurskega regionalnega mladinskega in nevladnega centra.

petek, 25. september 2009 ob 00:05

Fotografija izrinila sliko

Slovenski pregovor pravi: Jabolko ne pade daleč od drevesa. Pregovor velja tudi za 39-letnega Vladimirja Potočnika ml., ki je šel po stopinjah svojega očeta Vladimirja. Kljub temu da si ni, tako kot oče, pridobil akademskega naziva, pa je Vlado, kot ga kličejo prijatelji, podedoval izreden smisel za likovno umetnost.

torek, 22. september 2009 ob 07:11