V vrtcu Ljutomer je bilo pestro ob Tednu otroka

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije. Po priporočilih ZN se Svetovni dan otroka praznuje prvi ponedeljek oktobra. Letos je to bil ta teden od 1. pa do 5. oktobra. V vrtcu Ljutomer se vsako leto trudimo, da bi otrokom še posebej ob tem tednu popestrili dneve v vrtcu, pri čemer iščemo različne načine organiziranja dejavnosti za otroke, da bodo le te čim bližje otrokom ter po vsebini in načinu izvajanja čim bolj raznolike.

petek, 5. oktober 2012 ob 22:39

Ko zadišijo pečeni kostanji!

V vrtcu Grozdek - Kapela je v petek dišalo po pečenih kostanjih. Vzgojiteljice smo otrokom, s pomočjo hišnika in starša, g. Samota, popestrile dan s pečenimi kostanji, saj je sodelovanje s starši pomemben vidik kakovosti predšolske vzgoje.

petek, 5. oktober 2012 ob 22:07

Jesenske gibalne čarovnije v Ljutomeru

V četrtek, 4. oktobra, je Vrtec Ljutomer na Glavnem trgu v Ljutomeru, ob tednu otroka pripravil prireditev z naslovom Jesenske gibalne čarovnije. Vse prisotne sta na trgu pozdravili tudi Marija Pušenjak, ravnateljica Vrtca Ljutomer ter mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer.

petek, 5. oktober 2012 ob 10:53

Orientacijski pohod na Stari Cesti

Otroci iz vrtca Stara Cesta so se ob Tednu otroka, kljub slabemu vremenu, skupaj s starši, babicami in dedki odpravili na orientacijski pohod. Obuli so si škornje, oblekli pelerine in s seboj za vsak slučaj vzeli dežnike. Nič jih ni ustavilo na poti do njihovega cilja. Cilj jim je bil najti košaro presenečenja, ki je bila skrita pod grmom pri družini Jesenik.

torek, 2. oktober 2012 ob 14:28

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Ta teden je Teden otroka, katerega moto je "Stiske in radosti odraščanja". V našem vrtcu smo ta teden pripravili prav posebne dejavnosti za otroke.

torek, 2. oktober 2012 ob 12:49

Mali kuharji v vrtcu Mala Nedelja

Tako zelo je dišalo po jeseni in jesenskih pridelkih, ki so jih otroci pridno prinašali v vrtec. V vrtcu Mala Nedelja smo se odločili, da začetek jeseni obeležimo s pripravo jabolčnega in bučnega kompota.

ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 00:22

Jesen in palačinke v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci smo v začetku tedna jesen pričakali malo drugače. V pričakovanju jesenskih dni smo se odločili, da bo naš dan otrokom še posebej zanimiv. Predšolska skupina otrok je že v prejšnjih dneh pripravila sladko marmelado iz sadja, ki nam ga ta letni čas ponuja.

četrtek, 27. september 2012 ob 09:58

Vreme za bivanje na prostem ni ovira

V teh jesenskih dneh, ko je trava dopoldan še mokra in če ponoči še malo dežuje, smo v vrtcu zelo veseli, saj si lahko obujemo gumijaste škornje in odkorakamo v najbližjo blatno ali manj blatno lužo. Poskusite, občutek je prijeten!

sreda, 26. september 2012 ob 08:55

Dan mobilnosti v Vrtcu Ljutomer

Gibanju otrok in odraslih namenjamo v Vrtcu Ljutomer veliko pozornost. Trudimo se za oblikovanje pozitivnega odnosa do gibanja in s tem aktivnega življenjskega sloga. Poleg vsakodnevnih gibalnih dejavnosti za otroke, organiziramo tudi orientacijske in druge pohode za otroke, starše in zaposlene.

sreda, 26. september 2012 ob 08:51

Otroci so si ogledali starodobno zbirko

Otroci iz vrtca Cezanjevci, skupina "škrati" smo se v sredo odpravili v Mekotnjak k družini Viher. Na ogled muzeja nas je povabil Nejin dedek, kamor smo se odpravili peš. Ogledali smo si stare motorje, vozila ter razne predmete.

četrtek, 13. september 2012 ob 14:272