Nove folklorne obleke za potrebe folklorne dejavnosti vrtca in OŠ Križevci pri Ljutomeru

V petek, 13. maja, je v dvorani kulturnega doma Križevci potekala dobrodelna folklorna prireditev vrtca in šole Križevci pri Ljutomeru, Včosih je lüšno blo. Ob tej priložnosti so se otroci vrtca in prve triade osnovne šole ponosno predstavili z novimi folklornimi oblekami. Zbrane prispevke  bomo  namenili nabavi raznih dodatkov kot so; naramnice, brezrokavniki, obešalniki in zaščitne vreče za obleko, čevlje ipd.

sreda, 18. maj 2011 ob 19:03

Včosih je lüšno blo

Vrtec in osnovna šola Križevci vas vabita na drugo dobrodelno folklorno prireditev »Včosih je lüšno blo«, ki bo v petek, 13.5.2011, ob 19.00 uri v kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru. V programu vam bomo predstavili naše nove folklorne obleke ter ljudsko izročilo, katero prenašamo iz roda v rod.

četrtek, 12. maj 2011 ob 07:511

Otroci so prikazali, kako se izdeluje žveglica

V soboto, 7. maja 2011 je bila XV. državna revija ljudskih pesmi, plesov in običajev Pika poka pod goro v Kulturnem centru v Rogaški Slatini. Petnajst let že poteka ta festival druženja z enim samim ciljem, ohranjati naše ljudsko izročilo, se družiti med sabo in osveščati ljudi o pomenu poznavanja svojih korenin. Iz vrtca Ljutomer smo v teh 15. letih že nekajkrat gostovali na festivalu.

nedelja, 8. maj 2011 ob 03:402

V vrtcu Veržej uredili zeliščni kotiček

Zelišča in dišavnice so okras narave in doma. Zato smo se tudi vzgojiteljice starejše skupine odločile, da si pred vrtcem na igrišču naredimo kotiček z zelišči in z dišavnicami ter otrokom konkretno predstavimo smisel in pomen takšnih manj znanih rastlin za vključevanje le-teh v vsakodnevno zdravo prehrano.

petek, 6. maj 2011 ob 10:141

Nastop za dedke in babice v najstarejšem vrtcu Gresovščak

Danes so bili povabljeni dedki in babice v vrtec Gresovščak, kjer so vnuki in vnukice pripravili lep nastop. Pokazali so, kaj so se naučili in vsem podarili šmarnice, ki so jih nabrali sami. Lepo je opazovati te male kratkohlačnike in preživeti lep dopoldan s tistimi, ki se imajo najraje.

sreda, 4. maj 2011 ob 17:451

Otroci iz vrtca Stara Cesta postavili majsko drevo

Kot se za praznik dela spodobi, smo tudi v vrtcu Stara Cesta postavili majsko drevo. Začelo se je tako, da so nam očetje pripeljali drevo, mi pa smo naredili venec in ga okrasili. Andreja smo prosili za pomoč, da nam je zvrtal luknjo. Na drevo smo dali venec in zastavo ter ga nato družno postavili na igrišču vrtca.

petek, 29. april 2011 ob 14:331

Učenci na obisku pri mojstru Milanu

Učenci 2a razreda osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera in učenci osnovne šole Cvetka Golarja iz Ljutomera so imeli naravoslovni dan ter so se peš odpravili v Železne Dveri, kjer so obiskali delavnico družine Belec. Mojster Milan jim je pokazal, kako nastajajo različni izdelki, otroci pa so najbolj zvedavo opazovali oblikovanje gline. Najbolj pogumni so z veseljem oblikovali glino in si naredili drobna darilca.

petek, 22. april 2011 ob 17:422

Na Mavričnem vrtiljaku se je predstavilo preko 200 otrok

Danes je v Domu kulture v Ljutomeru potekalo srečanje vrtcev Upravne enote Ljutomer - Mavrični vrtiljak, kjer se je v dvanajstih skupinah predstavilo preko 200 otrok vrtcev s plesi in koreografijami, ki so jih pripravili skupaj s svojimi vzgojitelji/cami. Dogodek so skupaj z donatorji pripravili pri Društvu prijateljev mladine Ljutomer.

torek, 19. april 2011 ob 19:331

Otroci spoznavali delo lovcev

V ponedeljek, 18.4.2011, je Vrtec Ljutomer obiskal lovec, g. Ferdinand Rošker, član Lovske družine Ljutomer. Pri vodenju mu je pomagal g. Kapun, prav tako iz Lovske družine Ljutomer. Skupaj smo si ogledali krmišče fazanov, skladišče hrane ter spoznali lovske pse. Slišali smo marsikaj; kakšna je lovska obleka, kako lovec skrbi za živali v gozdu in kdo mu pri tem pomaga ... Pobliže smo si ogledali tudi nekaj manjših trofej.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 21:28

Anja Štefan v Vrtcu Ljutomer

V petek, 15. aprila 2011, je bila gostja Vrtca Ljutomer pesnica, pisateljica in pravljičarka Anja Štefan. Srečanje je potekalo v dvorani Glasbene šole Ljutomer. Skozi pripovedovanje ljudske pravljice, uganke, petje pesmi… je na zelo neposreden in čuteč način animirala otroke in odrasle.Zaradi njene človeške topline in neposrednega odnosa do otrok in odraslih smo sklenili, da Anjo Štefan še kdaj povabimo k nam v vrtec. Seveda hvala Mladinski knjigi, ki nam je omogočila tako ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 10:13