V Vrtcu Ljutomer spoznavali prometno varnost

Program Kolesarčki je bil izveden v Vrtcu Ljutomer dne 11. aprila 2011, v dopoldanskem času za otroke od 4. leta dalje. Otroci so uživali ob vožnji s štirikolesniki, na konkreten način so se, kot udeleženci v prometu, seznanjali s semaforjem, prehodom za pešce, prometnimi znaki itd. Poleg izvajalcev programa je bil navzoč tudi policist Policijske postaje Ljutomer.

četrtek, 14. april 2011 ob 09:24

Otroci vrtca Stara Cesta obiskali policijsko postajo Ljutomer

V četrtek, 7. aprila 2011, smo se otroci iz vrtca Stara Cesta v okviru projekta Pasavček odpravili na ogled policijske postaje v Ljutomeru. Tam sta nas prijazno sprejela policista g. Kosmajer in g. Kumer, ki sta nas povabila naprej, kjer smo si najprej ogledali sprejemno pisarno. Gospa policistka nam jo je razkazala in nekatere stvari tudi praktično prikazala.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 14:02

Pohod otrok iz Vrtca Ljutomer

Otroci iz skupine Mavric iz Vrtca Ljutomer so se 7. apriila, na Svetovni dan zdravja in Dan brez avtomobila, s svojima vzgojiteljicama odpravili na daljši pohod. Pot nas je vodila skozi gozd, po poljih, mimo Juršovke... V okviru projekta Veliki nemarni škornji so otroci izdelali tablo "Kaj ne sodi v gozd?" in jo postavili v gozd, z upanjem da veliki nemarni škornji ne bodo več onesnaževali gozda.

petek, 8. april 2011 ob 08:351

Juri Muri v Vrtcu Ljutomer

V mesecu marcu imamo v vrtcu Ljutomer običajno srečanje družin. Otroci ne razveselijo le mamic ob njihovem prazniku, ampak celotno družino. Tudi v skupini otrok 4-5 letnih otrok z imenom »lučke«, smo v mesecu marcu izvedli srečanje družin. Otroci so se zelo intenzivno pripravljali in se veselili druženja z mamicami, očki, bratci, sestricami, ... S predstavo Juri Muri v Afriki so pokazali, kaj vse že zmorejo. Naj povemo, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju in da ...

ponedeljek, 4. april 2011 ob 06:17

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V četrtek 24.3.2011 smo v vrtcu Stročja vas pripravili popoldansko prireditev za mamice ob materinskem dnevu. Otroci so ob pomoči vzgojiteljic peli, igrali in plesali. Po kulturnem programu smo mame povabili v igralnice in jih razveselili z darili, ki so jih otroci izdelali skupaj z očeti.

nedelja, 27. marec 2011 ob 18:28

Otroci so spoznavali pomen vode

22. marca, zaznamujemo svetovni dan vode: gre za prizadevanje OZN-a, da ozavesti svet o akutnem problemu porabe in preskrbe z vodo. V ta namen so v Vrtcu Ljutomer potekale številne dejavnosti na temo "voda".

torek, 22. marec 2011 ob 21:381

Pustne šeme v vrtcu Stročja vas

Tralala, hopsasapustne smo šeme,tralala, hopsasanič nismo lene.

ponedeljek, 14. marec 2011 ob 18:42

Maša Munda na otvoritvi panojev v Ljubljani

Na našem portalu in v Prleških cejtngah smo že poročali, da je bila risba Maše Munda, učenke prvega razreda OŠ Mala Nedelja na natečaju Podarimo srcu, izbrana kot ena izmed enaindvajsetih iz vse Slovenije, ki bodo krasile nov CD Aleksandra Mežka, katerega bo izdal v počastitev 20 letnice osamosvojitve Slovenije.

sreda, 9. marec 2011 ob 17:31

Otroci iz vrtca Ljutomer na otroški povorki na Ptuju

V ponedeljek, 7.3.2011, smo se otroci iz skupine MAVRIC Vrtca Ljutomer z Matejo Vajda in Sonjo Vencelj, udeležili otroške povorke na Ptuju, kjer je sodelovalo 28 skupin slovenskih vrtcev. Povorka z naslovom "VESELE MAŠKARE", je potekala po ptujskih ulicah, vse do Karnevalske dvorane. Pred mestno hišo nas je pozdravil tudi župan Mestne Občine Ptuj, dr. Štefan Čelan.

torek, 8. marec 2011 ob 20:56

Mali maškari na ulicah Ljutomera

Danes, na pusta hrusta, so v dopoldanskih urah ulice Ljutomera zasedli mali fašenki iz vrtcev in osnovnih šol Ljutomera in okolice. Otroci so bili našemljeni v najrazličnejše like in so se tako pokazali v povorki skozi Ljutomer in se pozabavali na Glavnem trgu. Letos žal ni bilo organiziranega pustnega rajanja s programom, a otroci so se vseeno veselo zabavali, kar lahko preverite v priloženi fotogaleriji.

torek, 8. marec 2011 ob 12:201