Božiček obdaroval najmlajše

V torek, 4. decembra, je v Domu kulture v Ljutomeru, Društvo prijateljev mladine pripravilo predstavo o drevesu Krištofu, v kateri so nastopile vzgojiteljice vrtca Ljutomer.

sreda, 5. december 2012 ob 17:12

Miklavževanje v enoti Grozdek Kapela

Mesec december je prav poseben mesec, je mesec pričakovanj in obdarovanj. Obiščejo nas trije dobri možje: Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

sreda, 5. december 2012 ob 09:37

Ustvarjalne delavnice v vrtcu Križevci

V tednu od 19.11 do 23.11.2012, smo v vrtcu Križevci pripravili ustvarjalne delavnice za starše. Delavnice so potekale v popoldanskem času v skupinah 1. in 2. starostnega obdobja.

torek, 4. december 2012 ob 15:00

Čebelje dopoldne v vrtcu Cezanjevci

V novembru so nam učenci, ki obiskujejo čebelarski krožek z učiteljico Jasno Lampreht pripravili čebelje dopoldne. Učenci so nam na zanimiv način predstavili delo čebelice in čebelarja. Sodelovali smo tudi v delavnicah, kjer smo izrezovali okraske iz voska, sestavljali čebelico in spoznali pot čebelice, ki nabira cvetni prah in ga nese v čebelnjak. Zaplesali smo tudi čebelji ples.

petek, 23. november 2012 ob 15:14

Medeni zajtrk v vrtcu Ljutomer

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je vseslovenski projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave in v okviru sistema javnega naročanja oziroma naročil zagotavljati hrano, ki je pridelana v lokalnem okolju. Ozavešča javnost o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.

ponedeljek, 19. november 2012 ob 14:41

Slovenski tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Prehrana v vrtcu Stročja vas predstavlja pomemben dejavnik zdravja. Trudimo se, da je pestra, uravnotežena, sveža, sezonska in da je, kolikor je to mogoče, pridelana na naših domačih kmetijah.

nedelja, 18. november 2012 ob 12:54

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, se že vsa leta pridružujejo tudi na OŠ in v vrtcu pri Mali Nedelji. Z namenom ozaveščanja otrok o uživanju lokalno pridelane hrane, ki je najbolj varna in zdrava, v projekt vsako leto vključujejo lokalne pridelovalce, sodelujejo pa tudi s Kmetijsko pospeševalno službo.

petek, 16. november 2012 ob 21:50

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

V vrtcu Stara Cesta smo ta teden namenili spoznavanju zdrave prehrane. V sredo smo obiskali Eko kmetijo Kovačič na Stari Cesti, kjer nas je Danijel Kovačič najprej popeljal po njegovi eko kmetiji, nam pokazal njegov rastlinjak, kaj vse ima posejano v njem, sprehodili smo se po njegovem sadovnjaku ter si ogledali kako izkopati ter pripraviti luknjo za saditev sadnih dreves. Poizkusili smo tudi palačinke, pripravljene iz pirine moke ter pili naraven domač sok.

petek, 16. november 2012 ob 19:161

V vrtcu Ljutomer opravili tradicionalni slovenski zajtrk

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga je Vlada RS razglasila za vsak tretji petek v novembru, so čebelarji obiskali vrtce z namenom osveščanje otrok o uživanju lokalno pridelane hrane. Z uživanjem lokalne hrane pa je povezano tudi varovanje in ohranjanje narave v kateri živimo.

petek, 16. november 2012 ob 12:181

Čarovnice v vrtcu Križevci

V starejših skupinah vrtca smo se otroci in vzgojiteljice spremenili v čarovnice in čarovnike. Že cel teden smo se pripravljali na ta dan: izdelovali smo klobuke, čarovniške palice, prebirali pravljice na to temo in izdelovali čarovniško dekoracijo.

četrtek, 8. november 2012 ob 11:02