Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Ta teden je Teden otroka, katerega moto je "Stiske in radosti odraščanja". V našem vrtcu smo ta teden pripravili prav posebne dejavnosti za otroke.

torek, 2. oktober 2012 ob 12:49

Mali kuharji v vrtcu Mala Nedelja

Tako zelo je dišalo po jeseni in jesenskih pridelkih, ki so jih otroci pridno prinašali v vrtec. V vrtcu Mala Nedelja smo se odločili, da začetek jeseni obeležimo s pripravo jabolčnega in bučnega kompota.

ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 00:22

Jesen in palačinke v vrtcu Križevci

V vrtcu Križevci smo v začetku tedna jesen pričakali malo drugače. V pričakovanju jesenskih dni smo se odločili, da bo naš dan otrokom še posebej zanimiv. Predšolska skupina otrok je že v prejšnjih dneh pripravila sladko marmelado iz sadja, ki nam ga ta letni čas ponuja.

četrtek, 27. september 2012 ob 09:58

Vreme za bivanje na prostem ni ovira

V teh jesenskih dneh, ko je trava dopoldan še mokra in če ponoči še malo dežuje, smo v vrtcu zelo veseli, saj si lahko obujemo gumijaste škornje in odkorakamo v najbližjo blatno ali manj blatno lužo. Poskusite, občutek je prijeten!

sreda, 26. september 2012 ob 08:55

Dan mobilnosti v Vrtcu Ljutomer

Gibanju otrok in odraslih namenjamo v Vrtcu Ljutomer veliko pozornost. Trudimo se za oblikovanje pozitivnega odnosa do gibanja in s tem aktivnega življenjskega sloga. Poleg vsakodnevnih gibalnih dejavnosti za otroke, organiziramo tudi orientacijske in druge pohode za otroke, starše in zaposlene.

sreda, 26. september 2012 ob 08:51

Otroci so si ogledali starodobno zbirko

Otroci iz vrtca Cezanjevci, skupina "škrati" smo se v sredo odpravili v Mekotnjak k družini Viher. Na ogled muzeja nas je povabil Nejin dedek, kamor smo se odpravili peš. Ogledali smo si stare motorje, vozila ter razne predmete.

četrtek, 13. september 2012 ob 14:272

Nodijeve dogodivščine v Vrtcu Ljutomer

V mesecu avgustu imamo v vrtcu Ljutomer prav posebne tematske dneve, ob katerih nas je obiskal prijazni risani junak Nodi, skupaj z njegovimi prijatelji iz Mesta igrač. Njegova primarna naloga je, da meščanom raznaša pakete in pisma, ki jih dobijo. Na takšen način je tudi nam popestril in obogatil vsakodnevne poletne dni.

petek, 17. avgust 2012 ob 15:24

Gusarska zabava v vrtcu Stročja vas

V vrtec Stročja vas je prišlo vabilo kapitana Jacka, da vse otroke, ki obiskujejo vrtec v poletnih mesecih vabi na gusarsko zabavo. Sledile so priprave na velik dogodek. Otroci so bili navdušeni in polni idej ter samoiniciativno dajali pobude in ustvarjali za gusarsko zabavo. Hladnejši dnevi so bili kot nalašč za ustvarjanje. Naredili so gusarsko ladjo, pokrivala in druge dodatke.

sreda, 18. julij 2012 ob 13:28

Prijetna počitniška doživetja v vrtcu Stročja vas

Vroči poletni dnevi nam nudijo veliko zabave. Ni lepšega kot se kopati, packati v pesku z vodo ter doživljati same prijetne stvari na prostem, ki nam niso omogočene med letom. Dodaten užitek pa nam ob koncu blatne igre ponuja »špricanje vode iz šlauha«, poležavanja pod šotori iz rjuh, zaves, koc... za katere s svojo ustvarjalnostjo dodatno poskrbijo otroci sami.

petek, 6. julij 2012 ob 14:08

Poletni utrinki iz vrtca Ljutomer

V vročih poletnih dneh se otroci v našem vrtcu zelo zabavajo, saj veliko dejavnosti izvajamo z vodo. Najmlajši prelivajo kanglice v manjših bazenčkih in se igrajo s peno. Starejši otroci pa že perejo perilo, ga obešajo in sušijo.

sreda, 4. julij 2012 ob 13:34