Otroci iz vrtca Ljutomer na otroški povorki na Ptuju

V ponedeljek, 7.3.2011, smo se otroci iz skupine MAVRIC Vrtca Ljutomer z Matejo Vajda in Sonjo Vencelj, udeležili otroške povorke na Ptuju, kjer je sodelovalo 28 skupin slovenskih vrtcev. Povorka z naslovom "VESELE MAŠKARE", je potekala po ptujskih ulicah, vse do Karnevalske dvorane. Pred mestno hišo nas je pozdravil tudi župan Mestne Občine Ptuj, dr. Štefan Čelan.

torek, 8. marec 2011 ob 20:56

Mali maškari na ulicah Ljutomera

Danes, na pusta hrusta, so v dopoldanskih urah ulice Ljutomera zasedli mali fašenki iz vrtcev in osnovnih šol Ljutomera in okolice. Otroci so bili našemljeni v najrazličnejše like in so se tako pokazali v povorki skozi Ljutomer in se pozabavali na Glavnem trgu. Letos žal ni bilo organiziranega pustnega rajanja s programom, a otroci so se vseeno veselo zabavali, kar lahko preverite v priloženi fotogaleriji.

torek, 8. marec 2011 ob 12:201

Velika akcija na policijski akademiji detektiva Frančeka

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so tudi letos skupaj s kolektivom termalnega kopališča Banovci med zimskimi šolskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otroke, Policijska akademija detektiva Frančeka. Otroci tako na zanimiv način spoznavajo delo policistov, danes pa je bila na vrsti "Velika akcija", kjer so policisti zaustavili pijanega voznika, ki je dirjal skozi Banovce in ogrožal okolico.

sreda, 23. februar 2011 ob 13:1511

Modna revija v Vrtcu Ljutomer

V šolskem letu 2010/11, smo se z veseljem vključili v projekt Pozor - Veliki nemarni škornji, katerega cilj je osveščanje otrok k skrbi za naše okolje. Odločili smo se za temo gozd. Do sedaj smo izvedli že številne aktivnosti; doživljajsko vodenje, obisk deponije, eksperimente na temo, ... Smo ilustratorji v priročniku Pozor – veliki nemarni škornji in živimo z zgodbo, ki nas vsakodnevno spremlja. Otroci se zavedajo, da so veliki nemarni škornji med nami. Pomembno pri tem pa ...

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 10:38

Z igro in gibanjem spoznavamo nemščino

V februarju smo v skupini 2. starostnega obdobja pričeli z načrtnim in sistematičnim učenjem tujega jezika. Učenje/osvajanje tujega jezika je integrirano/vpleteno v življenje in delo oddelka in je tako dostopno za vse otroke. Taka pot učenja je zelo naravna in otrokom prijazna, saj otroci jezik spoznavajo nezavedajoč in spontano.

sreda, 16. februar 2011 ob 14:101

S starši in otroci smo telovadili v vrtcu Stročja vas

 V vrtcu Stročja vas smo v četrtek, 3. februarja 2011 v popoldanskem času, s starši in otroci starih 1,5 - 4 let izvedli FIT vadbeno uro. Namen srečanja s starši je bil, da se seznanijo, kako s pomočjo različnih športnih rekvizitov in glasbe izvajamo gibalno uro z najmlajšimi. Otroci in starši so se z veseljem vključili v vodeno igro, katera je ves čas potekala v prijetnem in sproščenem vzdušju.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 09:22

V vrtcu Stročja vas spoznavamo poklice

V vrtcu Stročja vas smo si v starejši skupini otrok zadali cilj, da spoznamo poklice, s katerimi se ukvarjajo starši naših otrok.Na obisk smo povabili mami Simono in Katico, ki sta nam predstavili poklic trgovke, spoznali pa smo tudi delo poštarja ter obiskali  trgovino Spar in Pošto v Ljutomeru.V vrtcu smo si uredili kotička, v katerem je potekala prijetna igra vlog, obeležili pa smo tudi vseslovensko akcijo Bodi viden, bodi previden.

petek, 4. februar 2011 ob 13:06

Reševalec na obisku v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta je obiskal reševalec Borut Panič iz ZD Ljutomer in otrokom predstavil poklic reševalec. Z njimi se je pogovoril kaj dela reševalec, kdaj in na katero številko je potrebno reševalce poklicati. Nato je sledilo nekaj praktičnih prikazov iz dela reševalca. Tako so otroci spoznali kako reševalci ravnajo v primeru zloma roke in noge. Na najbolj pogumnih je pokazal kako izgleda imobilizacija roke oziroma noge z vakuumsko opornico.

petek, 28. januar 2011 ob 15:221

Ljubezen je nešteta, hvaležnost je ena

Telovadnica OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici je bila v četrtek, 27. januarja, prizorišče srečanja treh generacij: otrok, njihovih staršev ter dedkov in babic. Tokrat so za spremembo imeli glavno besedo otroci, starši ter dedki in babice so lahko le gledali in poslušali. In imeli so kaj videti in slišati, saj so jim otroci iz vrtca Sonček s svojimi vzgojiteljicami pripravili nepozabno popoldne.

petek, 28. januar 2011 ob 15:072

Otroci vrtca Ljutomer obiskali policijsko postajo

V vrtcu je življenje vedno pestro in zanimivo. V skupini 5-6-letnih otrok trenutno poteka veliko aktivnosti v zvezi s prometno vzgojo. »Red je vedno pas pripet« nosi naslov tematski sklop, v okviru katerega izvajajo naloge vseslovenskega projekta Pasavček. Pri izvajanju sodelujejo s policijsko postajo Ljutomer, konkretneje z rajonskim policistom g. Kumrom. Le-ta jih je obiskal v vrtcu, skupaj so se odpravili na pohod po mestu, obiskali so policijsko postajo itd.

petek, 21. januar 2011 ob 10:312