»Mali bralček« v knjižnici Gornja Radgona

V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona so se v ponedeljek, 5. novembra dopoldne, oglasili triletniki in štiriletniki Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki sta jih spremljali vzgojiteljici Petra in Marija.

torek, 6. november 2018 ob 07:49

Otroci aktivno preživeli del počitnic, se ob tem zabavali in spoznali nove prijatelje

Športna zveza Ljutomer je za šoloobvezne otroke pripravila pester 3-dnevni športni in spremljevalni program. Otroci so v času med 6.30 in 15. uro spoznavali različne športe in se zabavali ob raznih športnih igrah.

sobota, 3. november 2018 ob 12:01

Požar in evakuacija v vrtcu Križevci

V sredo, 17.10.2018, ob 10.00 uri je v vrtcu Križevci potekala zaščitno reševalna vaja z nazivom "Požar in evakuacija v enoti vrtca Križevci", in sicer kot kombinirana terenska vaja operativnih gasilskih enot Gasilske zveze Križevci (PGD Križevci, PGD Vučja vas, PGD Kokoriči, PGD Boreci), otrok in zaposlenih vrtca.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 13:00

Dan športa za najmlajše

Že nekaj let Športna zveza Ljutomer in Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer, pripravljata športno aktivnost za predšolske otroke iz UE Ljutomer, z naslovom Dan športa za najmlajše.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 07:36

Projekt turistični spominek mojega kraja

Po otvoritvi gozdne učilnice, se je v našem vrtcu zgodil nov turistični dogodek - Pleška »brotva«. Otroci so pri dejavnosti aktivno sodelovali tako pri samem trganju grozdja, nošnji v »putah« na prešo, tlačenju grozdja in končnem stiskanju ali »prešanju«.

petek, 12. oktober 2018 ob 07:50

Denarna pomoč naj bi povečala število rojstev

V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. Zato, v času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, sprejem. In tokrat je v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, potekal sprejem za malčke rojene v času od 1. septembra 2017 do 1. septembra 2018. Prireditev ob letošnjem, že 12. tovrstnem sprejemu dojenčkov in njihovih staršev, je povezovala Maja ...

torek, 9. oktober 2018 ob 09:02

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

»Kaj vemo o času? Da gre in mineva.Je zdajšnji, pretekli, prihodnji in večni.Nam gleda na ure, ne mara zamudeIn teče prehitro, ko skupaj smo srečni.«(Feri Lainšček - PROSTI ČAS)

torek, 9. oktober 2018 ob 08:49

Teden otroka v vrtcu Križevci

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo TEDEN OTROKA. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V tem tednu se širom Slovenije pripravljajo najrazličnejše aktivnosti ter pester program za otroke. Tudi v vrtcu Križevci smo preživeli ta teden na pester in zabaven način, se družili, ustvarjali in se igrali.

sobota, 6. oktober 2018 ob 08:41

Vse najboljše vrtec za drugi rojstni dan!

V tednu otroka, naš vrtec praznuje svoj drugi rojstni dan. Le kaj bi si še lahko želeli?Praznovanje je bilo nepozabno tako za otroke, kot tudi za vse zaposlene. Glasno je odmevala naša vrtčevska himna, manjkala ni torta, prav tako smo morali dokazati zakaj smo prejeli zlato priznanje Najbolj športni vrtec, zato smo premagovali ovire na napihljivih igralih, kjer smo dokazali da si to zares zaslužimo.

petek, 5. oktober 2018 ob 15:39

Otvoritev gozdne igralnice »Lipnjak«

Vrtec Stročja vas se je v letošnjem šolskem letu pridružil več kot 80 - im vrtcem v Sloveniji, ki delujejo v mreži gozdnih vrtcev Slovenije. Poučevanje v naravnih okoljih v neposredni bližini vrtcev in šol je več kot primerno za celostni razvoj otrok, šol in vrtcev ter celotne lokalne skupnosti. V praksi pomeni gozdni vrtec, da si v gozdu ali katerem koli naravnem okolju poiščemo prostor, kjer izvajamo različne dejavnosti, pri katerih upoštevamo zmožnosti otrok in njihove individualne ...

torek, 2. oktober 2018 ob 09:16