Ob dnevu zemlje podarili košček znanja o planetu Zemlja

Ob dnevu zemlje so učenci šole OŠ Janka Ribiča Cezanjevci skupaj z mentoricami Natašo Pušenjak, Martino Cvetko in Jasno Lampreht pripravili za otroke v vrtcu Cezanjevci raziskovalne delavnice na temo planet Zemlja.

nedelja, 28. april 2019 ob 17:40

Obisk pomembnih ustanov v mestu Ljutomer

V torek, 16. 4. 2019, smo se starejši otroci in vzgojiteljice s hišnikom Srečkom, iz vrtca Stročja vas, odpravili na ogled pomembnih ustanov v mestu Ljutomer. V sklopu projekta Pasavček smo si najprej ogledali policijsko postajo. Sprejela nas je gospa policistka Bojana, ki nam je na zanimiv način opisala delo policista in nas popeljala po policijski postaji. Otrokom je bil najbolj zanimiv ogled sob za pridržanje in policijski avto, v katerega so lahko tudi sedli. Policistka nas je poučila ...

sreda, 24. april 2019 ob 08:11

»Babica in dedek sta moja sreča«

Pod tem naslovom se je na predpraznični veliki četrtek v vrtcu Mala Nedelja odvila že tradicionalna prireditev, na kateri so se srečali babice in dedki. Za njih smo otroci in vzgojiteljice pripravili kulturni program, obogaten s pesmimi, deklamacijami, plesom...

ponedeljek, 22. april 2019 ob 10:22

Otroci so se zavrteli na Mavričnem vrtiljaku 2019

Mavrični vrtiljak 2019, se je tokrat odvijal v organizaciji občinskega društva prijateljev mladine in vrtca pri OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Na Mavričnem vrtiljaku so se zavrteli otroci iz vrtca Cezanjevci, Mala Nedelja, Cven, Razkrižje, Križevci pri Ljutomeru, Veržej, Stročja vas in Ljutomer.

torek, 16. april 2019 ob 10:01

Otroci vrtca pri OŠ Mala Nedelja na obisku v Vrtnarstvu Cornus

V petek, 12.4.2019 smo otroci obeh starejših skupin, vzgojiteljice ter ravnateljica ga. Breda Žunič iz vrtca pri OŠ Mala Nedelja obiskali družinski proizvodni obrat, vrtnarijo v Prlekiji, kjer vzgajajo sadike zelenjadnic, začimbnic in jagod.

petek, 12. april 2019 ob 17:55

Prireditev za babice in dedke v vrtcu Stročja vas

V petek, 05. 04. 2019, v dopoldanske času, se je našem vrtcu odvila prireditev, na kateri smo z veseljem gostili naše babice in dedke.Vseh 5 skupin otrok vrtca, folkloristi in otroci, ki obiskujejo nemščino, so starim staršem pripravili nastope, za katere so jih le ti nagradili z bučnimi aplavzi ter vidno izraženim zadovoljstvom.

ponedeljek, 8. april 2019 ob 18:47

»Mama in ata moja sta sreča«

Pod tem naslovom smo v vrtcu Mala Nedelja letos pripravili že tradicionalno prireditev za mamice in očete. Otroci in vzgojiteljice vrtca smo se predstavili v kulturnem programu, bogatem s pesmicami, deklamacijami in plesom. Po prireditvi je sledilo prijetno druženje. Otroci pa so staršem podarili spominska darilca, v katera so vložili svoj čas, vztrajnost, srčnost in sporočilo kako radi jih imajo.

sreda, 27. marec 2019 ob 18:47

Prireditev za starše v Stročji vasi

Kot že vsako leto doslej, smo tudi letos, ob materinskem dnevu, pripravili prireditev za starše. V telovadnici Osnovne šole Stročja vas, so se predstavili vsi otroci vrtca. Po uvodni besedi ravnateljice, so se staršem predstavili najmlajši otroci. Zaplesali so ob veselih pesmicah.

sreda, 27. marec 2019 ob 08:16

Pust v vrtcu Stročja vas

V vrtcu je bilo veselo že od zgodnjih jutranjih ur. Maškare so rajale ob pustni glasbi v igralnicah. Po malici smo v večnamenskem prostoru pripravili revijo, kjer so se ob glasbi sprehodile pikapolonice, gusarji, princeske, čebelice in še veliko drugih mask.Pustna povorka se je sprehodila do Doma starejših občanov v Stročji vasi, kjer smo razveselili varovance bivalne enote. Sprehod pa smo nadaljevali še po vasi in bližnji okolici.Zapisala:Matejka Polak

četrtek, 7. marec 2019 ob 08:02

Kultura v vrtcu Križevci

V vrtcu otroke seznanjamo s KULTURO, ki je širok pojem in zajema različna področja: bralno kulturo, dediščino, glasbeno in likovno umetnost, uprizoritvene umetnosti (gledališče, lutke, sodobni ples...) in avdiovizualno kulturo. Otrok izumlja in odkriva, ko ustvarja jezikovne strukture, artikulira vsebine, ko si zamišlja in oblikuje sliko, pesem, igro, ples, predmet.

sobota, 9. februar 2019 ob 09:21