Iz zabojnikov lezejo črvi

Po vsej Sloveniji je od 1. julija 2011 dalje začela veljati uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom in s tem obvezno ločeno zbiranje in prevzemanje le-teh.

sreda, 24. avgust 2011 ob 11:5411

Pohodnikom pot prečkala metrska belouška

Ne dolgo nazaj je pohodnikom v naših gozdovih v okolici potoka Kostanjevica, pot prečkala metrska belouška.

petek, 19. avgust 2011 ob 18:362

V neurju padala drevesa, nekaj udarov strel

Vremenoslovci napovedujejo, da nas bodo visoke temperature in sončno vreme spremljali še vsaj teden dni, danes pa je naše kraje zajel močan veter.

petek, 19. avgust 2011 ob 16:16

V Mekotnjaku zasadili dve lipi

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo, Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer in Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje, je v ponedeljek pripravilo slovesnost ob pomniku osamosvojitvene vojne za Slovenijo »Kačure« v Mekotnjaku.

torek, 16. avgust 2011 ob 19:132

Nocoj bo roj Perzeidov najbolj viden

Vsako leto lahko med 17. julijem in 24. avgustom opazujemo roj meteorjev Perzeidi. Največ utrinkov na nebu pa bo vidnih nocoj, iz 12. na 13. avgust. Vrhunec roja je sicer zelo širok, zato jih lahko opazujemo več noči, v glavnem pa jih vidimo na severni polobli.

petek, 12. avgust 2011 ob 12:55

Ponekod toča ter nalivi, ki so zalivali kleti

Po popoldanskih nevihtah, so naše kraje zajele še večerne nevihte. V Križevcih pri Ljutomeru je padala toča, po podatkih Uprave za zaščito in reševanje pa ob močnem nalivu zalilo kletne prostore v naselju Černelavci, Pušča in Murska Sobota, kjer je zalilo tudi nekaj cest.

četrtek, 14. julij 2011 ob 22:311

V Prekmurju padala toča

Danes okrog poldne je toča velikosti oreha padala v Murski Soboti in okolici, za popoldne in zvečer pa so še napovedane nevihte, tudi s točo na Koroškem, Štajerskem in Prekmurju. V soboto bo še nekaj ploh, v nedeljo pa bo po napovedih bolj suho in bolj sveže.

četrtek, 14. julij 2011 ob 12:27

V parku podrli hrast

V Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru so včeraj podrli enega izmed mogočnih hrastov. Hrast je bil nevaren za okolico saj je bil bolj ali manj posušen. In da se ne bi ponovila zgodba izpred dveh mesecev, ko je eden izmed hrastov padel sam od sebe, so ga odstranili. Hrast je tudi stal neposredno nad klopjo. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so stari tudi 400 let.

sobota, 2. julij 2011 ob 19:495

Gasilci pomagali prekriti strehe, poškodovane v neurju

Kot smo že poročali, je v četrtkovem neurju ponekod v okolici Ljutomera klestila toča, v Branoslavcih pa je bila v neurju delno poškodovana tudi strešna kritina večine gradbenih objektov. Gasilci PGD Branoslavci so ob tem vse strehe domačinom pomagali popraviti in prekriti. Vse skupaj je bilo odkritih 8 streh hiš in 4 strehe gospodarskih poslopij. Večinoma je bila poškodovana strešna kritina, poškodovani so bili tudi trije dimniki na hišah.

sobota, 2. julij 2011 ob 16:191

V Ljutomeru in okolici padala toča

Danes popoldne je v severovzhodni Sloveniji zapihal okrepljen severozahodni veter, sonce pa so zakrili nevihtni oblaki. Naše kraje je prešla hladna fronta, za njo pa bo v višinah od severa pritekal hladnejši zrak, napovedujejo na agenciji za okolje. V Ljutomeru in okolici je padala toča v velikosti koruznih zrn, v Križevcih pa je neurje odkrilo tudi več streh gradbenih objektov poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

četrtek, 30. junij 2011 ob 14:294