Previdno na cestah, ki so mokre in spolzke

Naše kraje je v petek zajelo sneženje, zato ponovno objavljamo priporočila za vožnjo v zimskih razmerah in pozimi na katera opozarjajo policisti:

petek, 14. december 2018 ob 12:50

Bobri v Šalincih

Sovaščanka Ema me je opozorila, da imamo morda novega ali nove naseljence v vasi. Obrnil sem se na Mirana, ki naj bi največ vedel o tem in je skoraj najbližji kraju dogajanja. Ob cesti ki vodi proti Križevcem je odvodni kanal, ki naj bi odvajal padavinsko vodo iz ravnice in zmanjšal možnost poplavnih voda in visoke podtalnice. Žal na tem delu kanala, ki vodi po naši KS kanal (tudi drugi) ni bil deležen vzdrževalnega posega že odkar sem se naselil v to mirno okolje prijaznih, skromnih ...

četrtek, 13. december 2018 ob 16:281

Ko cvetača tehta 3,70 kilograma...

Nekoliko spremenjena klima, predvsem bolj kot ne topli jesenski dnevi, so tudi letos postregli s številnimi naravnimi čudeži. In dokler nenavadno in prehitro pomladno cvetenje pomladnih cvetic, kot so zvončki, trobentice, vijolice..., ter tudi nekaterih sadnih dreves, ob toplih dnevih niti ne preseneča preveč, pa je še en mali čudež narave odkrila znana pomurska pedagoginja in pisateljica kuharskih knjig, upokojenka Marija Fras. Že konec minulega januarja je namreč, na svojem vrtu, ki ...

sreda, 21. november 2018 ob 17:42

Lovil je ščuko, na suho pa potegnil tolstolobika velikana

Lepo novembrsko vreme, ko vsaj ko gre za skrajni severovzhod države, ni niti poštenega dežja, da o snegu sploh ne govorimo, se na obrežjih rek, jezer, gramoznic in drugih ribnikov, še vedno "zadržujejo" tudi strastni ribiči. In čeprav je "uradna" sezona ribolova že zdavnaj zaključena, saj zlasti trofejne velike ribe počivajo, se tudi sedaj najde kakšna velikanka, ki se ujeme na trnek, ali pa jo slednji zahakla. In prav to se je zgodilo tudi enemu, po stažu enemu najstarejših ribič ...

torek, 6. november 2018 ob 08:40

Prebivalce zjutraj s sirenami obvestili na nevarnost poplav

V ponedeljek je ARSO izdal rdečo opozorilo za poplavljanje reke Drave. Regijski center za obveščanje Maribor je ob tem prebivalce ob strugi reke Drave za jezom Melje nekaj pred tretjo uro s sirenami opozoril na nevarnost poplav. Pretok reke se je v Dravogradu nenehno povečeval in ob pol petih zjutraj dosegel več kot 1.300 kubičnih metrov na sekundo. Po napovedih bo pretok v prihodnjih urah še naraščal.

torek, 30. oktober 2018 ob 08:48

Izdana opozorila, Drava se trenutno razliva v spodnjem toku

Uprava RS za zščito in reševanje opozarja, da se bodo obilne padavine v zahodni, osrednji in južni Sloveniji nadaljevale do torka zjutraj. Vmes bodo občasno krajevno močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Do torka zjutraj pričakujejo v zahodni polovici države še od 100 do 250 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod bo padavin manj.

ponedeljek, 29. oktober 2018 ob 17:46

Na Jeruzalemu odstranili topole, ki so bili v slabem stanju

V zadnjih letih je na območju Jeruzalema bilo zaradi neurij ali drugih vremenskih nevšečnosti odstranjenih kar nekaj topolov, ki so značilni za Jeruzalem, saj ga turisti ravno zaradi njih radi poimenujejo tudi slovenska Toskana. V lanskem neurju sta se dva topola podrla in padla na zemljišče vinograda podjetja P&F Jeruzalem d.o.o. Oba topola je lastnik zemljišča, na katerega sta padla, takrat odstranil.

četrtek, 4. oktober 2018 ob 11:07

Zbudili smo se v hladno jutro, temperature okoli ničle

V zadnjih dneh so se temperature krepko spustile, ponekod po Sloveniji tudi že pod ničlo. V sredo zjutraj, nekaj čez 5. uro, je vremenska postaja v Ljutomeru pokazala temperaturo 0,6 stopinje C, nekaj pred 8. uro zjutraj pa je temperatura bila 2,1 stopinje C. Po strehah, travi, avtomobilih, ... je bila videti tudi slana.

sreda, 26. september 2018 ob 08:00

Muce po smrti lastnika nujno rabijo nov dom

Muce so (po smrti lastnika) ostale same pri hiši, zato jim nujno iščemo novi dom. 4 muce so stare 4-5 mesecev, 4 pa od 1-3 let. Pred oddajo bodo vse sterilizirane/kastrirane. Lahko katero od jih sprejmete v svoj dom?Kontakt: dzzpom@gmail.com ali 070/879-212

nedelja, 23. september 2018 ob 19:46

Močno se bo ohladilo, v soboto le okoli 12 stopinj Celzija

Na pragu koledarske jeseni, se očitno tudi poletje poslavlja, saj se bo ponoči postopno pooblačilo. Vremenoslovci napovedujejo za soboto zjutraj dež, jutranje temperature pa bodo od 12 do 17 °C.

petek, 21. september 2018 ob 20:46