Ne prezrimo povožene in poškodovane živali na cesti!

Veliko lahko slišimo o zapuščenih, zavrženih in zlorabljenih domačih živalih, ki bi ob pravočasnem ukrepanju lahko dobile prijeten in varen dom, predvsem pa skrbne lastnike.

petek, 18. julij 2014 ob 10:13

Murskosoboški ribnik je poln divjih rac

Murskosoboški park sodi med enega najlepše urejenih parkov v Sloveniji. Ponaša se z lepo urejenim gradom in park je naravni biser pomurske metropole. V parku so odstranili vsa strohnjena in podrta drevesa in namesto njih so zasadili nova drevesa. V tem parku rastejo drevesa iz celega sveta, vsako drevo ima tablo na kateri je napisano od kod izvora in vrsta drevesa.

ponedeljek, 14. julij 2014 ob 23:02

Neurje prineslo ohladitev in - mavrico

V torek je naše kraje iz zahoda zajelo deževje in hladnejši zrak. A ker po dežju vedno posije sonce, smo spet lahko videli lepo mavrico, ki se je na nebu bohotila skoraj dve uri.

sreda, 9. julij 2014 ob 09:39

Udari strel zanetili požare

Iz nedelje na ponedeljek, je naše kraje prešla hladna fronta z obilnim dežjem, ki je precej ohladila ozračje. Vreme je povzročilo tudi nekaj nevšečnosti, zagorelo je več hiš zaradi udar strel.

ponedeljek, 30. junij 2014 ob 15:34

Ludvik Brunec iz Veržeja ponosen na 40 let staro drevo limone

Upokojenec Ludvik Brunec iz Veržeja se je vrsto let ukvarjal z vrtnarijo, gojil je najrazličnejše rože in sadike. Ob vsem tem, pa še ima čas, kajti veliko časa se še vedno rad zadržuje v svojem sadovnjaku, kjer goji različne veste sadja.

petek, 27. junij 2014 ob 09:04

V Grabah spet štorkljin naraščaj

V krajinskem parku Središče ob Dravi živi veliko najrazličnejših ptic, med njimi so tudi dolgonoge bele štorklje. V Grabah v občini Središče ob Dravi, ob cerkvi sv. Duha, imajo štorklje gnezdo. Vsako leto na pomlad se vedno vrnejo iz toplih krajev v to svoje staro spleteno gnezdo iz šibja. Tudi letos je bilo tako.

sreda, 25. junij 2014 ob 09:35

Na Štajerskem klestila toča, velika kot kokošja jajca

Nad Slovenijo te dni spet prihaja hladnejši zrak, ob nevihtah in ohladitvi pa je predvsem na Štajerskem začela padati tudi toča. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je toča klestila po Kungoti in v kraju Gaj nad Mariborom, od koder so tudi fotografije.

ponedeljek, 23. junij 2014 ob 19:11

Strela razklala mogočen hrast

V četrtek je naše kraje zajela hladna fronta z nevihtami, ki je nekoliko ohladila ozračje. V naši okolici sicer ni bilo močnejših neurij, prešla nas je nevihta s strelami in ena od teh je bila usodna za mogočen hrast v gozdu ob Kostanjevici med Mekotnjakom in Cezanjevci.

nedelja, 15. junij 2014 ob 00:451

Štajersko zajelo močno neurje

V četrtek, 12. junija, okrog 15. ure, so se na območju Štajerske pojavile nevihte. Maribor je zajelo neurje z močnimi nalivi in tudi točo oz. sodro.

četrtek, 12. junij 2014 ob 18:261

Pes pri Lipi prepuščen samemu sebi, živi pod milim nebom, brez strehe nad glavo

V teh vročih pasjih dneh, ko je vročinski val zajel tudi deželo ob Muri, najbolj trpijo od vročine ljudje in živali, med njimi tudi domači kosmati štirinožci. Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja vse lastnike psov, da naj v vročih dneh poskrbijo za njih, predvsem za to, da imajo dovolj mrzle vode, da se psi od vročine odžejajo.

sreda, 11. junij 2014 ob 09:552