Predlog proračuna ni bil sprejet

V ponedeljek, 8. aprila, je bila ponovno sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, saj seja konec marca ni bila sklepčna. Tudi tokrat pa svetniki in svetnice niso sprejeli predlaganega proračuna, saj večina njihovih amandmajev naj ne bi bila upoštevana. Predlog je bil zavrnjen z osmimi glasovi ZA in dvanajstimi PROTI, ena svetnica je bila odsotna. So pa sprejeli sklep o nadaljevanju začasnega financiranja.

ponedeljek, 8. april 2019 ob 19:281

Milan Brglez na obisku v Prlekiji

Milan Brglez je svoj obisk Prlekije in Prekmurja začel s predavanjem in diskusijo na temo Evropske unije in človekovih pravic, katere so se udeležili predvsem debaterji in dijaki z družboslovnimi predmeti na maturi. G. Brgleza, ki je med drugim tudi kandidat za evroposlanca, je spremljala bivša dijakinja ljutomerske gimnazije in diplomantka FDV, Staša Tkalec, ki je študij zaključila kot tretja najboljša magistrantka mednarodnega podiplomskega programa v svoji generaciji.

sreda, 3. april 2019 ob 11:16

Svetniki Občine Sveti Jurij ob Ščavnici zavrnili osnutek Odloka o proračunu za leto 2019

Člani in članici občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, so na 3. seji, 26. marca, veliko časa in energije namenili obravnavi osnutka Odloka o proračunu za leto 2019, katerega sta predstavila župan Anton Slana ter svetovalka župana za proračun in finance Suzana Šadl. Prihodki proračuna bodo po predlogu dosegli 3.108.813,00 evrov, odhodki 3.804.894,00 evrov. Primankljaj v višini 696.082,00 evra naj bi se pokril z zadolževanjem v višini 99.957,00 evrov in ostankom sredstev ...

četrtek, 28. marec 2019 ob 17:281

Občina Radenci umaknila tožbo proti Občini Ljutomer in županji

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v četrtek na svojem Facebook profilu objavila, da je Občina Radenci, katere župan je Roman Leljak, umaknila tožbo proti Občini in županji. Gre za tožbo, ki so jo župani Občin Apače, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Razkrižje in Gornja Radgona ter direktor JP Prlekija napovedali lani janurja in jo nato poleti istega leta tudi vložili. Občino Ljutomer in ljutomersko županjo tožijo za 3 milijone evrov.

četrtek, 28. marec 2019 ob 10:161

Seje ni bilo, saj ni bila sklepčna

Za sredo, 27. marca, je bila sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja ni bila sklepčna, saj na njej ni bilo 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ, ki so poslali opravičilo, kot smo že poročali. Razlog za to je bil, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo ...

sreda, 27. marec 2019 ob 15:008

Današnja seja ne bo sklepčna, večina svetnikov je zadržanih

V sredo, 27. marca, ob 13. uri, je sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja, če bo, ne bo sklepčna, saj se je 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ opravičilo in jih na sejo torej ne bo. Razlog za to je, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo Občine ...

sreda, 27. marec 2019 ob 09:231

V KS Mala Nedelja nezadovoljni s predlogom proračuna Občine Ljutomer za leto 2019

Na redni seji se je sestal Svet krajevne skupnosti Mala Nedelja. Poleg članov sveta so se seje udeležili tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler ter občinski svetniki Manja Gospodarič, Ciril Magdič in Dejan Kaučič.

nedelja, 10. marec 2019 ob 17:26

Občina Ljutomer išče direktorja Občinske uprave

Občina Ljutomer je na svoji spletni strani objavila javni natečaj za zasedbo položajnega delovnega mesta - direktor Občinske uprave. Kot je znano, je Občina brez direktorja oz. direktorice od lanskega julija, ko je dotedanja direktorica uprave dr. Tatjana Fulder zapustila Občino Ljutomer in se preselila na novo delovno mesto v eno izmed podjetij na radgonskem območju.

torek, 5. marec 2019 ob 18:061

David Roškar postal podžupan Gornje Radgone

Potem, ko so tudi v občini Gornja Radgona že pred časom podpisali "koalicijsko pogodbo", v kateri so predstavniki petih (Lista za Gornjo Radgono, SDS, DeSUS, N.Si in SLS) izmed devetih strank in list z 12 od 21 članic in članov občinskega sveta, ima sedaj radgonska občina tudi novega podžupana. Župan Stanislav Rojko (Lista za Gornjo Radgono) je namreč s 1. marcem za to funkcijo imenoval Davida Roškarja (SDS), ki bo funkcijo opravljal nepoklicno.

ponedeljek, 4. marec 2019 ob 07:42

V Ljutomeru ustanovili prvi regionalni odbor Socialistične partije Slovenije

V soboto, 23. februarja, so se v Ljutomeru zbrali člani izvenparlamentarne politične stranke Socialistične partije Slovenije (SPS) iz Štajerske in Prekmurja ter ustanovili prvi regionalni odbor stranke. Prisotni so bili člani iz Ljutomera, Murske Sobote, Maribora in Ptuja, za ta korak pa so se v stranki odločili, ker je v sedmi in osmi volilni enoti članstvo razpršeno in bodo s tem vse člane na tem območju vezali na ta na novo ustanovljeni odbor.

nedelja, 24. februar 2019 ob 17:194