Debatirali o prihodnosti mladih v Prlekiji

V Golarjevi hiši v Ljutomeru je potekal debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade«. Soočenje mnenj in argumentov dijakov in dijakinj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je del aktivnosti, ki jih izvajamo v sklopu projekta »Prleška mladina«.

torek, 29. julij 2014 ob 16:30

V Gornji Radgoni se dogaja

Gornja Radgona spada med maloštevilne slovenske kraje, kjer ima dolgoletno tradicijo skejterska subkultura. Urbani športi združujejo mlade s potrebo po adrenalinskih aktivnostih in posebnim življenjskim stilom. Začetke in razvoj alternativnih športov v Gornji Radgoni so člani X-Kluba v okviru projekta MLASKA - Mladinska skejterska akcija, predstavili tudi v dokumentarnem filmu »Tota ena stvar«, ki je dosegljiv na spletu.

nedelja, 25. maj 2014 ob 15:45

Prlekija potrebuje več mladih, kot so Nina, Aleš in Matej

Pozitivno naravnani ljudje v življenju ne vidijo problemov ampak izzive in rešitve. V času, ki ga živimo, ko država mladim z neustrezno zaposlovalno politiko ne zagotavlja socialne varnosti in posledično možnosti samostojnega življenja, se negotova prihodnost kaj hitro ujame v zanko pesimizma in prevlada nad mladostnim optimizmom.

nedelja, 27. april 2014 ob 14:10

Debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade«

V sklopu projekta »Prleška mladina«, ki ga izvajamo v tem letu, v petek, 18. aprila, skupaj z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer pripravljamo Debatni mnogoboj na temo »Prihodnost Prlekije za mlade«, ki je namenjen srednješolcem, njihovim pogledom in predlogom.

sreda, 16. april 2014 ob 12:25

Tretjina mladih brez dela

Skrb za mlade je ob sanaciji gospodarstva in zdravstveni reformi, ena izmed temeljnih prioritet vladne politike, je v decembru dejala premierka Alenka Bratušek. V januarju je potem vlada sprejela izvedbeni načrt programa »Jamstvo za mlade«, ki za aktivacijo mladih do 30 let na trgu delovne sile, v letu 2014 in 2015, namenja znatna sredstva za subvencioniranje njihovih zaposlitev pri delodajalcih.

četrtek, 10. april 2014 ob 16:59

Dobra organiziranost in sodelovanje mladih v Ormožu

Energije prihodnosti je slogan, s katerim promoviramo projekt »Prleška mladina«, simbolizira potencial in zaupanje v mlade, ki v teh zaostrenih družbenih razmerah vse težje prevzemajo vlogo samostojnih, izobraženih in odgovornih posameznikov. Priložnosti za mlade je vse manj. So mar del rešitve ali del problema?

nedelja, 9. februar 2014 ob 13:401

Perspektive prleške mladine?

Kako je danes biti mlad v Prlekiji? So mladi dovolj kreativni, jim lokalne skupnosti zagotavljajo osnovne pogoje za njihovo organiziranje in aktivnosti? So mladi ambiciozni, so njihovi cilji in vizija še vpeti v domače okolje? So del rešitve ali del problema? Je kozarec napol prazen ali napol poln?

petek, 22. november 2013 ob 11:571