Električni vlaki skozi Ljutomer še vedno v fazi testiranj

Pred dvema tednoma je v Murski Soboti potekala prireditev ob zaključku rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš, v okviru katere je prvo uradno vožnjo do Hodoša opravil električni vlak.

sobota, 25. junij 2016 ob 09:59


Del omrežja na električni progi preslabo

V petek je v Murski Soboti potekala prireditev ob zaključku rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš, v okviru katere je prvo uradno vožnjo do Hodoša opravil električni vlak.

nedelja, 12. junij 2016 ob 10:05

Rekonstrukcija, elektrifikacija in nadgradnja železniške proge Pragersko–Hodoš končana

V Murski Soboti so v petek, 10. junija, tudi uradno dokončali projekt rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš, ki je stal 465 milijonov, njegova gradnja pa je trajala sedem let.

petek, 10. junij 2016 ob 14:29

Električni vlaki skozi naše kraje predvidoma v maju ali juniju 2016

V naših krajih so že pred časom v sklopu projekta elektrifikacije železniške proge Pragersko-Hodoš, ob progi namestili nosilce za električne kable nad progo. Ker nas je zanimalo, kdaj bodo tudi vlaki skozi Prlekijo zapeljali s pomočjo elektrike, smo se obrnili na službo za odnose z javnostmi ...

sobota, 26. september 2015 ob 11:30

Pri nadvozu v Pavlovcih bodo izvedli nov potek železniške proge z novimi radiji

V sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah, tudi na Ormoškem gradijo podvoze in nadvoze.

sreda, 17. junij 2015 ob 13:042

Minister za infrastrukturo odprl podvoz v Ljutomeru

V ponedeljek, 8. junija, je v Ljutomeru potekala otvoritev podvoza na Jeruzalemski cesti. S tem namenom je Ljutomer obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in, kot smo že poročali, z odstranitvijo simbolične ovire na cesti podvoz odprl za ves promet.

sreda, 10. junij 2015 ob 16:16

Podvoz v Ljutomeru obojestransko prevozen

Podvoz pod železniško progo v Ljutomeru na Jeruzalemski cesti, je bil enostransko prevozen že od druge polovice aprila, od tega ponedeljka naprej pa je prevozen v celoti. Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je namreč simbolično odstranil ovire ter podvoz odprl za ves promet.

torek, 9. junij 2015 ob 10:19

Zapeljete se lahko tudi skozi podvoz na Grlavi

Te dni se lahko že zapeljete tudi skozi podvoz na Grlavi. Promet je trenutno še urejen izmenično enosmerno, saj delavci urejajo še zadnja dela. Pogodba predvideva, da se dela popolnoma zaključijo do 23. junija.

nedelja, 3. maj 2015 ob 08:563

Na Sp. Kamenščaku so uredili dva podvoza

Dela, ki se v naši okolici izvajajo v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah, gredo počasi h koncu.

torek, 28. april 2015 ob 10:41